Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dešimtmečio į „Eurovizijos“ atranką turėjusi grįžti Evelina Sašenko traukiasi: kalta pandemija

2011-aisiais Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje atstovavusi atlikėja Evelina Sašenko (33) šiemet vėl turėjo kautis dėl kelialapio į konkursą. Galbūt ir šįsyk būtų patekusi ir patobulinusi savo ar net Lietuvos rezultatą? Deja, to nebesužinosime, nes Evelina atrankoje nutarė nebedalyvauti.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Mindaugo Navicko ir „Scanpix“ nuot.

Pirmadienį LRT paskelbė, kad šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje turėjusios dalyvauti Evelinos Sašenko vis dėlto neišvysime. Su atlikėja susisiekus 15min, ši patvirtino šią žinią ir apgailestavo, kad dėl sugriuvusių planų kalta pandemija.

Pasirodo, E.Sašenko gyvena Trakuose, tad dėl įvestų judėjimo tarp savivaldybių apribojimų jai būtų keblu važiuoti į Vilnių repetuoti, susitikinėti su prie pasirodymo dirbančia komanda. Kai Evelina teikė paraiškas, minėtų apribojimų dar nebuvo, moteris tada dar tikėjosi, kad situacija iki atrankos pradžios pagerės.

„Gal juokingai skambės, bet į Vilnių patekti būtų nelabai įmanoma, o norint gerai pasiruošti vis tiek reikia važiuoti į studiją, susitikti su tais pačiais scenografais ir taip toliau. Skaipu visko surepetuoti neįmanoma. Nors ir didelis noras, tai nėra per skaipą surepetuojami dalykai“, – 15min sprendimo pasitraukti iš atrankos priežastis aiškino E.Sašenko.

Sauliaus Barasos nuotr./Evelina Sašenko
Sauliaus Barasos nuotr./Evelina Sašenko

Evelina sako, kad repeticijas Vilniuje šiuo atveju laiko būtinybe, nes nenori „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauti be pasiruošimo. Atlikėja pripažįsta prieš dešimtmetį, kai atranką laimėjo, į ją iš pradžių ėjusi labiau dėl to, kad būtų pastebėta, tačiau šįsyk į dalyvavimą žvelgė kur kas rimčiau.

„Dabar esu iš tų žmonių, kurie daro arba gerai, arba nieko. Jau nebe 18, kad nerčiau stačia galva ir dalyvaučiau tik tam, kad dalyvaučiau. Per tiek metų jau vis tiek susiformavo grupė žmonių, kurie domisi mano kūryba, tai to super žinomumo kaip ir nelabai reikia. Jeigu eiti, tai tik tam, kad laimėčiau. Gal labai skambiai pasakiau, bet norėtųsi šįkart kitaip pasirodyti“, – šyptelėjo Evelina.

Ji pridūrė, kad džiaugiasi, jog nusprendus nebedalyvauti, organizatoriai buvo supratingi, tad keblumų dėl to nekilo.

Šiemet E.Sašenko atrankoje turėjo pasirodyti su daina „We Are Strong“, kuri turi ir lietuvišką versiją „Malda“. Kūrinys, kaip sako pati atlikėja, labai tinka šiam laikotarpiui, kurį išgyvena pasaulis, todėl jai apmaudu dėl susiklosčiusių aplinkybių. Vis dėlto tikisi, kad dainą, kuri jau netrukus bus išleista, klausytojai pamils ir be atrankos.

Tiesa, kūrinys buvo rašytas ne „Eurovizijai“. Tik vėliau, jį įrašius, buvo nuspręsta, kad jis tinka šiam konkursui.

„Daina man pasirodė visai įsimintina, tai pagalvojau – kodėl gi ne, gal čia ir yra ženklas, kad reikia dalyvauti“, – prisiminė pašnekovė.

Beje, E.Sašenko pasirodymui didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Diuseldorfe, kur atlikėja užėmė 19 vietą, šiemet kaip tik sukanka lygiai dešimt metų. Po to karto Evelina dar vienam bandymui šiame konkurse visą laikė sakė „ne“. Kodėl buvo persigalvojusi šįsyk?

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos atstovė Evelina Sašenko
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuvos atstovė Evelina Sašenko

„Dabar kuo toliau, tuo didesnė nostalgija tiems laikams, nes tikrai faina buvo ten dalyvauti. Tik kažkaip nenorėjau vėl praeiti to psichologinio momento, bet dabar jau matomai atėjo tas laikas, kai visi blogumai pamiršti ir liko tik geriausi prisiminimai. Be to, visas tas sėdėjimas namuose, noras eiti koncertuoti apsuko galvą ir lengva ranka užpildžiau anketą“, – pasakojo E.Sašenko.

Ji neatmeta galimybės atrankoje laimę mėginti kitąsyk. Vis dėlto pakartojo tai, ką sakė pokalbio pradžioje – dalyvaus tik tuo atveju, jei jausis pasiruošusi.

„Dabar jau galiu pasakyti, kad norėčiau vėl grįžti, bet noriu grįžti su tinkama daina, tinkamai pasiruošusi, su komanda, kad viskas būtų profesionalu ir eičiau su ta mintimi, kad nežaisime, o parodysime geriausią rezultatą ir tikėsimės laimėti“, – patikino ji.

O dabartinį laiką, kai nebėra koncertų, E.Sašenko išnaudoja kūrybai. Tiesa, juokiasi iš pradžių pasidžiaugusi pandemija, nes pirmą kartą gyvenime pailsėjo nuo dainavimo. Tačiau praėjus trims mėnesiams toks poilsis jau pabodo.

„Tada pajaučiau, kad to poilsio man jau užtenka, reikia kažko imtis, nes nuo to, kad nedirbu, nedarau, prie ko buvau įpratusi, važiuoja stogas. Tai pradėjau kurti dainas, nors iki šiol nebuvau to dariusi. Matomai įvyko kažkoks apsivalymas, atsidarė vidinės čiakros ir per tą laiką nemažai sukūriau“, – pasakojo Evelina.

Ji svarsto, kad po šios priverstinės pertraukos visi atlikėjai į sceną grįš kaip reikiant pasiruošę.

„Manau, visi per tuos metus kažką daro, nes neįmanoma sėdėti ir nieko neveikti. Mes irgi jau pasiruošę ir laukiame, kada bus startas“, – užtikrino E.Sašenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius