Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Širdies donoro ligoninėje laukiančio Salvadoro Sobralio šeima: „Tai lenktynės su laiku“

Šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas portugalas Salvadoras Sobralis perkeltas į pirmą vietą laukiančiųjų širdies donoro eilėje, o jo šeima dabartinę situaciją apibūdina kaip „lenktynes su laiku“.
„Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro Sobralo  spaudos konferencija
„Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro Sobralo spaudos konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dabartinę Salvadoro Sobralio sveikatos būklę portugalų laikraščiui „Correio da Manha“ jo šeima apibūdino kaip „lenktynes su laiku“, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė.

Tuo tarpu Portugalijos kardiologijos fondo prezidentas Manuelis Carrageta laikraščiui „Correio da Manha“ sakė, kad Salvadoras Sobralis šiuo metu yra pirmas laukiančiųjų širdies donoro eilėje. Tačiau jis pabrėžė, kad į eilės priekį dainininkas iškeltas tik įvertinus tai, kiek ilgai jis jau laukia donoro, ir jo dabartinės sveikatos būklės rimtumą.

Anot kardiologo, 27-erių dainininkas šiuo metu guli intensyviosios terapijos skyriuje Santa Kruzo ligoninėje Lisabonoje, jo būklė yra „stabili, bet kritinė“.

Ligoninėje medikai jį nuolatos stebi ir yra pasiruošę persodinti širdį bet kurią minutę, kai tik atsiras tinkamas donoras.

„Jis turi būti paruoštas gauti donoro širdį – labiausiai tikėtina, kad tai bus jaunas vyras, žuvęs kokios nors nelaimės metu“, – sakė kardiologas Manuelis Carrageta.

Surasti Salvadorui Sobraliui tinkamą širdį – pati sunkiausia dalis. Jo donoras turi būti panašaus amžiaus, ne vyresnis kaip 35 metų vyras, kurio smegenys būtų mirusios. Kai kurie donoro genetiniai kriterijai taip pat privalo sutapti su Salvadoro Sobralio, t.y. donoras turi turėti tokią pačią kraujo grupę ir būti panašaus ūgio bei svorio.

VIDEO: Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius