Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sashos Son(g) laukia stiprūs varžovai

Ketvirtadienio vakarą „Eurovizijoje“ bus sprendžiamas mūsų valstybės atstovo Sashos Son(g) likimas – pateks jis į finalą ar turės tenkintis vien pasirodymu antrajame pusfinalyje.
Sasha Son(g) iškeliauja į Maskvą.
Sasha Son(g) iškeliauja į Maskvą. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Sasha Song

Išvažiuodamas į Maskvą Sasha tvirtino, jog svarbiausia jam – patekti į finalą. Jau daug prikalbėta, kad tai labai neprognozuojamas tarptautinis konkursas, nes kartais puikiai įvertinama visiškai prasta daina, o geri pasirodymai lieka nepastebėti. Būna, žiūrovai tarsi užsimerkia, nekreipia dėmesio į neprofesionalų atlikimą ir pirmenybę teikia išoriniams efektams, o kitąsyk ši taisyklė negalioja. Dažnai pastebimi ir geopolitiniai balsavimo motyvai.

J.Vilimas patvirtino, kad trečiadienį prasidėjus generalinių repeticijų maratonui pagerėjo ir Sashos sveikata, nors vaikščiodamas po Maskvą jis jautėsi tarsi peršalęs, šiek tiek skaudėjo gerklę.

Norint suteikti vertinimams daugiau objektyvumo, šiemet pakeistos taisyklės – žiūrovų balsai finale bus sumuojami su vertinimo komisiją sudarančių muzikos profesionalų balais.

Pirmieji finalininkai

Antradienio pusfinalis dešimčiai dainininkų iš 18 suteikė teisę pasirodyti finale gegužės 16 dieną. Šia sėkme jau džiaugiasi Turkijos, Švedijos, Izraelio, Portugalijos, Maltos, Suomijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rumunijos, Armėnijos ir Islandijos atstovai. Kiti finalo dalyviai paaiškės šį vakarą. Renginio transliacija prasidės 22 valandą. Lietuvos atstovas Sasha Son(g) dainuos keturioliktas (tarp Graikijos ir Moldovos pasirodymų). Dalyvių šįkart bus vienu daugiau – 19. Dešimt jų pateks į finalą. Atrankos išbandymų ir jaudulio pusfinalyje netenka patirti didžiojo ketverto – Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Ispanijos – atlikėjams, nes šios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) šalys daugiausia finansiškai prisideda prie „Eurovizijos“ konkurso. Rusijai, kurios atstovas Dima Bilanas pernai iškovojo pergalę ir teisę rengti „Euroviziją“, šiemet pusfinalyje taip pat nereikia varžytis.

Anastasijos vakarėlis

Pasiteiravus, kaip komanda nusiteikusi po pusfinalio, kurį stebėjo ne pramogų arenoje „Olimpijskij“, o ilsėdamasi Lietuvos ambasados Maskvoje viešbutyje, mūsų delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Jonas Vilimas telefonu LŽ pasakojo, kad Sashos Son(g) laukia stipresni varžovai nei buvo pirmajame pusfinalyje. Paklaustas, kuriuos laiko didžiausiais konkurentais, atsakė: „Visus. O kurie pateks, nenoriu spėlioti, nors daug kas sėkmę prognozuoja Norvegijos, Graikijos, Ukrainos atstovams.“

J.Vilimas patvirtino, kad trečiadienį prasidėjus generalinių repeticijų maratonui pagerėjo ir Sashos sveikata, nors vaikščiodamas po Maskvą jis jautėsi tarsi peršalęs, šiek tiek skaudėjo gerklę.

Vakar Sasha dalyvavo dviejose generalinėse repeticijose, o vėlų vakarą – Rusijos atstovės rengtame vakarėlyje. Beje, prieš tai spaudoje jau buvo pasirodę šiai šaliai atstovaujančios dainininkės Anastasijos Prichodko prisipažinimų, kad jai labai patinka Sasha Son(g). „Pasikalbėjome, pajutau, jog jis nuoširdžiai man linki sėkmės, jautriai vertina mano dainą ir mane“, – Rusijos spaudai atviravo Anastasija.

Kompromisas

Beje, Anastasijos dainos vaizdo klipas labai panašus į Sashos klipą, kurį renginio režisieriai buvo atsisakę rodyti. Dabar Sashos vadybininkas Martynas Tyla įtaria, kad taip galbūt norėta apsidrausti nuo dviejų panašių pasirodymų, jei Lietuvos atstovas patektų į finalą. Dėl minėtų techninių nesklandumų vėliau, pasak J.Vilimo, pasiektas šioks toks kompromisas – bus parodyta dalis mūsų klipo, o kiti vaizdai bus parinkti renginio režisierių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius