-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje sekmadienį įvyks Eurovizijos atidarymo ceremonija, kurioje pasirodys legendinė Assia

Maskvos Manieže sekmadienio vakarą įvyks oficiali 2009 metų Eurovizijos muzikos konkurso pradžios ceremonija, pranešė jo organizatoriai.
Maskvoje sekmadienį įvyks Eurovizijos atidarymo ceremonija.
Maskvoje sekmadienį įvyks Eurovizijos atidarymo ceremonija. / „Scanpix“ nuotr.

Ceremonijos pradžioje organizatoriai paskelbs, kad prasideda dainų konkursas, taip pat svečių laukia didžiulis praėjusių metų apžiūros žvaigždžių koncertas. Jį tiesiogiai transliuos Pirmasis kanalas.

Pradės konkurso nugalėtojų ir laureatų paradą tikra Eurovizijos legenda Lys Assia iš Šveicarijos. Ji dainuos tą pačią dainą „Refrain“, kuri padėjo jai laimėti 1956 metais. 84 metų dainininkės pasirodymą papildys unikalūs pirmojo Eurovizijos konkurso kadrai.

Pagal ceremonijos scenarijų, žiūrovams pasirodys įvairių metų konkurso nugalėtojai ir dalyviai. Be L.Assios, scenoje pasirodys vokiečių grupė „Dschinghis Khan“, dainininkė Ruslana iš Ukrainos, laimėjusi 2004 metais Euroviziją, serbė Marija Šerifovič, tapusi 2007 metų konkurso nugalėtoja ir rusas Dima Bilanas, iškovojęs pirmąją vietą pernai.

Taip pat konkurso atidaryme dainuos „Eurovizija 2009“ Rusijos žiuri vadovas, žinomas dainininkas Filipas Kirkorovas.

Maniežo parodų salė per 54-ąją Euroviziją tapo „Europos namais“ ir konkurso dalyvių gyvenimo centru. Būtent čia vyksta dauguma vakarėlių ir nekonkursinių renginių.

Rusijai, kuri pirmą kartą priima Eurovizijos dalyvius, konkurse atstovaus ukrainietė Anastasija Prichodko su daina „Mamo“. Dainininkė plačiau papasakojo apie savo dainą, kurią žiūrovai pamatys gegužės 16 dieną. Jai dainuojant ekranuose bus rodomas vaizdo filmas, kuriame ji iš 20 metų merginos virs "septyniasdešimtmete senute".

Pagrindiniai apžiūros įvykiai – pusfinaliai gegužės 12 ir 14 dienomis, taip pat finalas – naktį iš gegužės 16 į 17 dieną –  vyks sporto komplekse „Olimpijskij“.

Balsavimas šiame Eurovizijos konkurse vyks pagal naują sistemą – drauge su televizijos žiūrovais nugalėtoją nustatys profesionali žiuri iš 42- jų jame dalyvaujančių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius