Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniai „Eurovizijos“ dainų konkurso spėjimų rezultatai (video)

15min.lt, vos dvylikai valandų likus iki šių metų „Eurovizijos“ finalo, apibendrina preliminarius šio dainų konkurso žiūrovų spėjimus.
Sakisas Rouvasas iš Graikijos
Sakisas Rouvasas iš Graikijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas lankomiausių „Eurovizijos“ portalų Esctoday.com rengė apklausą „BigPoll 2009“, kurioje savo nuomonę pareiškė per šimtą tūkstančių „Eurovizijos“gerbėjų. Deja, paskutinius rezultatus, kuriuose bus nurodyti surinkti balai, portalas ketina paskelbti iki finalo pradžios likus vos trims valandoms. Tačiau jau galima pamatyti geriausiųjų devintuką (abėcėlės tvarka): Azerbaidžanas, Bosnija ir Hercegovina, Prancūzija, Graikija, Islandija, Norvegija, Turkija, Ukraina bei Jungtinė Karalystė. Sasha Son(g) į šį sąrašą nepateko.

Kito „Eurovizijos“ naujienų portalo Oikotimes.com rengtoje „Europrediction 2009“ apklausoje dalyvavo per 57 000 respondentų. Pastarieji savo simpatijas išreiškė ne Norvegijai, užėmusiai trečiąją vietą, o graikui Sakiui Rouvui bei britei Džeidei Even, surinkusiems po vienodai balų. Ketvirtoji vieta skirta ugningajai ispanei Sorayai Arnelas, o penktoji liko savo pasirodymu pusfinalyje daugelį sužavėjusi islandė Jóhanna.

Portalo Oikotimes.com rengtoje „Europrediction 2009“ apklausoje daugiausiai simpatijų surinko graikas S.Rouvas ir britė Dž.Even.

Lietuviškas naujienų tinklaraštis Eurodiena.lt savo apklausos rezultatus paskelbė dar prieš pirmąjį pusfinalį. Tautiečiams labiausiai patiko norvegas Aleksanderis Rybakas, surinkęs 294 balsus. Antroji vieta – tautietis Sasha Son(g), tačiau primename, kad finale už mūsų atstovą balsuoti nebus galima (jei gyvenate Lietuvoje). Trečioji vieta atiteko graikui Sakiui Rouvui, kuris surinko per 65 balsus.

„Eurovizijos“ gerbėjų klubo OGAE nariai iš viso pasaulio reiškė savo nuomonę, kas jų manymu gali laimėti šiųmetį konkursą. Pirmoji vieta, kaip ir daugelyje kitų apklausų, skirta Norvegijai. Bene dvigubai nuo Aleksanderio Rybako atsiliko prancūzė Patricija Kaas, surinkusi 184 balsus (kiekvienas OGAE klubas skyrė atitinkamai 12, 10, 8 ir t.t. balų patikusiems dalyviams). Trečia liko Švedija su 174-ais balsais. Sasha Son(g) šioje spėjimų lentelėje septynioliktas.

Tuo tarpu lažybų bendrovės į Sashos Son(g) pasirodymą žiūri panašiai. Pavyzdžiui, „Unibet“ lažybų santykių lentelėje lietuvis šio metu yra vos 21-oje vietoje su koeficientu (150,0). Pirmoje vietoje yra norvegas A. Rybakas, antrąją vietą užima Graikijos atstovas Sakis Rouvas, trečiojoje – egzotiškoji turkė Hadise.

Šie spėjimai, tikėkimės, ir liks tik spėjimais, mat šiemet „Eurovizijos“ nugalėtoją rinks ne tik žiūrovai, bet ir kiekvienoje dalyvaujančioje šalyje specialiai išrinkti penki komisijos nariai. LRT šiųmetės žiuri dar neatskleidžia.

„Eurovizijos“ dainų konkurso finalistai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius