Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16 /01:51

Monika Liu grįžo į Lietuvą: ką mano apie Ukrainos žiuri balsavimą ir ko pasiilgs?

Garbingą 14-ą vietą „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai iškovojusi Monika Liu pirmadienį grįžo į Lietuvą. Šiek tiek po vidurnakčio Vilniaus oro uoste pasitikta atlikėja davė ir komentarus žiniasklaidai. „Savo tikslą pateisinau su kaupu“, – įspūdžiais dalijosi ji.

Šių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu pastarąsias porą savaičių leido Italijos mieste Turine. Jos buvo išties intensyvios – laukė daug repeticijų, interviu su žiniasklaidos atstovais iš įvairių šalių.

Gegužės 10-ąją Monika Liu savo eurovizinį kūrinį „Sentimentai“ dainavo pirmajame pusfinalyje, kurio metu iškovojo kelialapį į finalą. Pastarasis nugriaudėjo gegužės 14-ąją, šeštadienį, jame atlikėja pelnė 14-ą vietą. Iš viso konkurse šiemet varžėsi 40 šalių.

Po finalo dar vieną dieną praleidusi Italijoje, naktį iš sekmadienio į pirmadienį Monika Liu grįžo į Lietuvą. Atlikėja skrido per Rygą, lėktuvas su ja Vilniaus oro uoste nusileido kiek po vidurnakčio.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu

Po skrydžio bendraudama su žiniasklaida, Monika neslėpė, kad grįžti į Lietuvą gera, bet taip pat labai gera buvo ir Turine, į kurį ateityje dar mielai sugrįžtų kaip turistė.

Atlikėja teigė vertinanti konkurso metu užmegztas draugystes su kitų šalių atstovais. Patikino ir po „Eurovizijos“ klausysianti kai kurių iš jų dainų – pavyzdžiui, Ukrainos, Švedijos, Armėnijos, Čekijos atstovų. Monika atskleidė, kad iš „Eurovizijos“ labiausiai pasiilgs būtent intensyvaus bendravimo.

„Taip įpratau būti su žmonėmis, kad šiandien, kai trumpam viena likau kambaryje, apėmė keistas nerimas. Apskritai, tos dvi savaitės buvo intensyvios, visiškai kitokios“, – prisipažino Lietuvos atstovė.

Pasiteiravus, ką veiks dabar, pasibaigus „Eurovizijai“, dainininkė teigė, kad pirmiausia reikia pailsėti. Ji taip pat pasidžiaugė, kad konkursas praėjo gana lengvai, nebuvo jokių didesnių rūpesčių.

„Tai buvo viena maloniausių patirčių“, – pabrėžė Monika, nesureikšminanti ir „Eurovizijoje“ pasitaikiusių kelių techninių nesklandumų.

Atlikėja dar kartą išreiškė džiaugsmą dėl Ukrainos pergalės bei savo iškovotos 14-a vietos. Finale 14-u numeriu pasirodžiusi lietuvė šiuo klausimu nevengė ir pajuokauti.

„Aš ne taip supratau taisykles, nes man pasakė, kad esu 14-as numeris, tai, galvojau, ir turiu išlikti 14-a. Atstovėjau savo poziciją ir viskas, – šmaikštavo ji. – Viskas įvyko taip, kaip turėjo įvykti, aš esu labai laiminga. Man tik buvo svarbu praeiti į finalą, ir svarbu, kad Ukraina laimėtų pirmą vietą, o savo tikslą pateisinau su kaupu.“

Tiesa, prakalbusi apie Ukrainą, Monika Liu neslėpė finale ir po jo išgyvenusi įvairias nuotaikas.

„Šiandien mane apėmė keisti jausmai, nes vakar viskas buvo taip pompastiška, bet pats kontekstas, iš kurio buvo jie (ukrainiečiai „Kalush Orchestra“ – red. past.), yra absoliučiai kitas, ir tie jų žodžiai, kuriuos pasakė po pasirodymo (grupė paprašė padėti Mariupoliui ir „Azovstal“ gynėjams – red. past.), atspindi tikrąją realybę. Liūdna, kad taip yra, bet labai gerai, kad jie laimėjo, tikėkimės ir dar vienos pergalės. Šita „Eurovizija“ būtų buvusi beprasmė, jei būtų buvę kitaip“, – svarstė atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu

Portalo 15min paklausta, kaip vertina tai, kad iš Ukrainos žiuri nesulaukė balų, ir ką mano apie dėl to kilusį pasipiktinimą, Monika pabrėžė šios situacijos nesureikšminanti.

„Gaunu labai daug žinučių, žmonės teisinasi, bet man tai absoliučiai jokio skirtumo. Svarbu, kad žiūrovai įvertino aukštai, aš nė karto nepagalvojau ir neįsižeidžiau dėl to (dėl žiuri vertinimų – red. past.). Parašysiu ir savo socialiniuose tinkluose, kad ukrainiečiai neatsiprašinėtų. Čia visiškai nesvarbu, svarbiausia, kad Ukraina laimėjo“, – patikino ji.

Monika Liu teigė, kad savo artimiesiems iškart grįžusi skambinti nepuls, nes vėlyvas metas, tačiau pridūrė, kad per eurovizinį laikotarpį šeima jai tapo ir visa Lietuvos delegacija.

Sulaukusi klausimo, ar kitąmet vėl dalyvautų konkurse, atlikėja teigė to daryti neplanuojanti, tačiau Ukrainą, kurioje jis kitąmet vyks, kada nors būtinai aplankys.

VIDEO: Monika Liu jau Lietuvoje, dėl negautų balų iš Ukrainos nepyksta: „Aš gaunu labai daug žinučių, žmonės teisinasi, bet man tai jokio skirtumo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius