-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje debiutuosiantys „Saulės Broliai“ žiūrovams neš gėrį, grožį ir šviesą

Šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje žiūrovai išvys daug naujokų, jų gretose – ir grupės „Saulės Broliai“ vyrus. Visi jie – talentingi multiinstrumentalistai, iki šiol pažįstami, rodos, vien alternatyvios kokybiškos muzikos mėgėjams. Tačiau grupės lyderis Saulius Petreikis žiūrovams pažada – į „Eurovizijos“ atrankos sceną „Saulės Broliai“ atneš gėrio, grožio ir šviesos, o tuo pačiu pripažįsta – ši atranka muzikantams prilygsta dideliam iššūkiui, skatinančiam nemenkai patobulėti.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.


Anot S.Petreikio, pagrindinis „Saulės Brolių“ tikslas – parodyti žiūrovui kokybišką muziką. Patys muzikantai pasinėrusi į acoustic/pop/folk muzikos stilių, o tokį žanrą Lietuvoje atlieka vos kelios grupės, plačiajai auditorijai menkai težinomos.

„Eurovizijos“ atrankoje „Saulės Broliai“ atsidūrė netikėtai – kaip sako S.Petreikis, ekspromtu. „Paruošėmė dainą, kuri, rodos, atitinka standartus...“ – sako muzikantas ir noriai, tačiau mįslingai pasakoja apie kūrinį.

„Tai nebus baladė. Tai – aktyvus ir labai vokaliai sudėtingas kūrinys, mums patiems prilygstantis iššūkiui. Visi esame multiinstrumentalistai, tad „Eurovizija“ mums – proga sau „įsispirti“, – tikina S.Petreikis ir priduria, jog nors muzikantams kūrinys ir kelia vargus, publikai jis turėtų pasirodyti lengvas ir suprantamas.

Siekia mokytis

Tiesa, muzikantas pripažįsta, jog akimirkų, kai „Saulės Broliai“ sudvejojo, ar tikrai pataikė ten, kur ir reikėjo, buvo.  Taičiau muzikantai  atranką priima kaip šansą mokytis. „Kai internete peržiūrėjau pristatomųjų koncertų medžiag,ą man buvo šioks toks šokas – galvojau, kur mes atsiradome, ar tiksime čia stilistiškai. Tačiau daug išmokome – buvome, pavyzdžiui, priversti pasidomėti stiliumi – juk čia televizija, reikia atrodyti gražiai. Tai prilygsta savotiškam augimui – laipteliui aukščiau“, – su entuziazmu 15min.lt pasakoja S.Petreikis.

Taip pat emocingai jis pasakoja ir apie jau šį šeštadienį televizijos žiūrovų laukiantį pasirodymą pirmojoje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos transliacijoje. „Pasirodymas bus staigmena. Mes planuojame netik groti – jau kitą savaitę imsime ruošti choreografiją. Kaip žinote, aš šoku puikiai, bet dar nežinia, kaip seksis kitiems kolegoms. Bandysime, mokysimes, o gražiausią variantą pateiksime žiūrovui. Suprantame, kad tai – scena ir televizija, todėl reikalingas bent minimalus šou“, – įsitikinęs S.Petreikis.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

Komisija daro šou

Talentingasis muzikantas patikino, kad „Saulės Broliai“ supranta, jog dažnai naujovės ar neįprasti pasirodymai sulaukia aštrių atrankos komisijos narių komentarų, tačiau to muzikantai nebijo. „Mums nebaisu – arba gausime į kepenis, kaip juokauju, arba ne. Teisingą kritiką visuomet priimsime – viskas priklauso nuo asmeninio santykio su ego. Vieni kitus nuolat kritikuojame ir skatiname augimą“, – pozityviai žvelgia S.Petreikis.

Maža to, muzikantas randa paaiškinimą, kodėl toji atrankos komisija neretai pasirodo kandi. „Komisija kritikuoja visus, tačiau vėlgi, tai – šou darymas. Jo reikia, kad renginys vyktų sklandžiai ir įdomiai. Jei kažkieno pasirodymas nėra įdomus, reikia, kad būtų įdomus atrankos vedėjas ar komisija“, – įsitikinęs pašnekovas.

Pokalbį su 15min.lt S.Petreikis reziumuoja išreikšdamas savo lūkesčius dėl pasirodymo atrankoje. „Eidami į „Euroviziją“ tikimės aukštų rezultatų, tačiau viską lems jaudulys. Jei su juo susitvarkysime ir gerai pasirodysime, viskas ir bus gerai. Tikimės, kad būsime gerai pasiruošę ir nugalėję vidinius išgyvenimus. Daina yra verta aukšto rezultato – tas kelias minutes, kai pasirodysime, viskas bus aktyvu, šviesu, gražu. Išspinduliuosime gėrį, šviesą ir grožį“, – šypsosi muzikantas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius