Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažadėta: „Eurovizija“ kitąmet įvyks, bet pagal vieną iš keturių scenarijų

Po Duncano Laurence’o pergalės 2019 metų „Eurovizijoje“ teisė surengti dainų konkursą atiteko Nyderlandams – po ilgos, net keturių dešimtmečių pertraukos. Tačiau, kaip jau žinote, renginys vis dėlto neįvyko. Dėl koronaviruso pandemijos 2020 metų „Eurovizija“ buvo atšaukta. Laimei, šio Europą suvienijančio šou organizatoriai pasidalijo itin džiugiomis žiniomis – kitąmet „Eurovizija“ būtinai įvyks, o kad vėl neliktume be muzikos šventės, pristatyti tai garantuosiantys planai.
„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus
„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus / Eurovision.tv / Thomas Hanses nuotr.

Kad pavyktų ištesėti pažadą dėl kitų metų „Eurovizijos“, Europos transliuotojų sąjunga ir Nyderlandų transliuotojai NPO, NOS bei AVROTROS pristatė keturis paprastus renginio organizavimo scenarijus, rašoma Eurovision.tv.

Kviečiame su jais susipažinti.

Scenarijus A

Pagal šį planą „Eurovizijos“ dainų konkursas bus organizuojamas kaip įprasta – iš sausakimšos Roterdamo „Ahoy“ arenos su devyniais šou (įskaitant ir generalinę repeticiją), visų dalyvaujančių šalių delegacijomis ir atlikėjais bei įvairiais po Nyderlandų uostą išsibarsčiusiais renginiais, koncertais ir kitomis veiklomis.

Šio scenarijaus įgyvendinimas stipriai priklauso nuo to, ar bus rasta COVID-19 vakcina ir užsikrėtimo virusu testų patikimumo.

Scenarijus B

Visi „Eurovizijos“ dalyviai turės laikytis socialinės atskirties ir išlaikyti 1,5 m atstumą vienas tarp kito – tai pagrindinė šio plano detalė.

Šou tiesiogiai iš arenos galės stebėti mažesnis kiekis žiūrovų, tačiau kas taps tais laimingaisiais paaiškės sąžiningos atrankos būdu.

Bus sumažinti ir atlikėjų delegacijų narių bei spaudos atstovų skaičiai, laikomasi kitų Nyderlandų vyriausybės paskelbtų reikalavimų.

Scenarijus C

Šis planas – labai panašus į ankstesnį, tačiau esminis jo pokytis tas, kad atlikėjai šalių, kurių vyriausybės draus keliones, pasirodymus rengs iš namų.

Scenarijus D

Jei Nyderlanduose bus paskelbtas karantinas, „Eurovizijos“ dainų konkursas atšauktas tikrai nebus, tačiau šou vyks be žiurovų arenoje, o atlikėjų pasirodymai gerbėjams bus transliuojami iš jų šalių.

Gyvai turėję vykti su „Eurovizija“ susiję renginiai Roterdame taps virtualiais, iš savo šalių dirbs ir delegacijos, spaudos atstovai.

Galutinis sprendimas, kokį scenarijų konkurso organizatoriai nuspręs įgyvendinti, bus priimtas per pirmuosius 2021 metų mėnesius.

VIDEO: The four ways to make Eurovision 2021 happen

TAIP PAT SKAITYKITE: JAV 2021-aisiais surengs savo „Euroviziją“: vietoje šalių varžysis valstijos

2021-ųjų „Eurovizijos“ finalas įvyks gegužės 22-ąją Roterdame

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius