-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Eurovizijos“ finalo Donatas Montvydas grįžo į Vilnių: „Ar laiminga Lietuva? Aš labai laimingas“

Pasibaigus eurovizinei karštinei Lietuvos garbę konkurse gynęs ir 9 vietą užėmęs Donatas Montvydas sekmadienio popietę grįžo į Vilnių. Lėktuvas, parskraidinęs Donatą teisiai iš Stokholmo, Vilniaus oro uoste nusileido 13.50 val.

Kiek užtrukęs oro uoste Donatas pagaliau pasirodė atvykimo salėje jo laukusiems gerbėjams ir žurnalistams.

Į Vilnių iš Stokholmo Donatas Montvydas grįžo drauge su šeima – žmona Veronika, dukrele Adele ir Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ nariais – delegacijos vadovu Audriumi Giržadu, savo prodiuseriu Martynu Tyla, pritariančiosiomis vokalistėmis ir kitais.

Oro uoste atlikėją pasitiko gerbėjai, su kuriais, nors ir pavargęs po dvi savaites trukusios viešnagės Švedijoje ir eurovizinio maratono, D.Montvydas nuoširdžiai bendravo ir priėmė sveikinimus. Gerbėjai Donatą pasitiko su gėlėmis ir vainiku, į kurį buvo įpintos trys Lietuvos vėliavos spalvas atitinkančios gėlės.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijoje“ 9 vietą užėmęs Donatas Montvydas dalyvaus 15min ir Žmonės.lt konferencijoje: užduokite klausimą

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste

O sveikinti yra už ką: gindamas Lietuvos garbę „Eurovizijoje“ Donatas Montvydas nugalėjo varžovus antrajame konkurso pusfinalyje ir sėkmingai pasirodė „Eurovizijos“ finale, kuris nuskambėjo šeštadienio vakarą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste
I.Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste

Su daina „I‘ve been waiting for this night“ Donatas Montvydas „Eurovizijos“ finale pelnė Lietuvai devintą vietą. Pergalę konkurse išplėšė ukrainietė Jamala.

Vilniaus oro uosto atvykimo salėje Donatas iš rankų nepaleido istorinės Lietuvos vėliavos su Vyčiu.

„Ar laiminga Lietuva? – vos tik žengęs pro atvykimo vartus klausė Donatas. – Aš tai labai laimingas. Be galo.“

Po „Eurovizijos“ finalo spaudos konferencijoje žadėjęs eiti gerai pašėlti į vakarėlį, Donatas sakė, kad visgi vakaras buvo ramesnis: „Matot, akinių nereikėjo, vakarėlis buvo labai kuklus. Dėl to pabuvom trumpai ir grįžome į savo viešbutį ilsėtis, nes 7.30 reikėjo keltis.“

Ar patenkintas Donatas finalo rezultatais?

„Aš laimingas, labai laimingas esu. Įgyvendinau tai, ką norėjau, pasirodžiau, kaip norėjau. Mano komandoje – patys geriausi žmonės, kurie dirba 10 metų dirba įvairiuose Švedijos festivaliuose. Tai dainų autoriai, kurie kuria pasaulinio lygio žvaigždėms, tokioms kaip Jessie J, Tailor Swift. O komanda šou versle yra sėkmės formulė.

Šių metų komanda esu labai patenkintas, nes tai įkvepia pakelti galvą aukštai,bet be jokio pasipūtimo, ir pasitikėti savimi. Šiais metais kaip niekad užsitarnavome valstybių, muzikantų palaikymą, pripažinimą ir pagarbos, kas yra svarbiausia iš muzikinės bei kokybės pusės. Man, tiesą pasakius, tai yra įvertinimas, nes finale pasiėmiau žmonių pagarbą ir jų pripažinimą, o ne tą skaičių. Labai džiaugiuosi, tai ypatingi metai“, – kalbėjo Donatas.

Paklaustas, ką mano apie tai, kad Lietuvos komisija nedavė Rusijai nė vieno balo, Donatas sakė, kadangi ne jis skiria balus, komentuoti to negali ir jam tai nėra svarbu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste
I.Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste

Ar dar važiuotų į „Euroviziją“?

„Jei reikės, važiuosiu. Ten turi važiuoti patyręs žmogus, nebent tai yra išskirtinis atvejis, genialus atvejis. „Eurovizija“ yra renginys, reikalaujantis begalinės patirties. Faktas, atstovauti šaliai turi važiuoti geriausias. Jei turėsiu dainą ir vis dar būsiu be „Grammy“ apdovanojimo ateinančius penkerius metus, manau, kad dalyvavimas yra neišvengiamas„, – juokavo Donatas.

Dainininkas teigė, kad šiemet konkursas pakilo į daug aukštesnį lygį: “Šiais metais Lietuva įsitikino, iki kokio lygio šis renginys išaugo: Justinas Timberlake'as atvyko pristatyti savo naujo singlo, Kinija ir Amerika transliavo „Euroviziją“. Šis renginys išaugo į „Oskarų“, „Grammy“ lygio renginį. Man sunku apsakyti, kas dedasi viduje, bet dirba patys geriausi.“

Taip pat labai džiaugiuosi, kad mano „lamos plaukai“ netikėtai suveikė.

Pasirašinėdamas ant istorinės vėliavos, Donatas sakė, kad tai yra kaip fakelas, kuris perduodamas vis kitam atlikėjui: „Tai yra ne tik atlikėjo interesas gerai pasirodyti, bet šalies. Todėl kiekvienas dalyvavęs dainininkas turėtų padėti ateinantiems atlikėjams – aš ir Martynas esame tam pasiruošę. Tai buvo pirmi metai, kai mes turėjome tokią komandą, ir mes pasiruošę ja pasidalinti.“

Tiesa, po Donato pasirodymo finale užvirė diskusijos internete, kad atlikėjo pasirodymas buvo blogai nufilmuotas – salto parodytas ne taip efektingai, kaip galėjo būti. Tačiau pats D.Montvydas tai komentuoti atsisakė.

Per pusfinalį ir finalą Donatas buvo ypač palaikomas „BBC Eurovision“ feisbuko paskyroje – surinko rekordiškus skaičius paspaudimų „patinka“.

Donatas sakė, kad labai džiaugiasi, nes tokia reklama yra ypač reikšminga.

„Tai yra BBC, tai daug ką pasako. Apskritai, palaikymas iš užsienio buvo didžiulis, mes niekada jo neturėjome. Šiais metais sulaukiau labai didelio gerbėjų palaikymo: iš blogų, iš laidų, BBC ir taip toliau. Scenoje turi tris minutes tam, kad žmogus išgirstų tavo kūrinį, tačiau to yra per mažai. Todėl visa šita reklama yra be galo reikalinga. Taip pat labai džiaugiuosi, kad mano „lamos plaukai“ netikėtai suveikė“, – juokėsi Donatas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donato Montvydo sutikimas oro uoste

Kokie artimiausi planai?

„Spalio mėnesį bus mano koncertinis turas „Top 5“. Intensyviai ruošiuosi tam. Už koncertus nėra nieko brangiau, kai ateina žmonės tavęs paklausyti, jie žino tavo dainas. Būnant „Eurovizijoje“ sudainavus kartą, norisi sudainuoti dar 15, bet niekas to neleidžia. Beje, po 2-3 savaičių grįžtu į Stokholmą, laukia klipo filmavimas. Tiesą pasakius, nors naujas mano albumas turėtų tarnauti ateinančius metus, aš jau įrašinėju naują.“

VIDEO: Į Lietuvą grįžęs Donatas Montvydas papasakojo tolimesnius savo planus
VIDEO: Devintą vietą „Eurovizijoje“ pelnęs D.Montvydas: „Esu patenkintas“
VIDEO: Per D.Montvydo pasirodymą Eurovizijoje kartu dainavo ir žiūrovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius