Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijai „Eurovizijoje“ atstovaus internete išgarsėjęs „Piotro Naličiaus muzikos kolektyvas“ (video)

Grupė „Piotro Naličiaus muzikos kolektyvas“ tapo dainų konkurso „Eurovizija 2010“ Rusijos nacionalinio atrankos konkurso finalo nugalėtoju.
Piotras Naličius
Piotras Naličius / Kadras iš TV transliacijos

Prieš dvejus metus sėkmės internete sulaukęs „Piotro Naličiaus muzikos kolektyvas“ gavo 20,9 balo per žiūrovų balsavimą telefonu, žinutėmis ir internetu, taip pat už jį balsavo profesionalų žiuri.

Finalo, kuriame dalyvavo 25 atlikėjai ir grupės, rezultatai susumuoti sekmadienio vakarą Maskvoje.

Sėkmę grupei atnešė „nelaimingas“ 13-asis numeris ir daina apie nelaimingą meilę „Lost and Forgotten“ („Prarastas ir pamirštas“).

„Mes pripažįstame, kad mūsų kolektyvas ne visiškai savo formatu atitinka „Euroviziją“, ir norime savo daina parodyti kur kas didesnę estrados įvairovę“, – pareiškė Piotras Naličius.

29-erių P.Naličius, architektas, tapo žinomas kaip muzikantas 2007 metų pavasarį, kai įdėjo į „YouTube“ savo kurtą siužetą apie dainą „Gitar“ ir jį per mėnesį pažiūrėjo apie 70 tūkst. žmonių.

Netrukus jis pradėjo sėkminga dainuoti Maskvos klubuose, o 2008 metų pradžioje subūrė grupę „Piotro Naličiaus muzikos kolektyvas“, su kuria, be koncertų Maskvoje, gastroliavo Sankt Peterburge, Jekaterinburge ir Žemutiniame Naugarde, rėmė Rusijos komandas 2008 metų Europos futbolo čempionate ir Pekino olimpiadoje, dalyvavo tarptautiniame festivalyje „Sfinks“, kuris vyko Antverpene.

Antrą vietą atrankoje užėmė Olegas Bezinskis. Pagal konkurso atrankos taisykles atlikėjas, užėmęs antrą vietą, tampa pagrindinio finalininko dubleriu.

Dainų konkursas „Eurovizija“ vyks gegužės 25–29 dienomis Oslo priemiestyje Berume, didžiausiame Šiaurės Europoje dengtame stadione „Telenor Arena“, jame dalyvaus 42 šalių atstovai.

Rusai dalyvauja „Eurovizijoje“ nuo 1994 metų. 2008 metais pirmą vietą šiame konkurse pavyko užimti Dimai Bilanui su daina „Believe Me“. 2009 metais konkurse, kuris vyko Maskvoje, Rusijos atstovė Anastasija Prichodko liko 11-a, o pergalę iškovojo Aleksandras Rybakas iš Norvegijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius