Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalas: nugalėjo Evelina Sašenko, ji važiuos į Diuseldorfą! (nuotraukos, VIDEO)

Po trijų nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ pusfinalių ketvirtadienio vakarą trylika dainininkų ir grupių, kuriuos išrinko žiūrovai ir komisija, stojo į sceną kovoti dėl kelialapio į „Eurovizijos“ konkursą Diuseldorfe, Vokietijoje.
Atrankos į „Euroviziją“ finalo akimirka
Evelina Sašenko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per tiesioginę transliaciją iš Lietuvos televizijos studijos visi atlikėjai pristatė savo dainas, iš kurių komisija ir žiūrovai, balsuodami telefonu, išrinko tris lyderius. Komisija daugiausia balų davė Evelinai Sašenko, Linui Adomaičiui ir Liepai. Žiūrovai savo favoritais išrinko Eveliną Sašenko, Moniką ir Liną Adomaitį. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad į superfinalą pateko Evelina Sašenko, Linas Adomaitis ir Rūta Ščiogolevaitė.

Antrajame finalo etape iš geriausiomis pripažintų dainų jau tik komisija, kurią sudarė 14 narių, išrinks nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ nugalėtoją.

Jūs esate viena didžiųjų šių metų „Eurovizijos“ naujienų. Vos įžengę į pramogų verslą, iš karto gavote pirmą antausį...Lemtingąjį vakarą komisijoje dirbo ir dainas vertino Jonas Vilimas, Darius Užkuraitis, Tomas Sinickis, Rosita Čivilytė, Raigardas Tautkus, Eglė Nepaitė, Nijolė Švagždienė, Artūras Novikas, Ramūnas Zilnys, Linas Rimša, Saulius Urbonavičius-Samas, Mindaugas Urbaitis, Teisutis Makačinas ir Vaclovas Augustinas.

Pirmoji scenoje pasirodė jaunuolių grupė „The Independent“ su daina „7th bus“. Televizijos studijoje juos palaikė daug susirinkusių bičiulių.

„Jūs esate viena didžiųjų šių metų „Eurovizijos“ naujienų. Vos įžengę į pramogų verslą, iš karto gavote pirmą antausį – tai bus jums pamoka. Aš vėl tikiuosi jus pamatyti kitais metais su kiek originalesne medžiaga“, – palinkėjo D.Užkuraitis.

Balta plevėsuojančia suknele pasipuošusi Viktorija Ivaškevičiūtė savo dainą „Be my baby“ atliko antroji.

„Tau dar trūksta jėgos, energijos, bet tu daug geriau pasirodei dabar nei per pusfinalį“, – pasirodymą komentavo N.Švagždienė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos į Euroviziją finalo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos į „Euroviziją“ finalo akimirka

Trečias į sceną užlipo Martynas Beinaris su daina „Tomorrow and after“.

„Tavo balsas iš tiesų geras, bet tavo vidinė transliacija man nepatinka, tu kažkodėl nederi su scena, o tavo daina atrodo senamadiška“, – kritikavo R.Čivilytė.

Monika Linkytė savo lyrišką dainą „Days Go By“ pristatė ketvirta, vėl žėrėdama akį traukiančia sidabro suknele.

„Noriu pagirti tave, nes esi iš gero molio, bet klausiausi ir galvojau, ko trūksta. Kūrinys yra gan ribotas, nepritaikytas tavo vokalui“, – mintimis dalijosi R.Tautkus.

Nežinau, kur žiūrėjo Vaclovas Augustinas, bet Urtė buvo pakankamai gera razinka.Penktos scenoje su ugnies liežuviais dainą „Freedom of Mind“ atliko „VIG roses“ merginos.

„Merginos, jūs vadinatės „Viagra“? Nusiuntus jus į „Euroviziją“, už jus tikrai balsuotų visi pagyvenę Europos vyrai. Šis duetas šiems laikams keistokas, bet viagros tabletėms tinkamas“, – šmaikštavo Samas.

Pašokti ir pasilinksminti savo daina „Candy Baby“ publiką kvietė Urtė Šilagalytė. Mergina pasirodė šeštoji.

„Pastaruoju metu tave televizijos ekranuose matau dažniau nei paskaitose Muzikos akademijoje, nors galėtų būti atvirkščiai. Ši daina panaši į tūkstantį kitų, kurios skamba per radiją – kiekviena daina turi turėti savo razinką, o aš jos pasigedau“, – griežtas buvo Vaclovas Augustinas.

„Nežinau, kur žiūrėjo Vaclovas Augustinas, bet Urtė buvo pakankamai gera razinka“, – griežtai paprieštaravo T.Sinickis.

Septintas su daina „Floating To You“ savo keliones prisiminė Linas Adomaitis. Po jo pasirodymo netilo plojimai televizijos studijoje.

„Paprasčiausiai gera klausyti, profesionalu, lengva. Tai, ką norėjai pasakyti, tu pasakei, bet... Ar tu šimtu procentu įsitikinęs, kad „Eurovizijoje“ gali būti su šia daina?“ – klausė E.Nepaitė ir netrukus gavo teigiamą atsakymą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos į Euroviziją finalo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos į „Euroviziją“ finalo akimirka

Greitą dainos „Let me“ versiją finalui pasirinkęs ir šokių judesių parodęs Donny Montell tikriausiai nesuklydo, nes studijoje atsirado nemažai pritariančiųjų ir jį palaikančiųjų. Jo pasirodymas atrankos į „Euroviziją“ finale buvo aštuntas.

„Man šis pasirodymas buvo vienas geriausių iki šiol, bet kūrinys, pradžioje buvęs įdomus, pabaigoje pasidaro kažkoks atgrasus. Kaip atlikėjas viską gerai atlikai, aranžuotė yra šiuolaikiška ir subtili, bet kažkas neišsivystė...“ – sakė R.Tautkus.

Devintoji scenoje savo lietuvišką dainą „Laukiu“ atliko atlikėja Liepa.Evelina žavi, graži, nepakartojama, visi mes turime užsičiaupti ir paprašyti tavęs pakartoti.

„Sveikinu, Liepa. Gal „Eurovizijoje“ galėtum dainuoti angliškai, kad visi suprastų žodžius, bet tokią dainą aš pats mielai norėčiau atlikti, rimtai...“ – tikino A.Novikas.

Sasha Song ir Donny Montell žaismingą dainą „Best friends“ su pritariančiaisiais vokalais ir šokėja pristatė dešimtieji.

„Ši daina spinduliuoja žinią: „The boys all around the world should vote for this song, and I'm your best friend ir balsuosiu už jus”, – dviem kalbomis pasirodymą pakomentavo T.Sinickis.

VIDEO: Atlikėja Evelina Sašenko „C'est Ma Vie" | EUROVIZIJOS DAINŲ KONKURSO SUPERFINALAS (2011)

Vienuolikta savo dainą „C'est Ma Vie“ pristatė viena išankstinių konkurso favoričių Evelina Sašenko.

„Mano didžiausi aplodismentai tau. Tu nuostabi ir tavyje viskas dera! Mano širdis linksta prie tavo dainos...“ – negalėjo atsigėrėti R.Čivilytė.

„Evelina žavi, graži, nepakartojama, visi mes turime užsičiaupti ir paprašyti tavęs pakartoti. Raigardas Tautkus sakė, kad ši daina turėtų pasibaigti aukšta nata būtinai, o aš sakau: „Nebūtinai!“ – kaip visada kitiems nariams prieštaravo T.Sinickis, sukeldamas studijoje juoko bangą.

Sasha Song himną herojams „The Slogan of Our Nation“ dainavo dvyliktas.

„Sasha, noriu tave pasveikinti – šis pasirodymas buvo geresnis nei praėjusį kartą. Bet „Eurovizijai“ roges reikia ruošti vasarą ir čia reikia pristatyti geriausią, galutinę, stabilią versiją. Sėkmės tau, daina tikrai nėra bloga“, – tikino D.Užkuraitis.

Paskutinė, trylikta, savo dainą „I Will Break Free“ pristatė Rūta Ščiogolevaitė. Šįkart scenoje jai talkino mylimasis dainos autorius Elvinas Dandelis – imitavo grojimą violončele.

„Džiaugiuosi Rūtos pasirodymu, bet organiškos gyvybės šioje dainoje aš nepajutau. Ypač dainą pasyvią daro priedainis. Nesu patenkintas rezultatu“, – konstatavo profesorius T.Makačinas.

Apdovanojimai. LATGAA apdovanojimą už kūrybiškumą ir 5 tūkst. litų gavo Linas Adomaitis už dainą „Floating to you“.

Rūta Ščiogolevaitė surinko 118 komisijos balsų, Linas 154, Evelina – 166 balsų. Taigi į Diuseldorfą važiuoja Evelina Sašenko. Jai įteikta LATGAA auksinė žvaigždė ir 25 tūkst. litų.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos į Euroviziją finalo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos į „Euroviziją“ finalo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius