Nacionalinė atranka į „Euroviziją“ prasidėjo su apnuogintais kūnais ir purtomais plaukais (nuotraukos)

Lietuvos televizijos studijoje prasidėjo muzikinė kova dėl galimybės atstovauti mūsų šaliai šių metų „Eurovizijos“ konkurse. Ketvirtadienio vakarą nufilmuotas pirmasis Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis, kuriame savo dainas komisijos ir žiūrovų teismui pristatė 14 dalyvių.
Urtė Šilagalytė
Urtė Šilagalytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis iš daugiau nei 40 atrankoje dalyvaujančių atlikėjų ir grupių scenoje pasirodė dainininkas Mino su savo kūrybos (prie muzikos prisidėjo ir Romas Michailovskis) dainą „Don't Go“.

Studijoje susirinkę žiūrovai išvydo Mino su pritariančiosiomis vokalistėmis grojančius lyg violančelėmis tikrų grakščiai apsinuoginusių moterų nugaromis.

Violončelės nuo mūsų dainos virto merginomis...„Violončelės nuo mūsų dainos virto merginomis“, – pasirodymo idėją aiškino dainininkas. Komisijos narys Darius Užkuraitis gyrė idėją, bet patarė pasirodymą režisūriškai tobulinti.

Antroji savo melancholišką dainą „The End“ atliko Aurelija Slavinskaitė. Jai scenoje padėjo emocingai šokantis merginos ir vaikino duetas.

„Nors atrodo, kad tai daina apie pabaigą, bet kiekviena pabaiga yra kažko pradžia“, – po pasirodymo sakė jaunoji atlikėja.

„Kalbate geriau nei dainuojate scenoje. Jūs visiškai neišgyvenate to, apie ką dainuojate. Aukite, stiprėkite ir lauksime jūsų kitais metais“, – griežtai konstatavo komisijos narė Rosita Čivilytė.

Penkių vaikinų grupė „Mezzo Tronic“ žiūrovams pateikė savo kūrybos griežtą dainą „I Mean It“, kurios pabaigoje bandė groti būgnais, bet jų garso nesigirdėjo.

„Pabandėme pateikti kitokį požiūrį ir pateikti kitokią muziką“, – aiškino grupės atstovas.

„Jeigu esi alternatyva, turi išsiskirti kitokiu požiūriu, bet jums, deja, tai nepavyko“, – nuvylė vaikinus D.Užkuraitis.

Laura Jaraitė, dainuodama savo kūrinį „City Of Steel“, demonstravo pakankamai stiprų balsą, tačiau komisijos nariams užkliuvo atlikėjos drabužiai ir bendras pasirodymo vaizdas.

„Jūs man labai patikote, patiko daina, gerai, kad grojote, bet labai reikėjo padirbėti su įvaizdžiu. „Eurovizija“ – didelė erdvė, kurią reikia savimi užpildyti“, – mokė R.Čivilytė.

Nemėgstu nei dainų, nei šokių apie nieką.Dainininkei Neferitei scenoje padėjo trys pritariančiosios vokalistės ir du keistokų judesių šokėjai. Dainą „3 Wishes“ parašė dainininkas Amberlife'as (Edgaras Lubys).

„Nemėgstu nei dainų, nei šokių apie nieką“, – kritikavo komisijos narys Gytis Ivanauskas.

Įdomiu įvaizdžiu ir pasirodymu maloniai nustebino „The Independent“ vaikinai – kratydami garbanotomis galvomis, pasipuošę frakais, puošniais marškiniais, uždegančiais gitarų bei būgnų garsais muzikantai su kūriniu „7th Bus“ iš karto papirko publiką televizijos studijoje.

„Esame emociškai įsikrovę“, – uždusę po pasirodymo sakė vaikinai ir prisipažino, kad jū korifėjai – grupė „The Beatles“.

„Aš už jus, jūs labai gerai atstovaujate „oldschoolui“, – šįkart gražių žodžių negailėjo R.Čivilytė.

„Labai tikiuosi jus matyti finale“, – „The Indipendent“ gyrė ir D.Užkuraitis.

Lietuviškai Rūtos Lukoševičiūtės tekstu kūrinį „Atmerk akis“ uždainavo Gintarė Korsakaitė.

Sveikinu tave šioje scenoje, bet pati daugiau savęs nešukuok ir nedažyk – tam yra profesionalai.„Sveikinu tave, Gintare, šioje scenoje, bet pati daugiau savęs nešukuok ir nedažyk – tam yra profesionalai. Bet kuriuo atveju man miela tave matyti“, – švelniai savo pastabas išsakė R.Čivilytė.

Kantri stiliaus savo kūrybos daina „Dirty Anenue“, sodriu balso tembru ir trimis pusnuogėmis šokėjomis bei lūpine armonikėle žiūrovus linksmino Dovydas Maščinskas, jau pažįstamas iš kitų televizijos projektų.

„Mano tikslas – grąžinti tą muzikos stilių, kuris buvo populiarus 5 ir 6 dešimtmečiuose. Bet bandau atrasti ir savo stilių“, – sakė dainininkas.

„Man patiko tembras, bet labai nepatiko estetinis vaizdas. Bet išsišokimas neblogas“, – taip pasirodymą komentavo G.Ivanauskas.

Jau ne pirmą kartą nacionalinės atrankos sceną šturmavo Monika, pasipuošusi sidabru žėrinčia įspūdinga suknele. Pristatomą dainą „Days Go By“ puikiai papuošė stiprus merginos balsas.

Man patiko tembras, bet labai nepatiko estetinis vaizdas. Bet išsišokimas neblogas.„Man labai patiko tavo vizualus monumentalumas, nors akyse mačiau daug energijos. Gal prisikabinčiau prie tų briliantų, nes briliantas turi būti tavo balsas. O jis – nuostabus“, – gyrė G.Ivanauskas.

Su vyriška kompanija ir ranka kišenėje scenoje pasirodė Martynas Beinaris. Atrankos dalyvis atliko energingą kūrinį „Tomorrow And After“ ir savo žavesiu papirko silpnosios lyties atstoves.

„Bandžiau įžvelgti ką nors ypatingo, bet taip ir nepamačiau. Standartinė, elementari daina, bet jūsų balsas geras“, – reziumavo R.Čivilytė.

„Eurovizijos“ atrankų asė Urtė Šilagalytė savo ir Stano bendros kūrybos dainą „Candy Baby“ pristatė itin patraukliai: vaikinai nuogomis krūtinėmis energingai šoko, kartais pagriebdami atlikėją į glėbį. O pati Urtė traukė akį trumpute žvilgančia suknele ir laisvu elgesiu scenoje.

„Čia buvo tipiška „Eurovizija“, eurovizinis standartas, neblogas balsas, o ar už tai balsuotų europiečiai – nežinau, – abejojo D.Užkuraitis.

Dar kartą į tarptautinį dainų konkursą panoro Sasha Song. Dainininkas atliko kūrinį „The Slogan Of Our Nation“, skirtą herojams. Per pasirodymą sceną užpildė ne tik stiprus balsas, bet ir mokslininkė, šokėja, krepšininkas bei muzikantas, vaizduojantys šalies didvyrius.

Sasha iš tiesų yra herojus, nes tai yra vienas tų žmonių, kuris gali sau kurti dainas. Labai graži daina.„Daina man gimė per dvi dienas“, – prisipažino dainai muziką ir žodžius parašęs atlikėjas.

„Sasha iš tiesų yra herojus, nes tai yra vienas tų žmonių, kuris gali sau kurti dainas. Labai graži daina“, – gyrė R.Čivilytė.

„Siūlyčiau šokėjus pakeisti pritariančiaisiais vokalistais, bet tikiuosi tave pamatyti finale“, – pasirodymu buvo patenkintas ir D.Užkuraitis.

Basa stovėdama žolėje, šalia žydint medžiui ir iš dangaus krintant žiedlapiams, „Eurovizijos“ atrankoje uždainavo Agnieška. Deja, jos daina „Her Name Is May“ pasirodė silpnoka.

„Jausmų spinduliavimo aš tikrai nepamačiau. Tau dar trūko medinių klumpių ir šiaudinės skrybėlės...“ – kritikos negailėjo G.Ivanauskas.

Pirmąjį atrankos į „Euroviziją“ pusfinalį vainikavo Ramūnas Difartas su trankia roko daina „Before You Go“.

„Siela atsigauna, kai matai teisingai dirbančius žmones. O ar ta daina tinka „Eurovizijoje“, labai abejoju“, – simpatijų Ramūnui neslėpė R.Čivilytė.

Televizijos žiūrovai pirmo atrankos į „Euroviziją“ pusfinalio vaizdo įrašą galės pamatyti šeštadienį 21 valandą per Lietuvos televiziją. Susumavus komisijos ir televizijos žiūrovų balsus, pirmas 3 vietas užėmę dalyviai pateks į nacionalinės atrankos finalą, kuris tiesiogiai bus transliuojamas vasario 24 dieną, ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius