Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuspręsta dėl Jurijaus dainos: iš „Eurovizijos“ atrankos diskvalifikuotas nebus

Šią savaitę žiniasklaidoje nuskambėjo kaltinimai nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviui Jurijui. Likus kelioms dienoms iki konkurso finalo paskelbta, kad jo daina „Run With The Lions“ buvo paviešinta gerokai anksčiau, nei leidžia konkurso taisyklės, todėl jis rizikuoja diskvalifikavimu. Į Europos transliuotojų sąjungą (EBU) kreipęsi LRT atstovai šiandien pateikia atsakymą – Jurijus iš atrankos pašalintas nebus.
15min studijoje - Jurijus Veklenko
15min studijoje - Jurijus Veklenko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Penktadienį vyriausiasis „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas pranešė, kad Jurijus iš atrankos finalo pašalintas nebus.

„LRT konsultavosi su EBU, paaiškėjus, kad Jurijaus Veklenko atliekamos dainos demo versija buvo pasirodžiusi internete, tačiau EBU vertina ir priima sprendimą tik tuomet, kai daina nugalėtoja oficialiai yra pateikiama tarptautiniam Eurovizijos dainų konkursui, kadangi nenori daryti spaudimo Nacionalinės atrankos rengėjams ir dalyviams. Tai reiškia, kad nėra jokio pagrindo keisti finalininkų sudėties, ir kuri daina belaimėtų Nacionalinę atranką, kiekviena jų būtų nuodugniai vertinama EBU“, – sako A.Giržadas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./15min studijoje - Jurijus Veklenko
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./15min studijoje - Jurijus Veklenko

Pasak jo, kiekviena daina, nugalėjusi šalies atranką, yra nuodugniai įvertinama EBU. Jei paaiškėja, kad daina konkursui netinkama – ją keičia kita daina.

„Dabar daryti kažkokius pakeitimus pagrindo nėra, todėl jų nedarysime. Matome, kad ta daina, kuri internete buvo įkelta kovo mėnesį – tik demo versija, kuri skirta kūrinį parduoti“, – tikina A.Giržadas.

Jurijus rytoj, šeštadienį „Eurovizijos“ finale varžysis su dar 7 atlikėjais – Monika Marija, Jurgiu Brūzga, Justina Budaite-Juna, „Antikvariniais Kašpirovskio dantimis“, Alen Chicco, Jurgiu DID & Erica Jennings ir Henry & Tommy Modric.

VIDEO: „Eurovizijos“ finalininkas Jurijus Veklenko: aš esu sau konkurentas ir save nugalėsiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius