-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis: scenoje – KaYra ašaros ir dideli pokyčiai

Antradienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje buvo filmuojama „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ 1-ojo pusfinalio laida. Čia pasirodė 9 dalyviai, praėję pirmuosius atrankos etapus ir pasiryžę šeštadienį pavergti žiūrovų širdis bei iškeliauti į nacionalinės atrankos finalą.
KaYra, „The Roop“, Rūta Loop
KaYra, „The Roop“, Rūta Loop / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Eurovizinės“ kovos įgavo pagreitį – antradienio vakarą LRT studijoje pasirodė jau kartą eurovizines dainas atrankų metu atlikę muzikantai. Ir vėl ant scenos lipo Kristina Radžiukynaitė, sceniniu vardu KaYra, solistė Viktorija Miškūnaitė, seserys dvynės, Teresė ir Milda Andriejauskaitės, arba kitaip – „Baltos varnos“, atlikėja Rūta Žibaitytė, geriau žinoma kaip Rūta Loop, atlikėjas Gabrielius Vagelis, žiūrovų simpatijas pelnę „The Roop“ ir Kristina Jure. Paskutinieji pasirodė Alen Chicco ir jau 12-ą kartą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti Aistė Pilvelytė.

Komisiją šįkart sudarė „Eurovizijoje“ su grupe „LT United“ pasirodęs dainininkas Andrius Mamontovas, 14 kartų didžiojoje „Eurovizijoje“ lankęsis LRT muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusi dainininkė Monika Linkytė, atlikėja, vokalo dėstytoja, grupės „Pieno lazeriai“ narė Giedrė Kilčiauskienė ir agentūros M.P.3. vadovas Vaidas Stackevičius.

Filmavimo akimirkos – galerijoje:

Tiesa, aistrų filmavimo metu tikrai netrūko. Ant scenos pasirodžiusi atlikėja Kristina Radžiukynaitė, geriau žinoma vardu KaYra, bedainuodama susigraudino. Kaip vėliau I.Zasimauskaitei paaiškino ji, taip įvyko dėl to, kad atlikėja stengiasi savo kūrinius išgyventi šimtu procentų.

„Gyvenau klouno pasaulėlyje. Man baisu, kaip dažnai mes slepiamės po personažais, taigi buvo smagu išsiveržti iš šio pasaulėlio“, – neslėpė Kristina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./KaYra
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./KaYra

Taip pat pusfinalio metu neapsieita be gausybės pokyčių – štai anksčiau komisijos sukritikuota už prastą anglų kalbos tarimą auksinio scenos kryžiaus apdovanojimą pelniusi operos solistė Viktorija Miškūnaitė uždainavo lietuviškai. Kaip ir praeitą kartą, publikai įspūdį paliko solistės vokalas – pasirodymą užbaigusi aukštomis natomis, ji sulaukė klausytojų ovacijų.

Paklausta, kodėl pasirodyme įvyko tokie pokyčiai, atlikėja neslėpė, jog ją originali daina įkvėpė taip smarkiai, jog pati pasirinko kūriniui parašyti lietuviškus žodžius. „Euroviziją“ žiūri daugiau vyresnio amžiaus atstovų, todėl nusprendžiau padovanoti jiems tokią Vasario 16-osios dienos dovaną“, – pokyčius komentavo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė

Pokyčių netruko ir kituose pasirodymuose – tiek atlikėja Rūta Loop užsiminė jų padariusi ne vieną, tiek Gabrielių Vagelį buvo galima pamatyti scenoje jau su kompanija. Panašiai atsitiko ir su atlikėju Alen Chicco. Atlikdamas lyrišką dainą „Somewhere Out There“ dainininkas vilkėjo kitus sceninius drabužius ir padarė naujų muzikinių sprendimų. „Pasižiūrėjau praeitą pasirodymą ir labai savimi nusivyliau. Kartais nori padaryti daug ir padarai per daug“, – neslėpė jis.

15min primena, kad po abiejų pusfinalių teks atsisveikinti su 5 atlikėjais, tad į finalą keliaus tik po 4 dalyvius. Finalinėje, šeštojoje, laidoje ant scenos pasirodys 8 atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius