Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar šeši „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio dalyviai: laidos lyderė – I.Zasimauskaitė

Šeštadienio vakarą ištikimiausi dainų konkurso gerbėjai stebėjo jau antrą „Pabandom iš naujo!“ laidą, kurioje vienuolika dalyvių varžėsi dėl vietos didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Po atrankos buvo išrinkti šeši atlikėjai, kurie keliauja tiesiai į pusfinalį.
Antroji „Eurovizijos“ atrankos laida
Antroji „Eurovizijos“ atrankos laida / Justino Stacevičiaus nuotr.

Antroje atrankos į „Euroviziją“ laidoje varžėsi Viktorija Kajokaitė, Gabrielė Senkevičiūtė-Gabrea, „Clockwork Creep“, Emilija Katauskaitė, Justė Kraujelytė, Titas ir Benas, „Queens of Roses“, Cosmic Bride, „Justin 3“ feat. nanaart, „Moosu X“.

Į atrankas grįžo ir Ieva Zasimauskaitė, kuri 2018-aisiais pakerėjo Europą su daina „When we`re old“ ir „Eurovizijos“ finale užėmė 12-ąją vietą.

Praėjusį šeštadienį kelialapį į atrankos pusfinalį iškovojo Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, Joseph June, Mary Mo ir Elonas Pokanevič.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus šį šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad į pusfinalį keliauja Ieva Zasimauskaitė, Justė Kraujelytė, Titas ir Benas, „Queens of Roses“, „Moosu X“, Emilijana.

Komisijos balsų lentelė

1. Ieva Zasimauskaitė – 56

2. Titas ir Benas – 47

3. Justė Kraujelytė – 43

4. „Queens of Roses“ – 32

5. „Justin 3“ feat. nanaart – 30

6. „Moosu X“ – 30

7. „Clockwork Creep“ – 16

8. Gabrielė Senkevičiūtė-Gabrea – 16

9. Cosmic Bride – 12

10. Emilija Katauskaitė – 7

11. Viktorija Kajokaitė – 1

Žiūrovų balsų lentelė:

1. Emilija Katauskaitė – 748

2. Justė Kraujelytė – 691

3. Ieva Zasimauskaitė – 554

4. „Moosu X“ – 433

5. „Queens of Roses“ – 423

6. „Clockwork Creep“ – 359

7. Viktorija Kajokaitė – 332

8. Titas ir Benas – 291

9. Gabrielė Senkevičiūtė-Gabrea – 283

10. „Justin 3“ feat. nanaart – 258

11. Cosmic Bride – 93

Bendri balai:

1. Ieva Zasimauskaitė – 12

2. Justė Kraujelyt – 10

3. Titas ir Benas – 8

4. „Queens of Roses“ – 7

5. „Moosu X“ – 6

6. Emilijana – 5

7. „Clockwork Creep“ – 4

8. „Justin 3“ feat. Nanaart – 3

9. Gabrea – 2

10. Viktorija Kajokaitė – 1

11. Cosmic Bride – 0

15min kvietė savo mylimiausius atlikėjus palaikyti ne tik per televizijos ekranus, bet ir savo nuomonę išreikšti apklausoje:

Antrojoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, elektroninės muzikos kūrėjas, muzikos prodiuseris Leonas Somovas, kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus ir atlikėja Ieva Narkutė.

Žiūrovų balsavimo rezultatai, kaip ir komisijos balai, buvo skelbiami laidos pabaigoje. Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Taip pat asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų prizą. Autorių teises atstovaujančios asociacijos direktorė Laura Baškevičienė sako, kad finansinė paskata mūsų kūrėjams atveria platesnes galimybes pristatyti savo kūrybą.

Antrosios „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimo akimirkos – galerijoje:

„Džiaugiamės galėdami tęsti gražią partnerystę su nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos organizatore LRT. Esame įsitikinę, kad šis bendradarbiavimas skatina autorius kurti dainas šiam daugybę žiūrovų prie ekranų sutraukiančiam konkursui.

Linkime didžiausios sėkmės dėl pergalės kovojančių dainų autoriams, o finale tradiciškai apdovanosime dainos nugalėtojos autorius 5000 eurų dydžio piniginiu prizu“, – sakė Asociacijos LATGA direktorė Laura Baškevičienė.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pirmieji į „Eurovizijos“ sceną žengė grupės „Clockwork Creep“ nariai su ugninga daina „Grow“. Ir panašu, kad šie užkūrė publiką, nes roko muzikos skambesiai girdėjosi ne tik scenoje, bet ir už televizijos ekranų. Tačiau viskas suprantama, nes juk daina apie stiprybę – o tai grupė ir parodė.

Justino Stacevičiaus nuotr. /„Clockwork Creep“
Justino Stacevičiaus nuotr. /„Clockwork Creep“

Iškart po rokerių scenoje pasirodė Justė Kraujelytė, kuri pademonstravo išskirtinių skambesių dainą „How to Get My Life Back“. Prieš pat pasirodymą ji patikino, kad jos kūrinys turi daug užkoduotų prasmių, o tyliu balsu ši stengėsi parodyti kontrolę savo rankose. Be to, dainos atsiradimą ir apskritai pasirodymą paskatino kultinis filmas „Matrica“.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Justė Kraujelytė
Justino Stacevičiaus nuotr. /Justė Kraujelytė

Trečioji scenoje pasirodė atlikėja Gabrielė Senkevičiūtė-Gabrea, kuri iš visos širdies sudainavo savo eurovizinę dainą „Make it Real“. Pasirodo, daina yra be jokių išvedžiojimų, skirta mylintiems ar pradedantiems kurti santykius.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Gabrea
Justino Stacevičiaus nuotr. /Gabrea

„Eurovizijos“ sceną išbandyti panoro ir vaikinai Titas & Benas, kurie žiūrovų širdis stengėsi užkariauti su daina „Getting Through This“. O užkariauti tikrai turėtų už ką, nes ji turi ypatingą reikšmę – apie tai, kad kartais geriau apsimesti ir nerodyti emocijų, kad galėtume tapti savo geresne versija.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Titas ir Benas
Justino Stacevičiaus nuotr. /Titas ir Benas

Komisijos narių vertinimai

Po keturių pasirodymų buvo galima išgirsti pirmąsias komisijos narių nuomones. Pirmoji apie atlikėjus prabilo dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, kuri neslėpė susižavėjimo Juste bei Titu su Benu.

„Justė Kraujelytė turi viską – norėjosi kartu šokti. Būtų fainas palinkėjimas, kad ji pakliūtų toliau dainuoti, bet reikėtų drąsiau. Daina turi viską, labai švaru, nes norėjosi kartu dainuoti. Labai fainas naujos kartos bruožas yra kuklumas, preciziškumas garso kultūrai“, – komentavo Giedrė.

Dar daugiau komplimentų skriejo ir į Tito su Benu puse. Štai Leonas Somovas svarstė, kad kai kurie dalyviai galėjo perimti praeitų metų „Eurovizijos“ laimėtojo bruožus.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Leonas Somovas
Justino Stacevičiaus nuotr. /Leonas Somovas

„Titas ir Benas paliko pozityviausią įspūdį, norėjosi linguoti. Ir J.Kraujelytė labai profesionaliai, puikiai viską išpildė. Dar pagalvojau, kad kiekvienais metais laimėtojas padaro didžiulę įtaką ir pasidaro panašios stilistikos kūrinių ir kitais metais“, – sakė jis.

Vis dėlto kitokios nuomonės laikėsi Ieva Narkutė, kuri sakė, kad praeitų metų atrankoje Titas su Benu pasirodė geriau.

„Praeitais metais jie įtikino labiau, buvo labiau prie širdies, o šiemet tas toks karantininis įvaizdis. Aš nesu to fanė. Norėčiau, kad ypatingai po trijų pasirodymų būtų labiau padirbėta su vaizdu.

Galiu pasveikinti ir Justę Kraujelytę. Man patiko daina, aranžuotė, matau pilną komplektą, tad linkiu drąsos ir tikiuosi, kad praeisi toliau“, – komentavo I.Narkutė.

Iškart po komisijos vertinimų su daina „The Devils Lives in Spain“ pasirodė atlikėja Cosmic Bride. Tik užlipus merginai į sceną, buvo galima pajusti viską apimančią aistrą bei baimę prarasti save. Taip pat buvo galima suprasti, kad istorija asmeniška, apipinta senoviniais motyvais ir mistika. Tai išryškino ir scenoje surengtas šou.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Cosmic Bride
Justino Stacevičiaus nuotr. /Cosmic Bride

Šeštoji į sceną mažais žingsneliais atėjo atlikėja Viktorija Kajokaitė, kuri žiūrovams pademonstravo dainą „Piece of Universe“, kuria norėtų kiekvienam suteikti daugiau jėgų.

Be to, muzikinė scena Viktorijai nėra svetima – ją dalis prisiminė ir iš „Lietuvos balso“ pasirodymų, tad šio projekto skambesiai nugulė ir į „Eurovizijos“ atrankas.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Viktorija Kajokaitė
Justino Stacevičiaus nuotr. /Viktorija Kajokaitė

Netrukus pasirodė ir Emilijana su daina „Illuminate“, kuri jai turi svarbią reikšmę – apie lūžį merginos gyvenime. Pasirodo, ji į ją sudėjo sudėtingą pandemijos laikotarpį, kurio metu išvydo šviesą tunelio gale ir atsistojo tik dėl stiprybės. Todėl stiprybę ji pademonstravo ir scenoje.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Emilija Katauskaitė
Justino Stacevičiaus nuotr. /Emilija Katauskaitė

Aštunti į „Eurovizijos“ sceną lipo „Justin 3“ feat. nanaart su kūriniu „Something that is Natural“. Pirmieji dainos skambesiai, grupės narių judesiai užkūrė tikrą nuotaikos užtaisą, todėl net neabejojame, kad prie televizijos ekranų sėdėję žiūrovai nepraleido progos ir palinguoti.

Justino Stacevičiaus nuotr. /„Justin 3“ feat. nanaart
Justino Stacevičiaus nuotr. /„Justin 3“ feat. nanaart

Komisijos narių vertinimai

Pasirodžius dar keliems dalyviams, savo komentarus dar kartą pateikė komisijos nariai. Ir šįkart komplimentų buvo žymiai mažiau. Dalis narių stebėjosi atlikėjos Cosmic Bride kūriniu ir svarstė, ar tikrai tokią dainą galėtume išsiųsti į „Euroviziją“.

„Vargu, ar tą dainą išsiųsime į „Euroviziją“. Vėliau dainavo Viktorija Kajokaitė, bet noriu pabrėžti, kad tai nacionalinė atranka, visos šalies, todėl reikėtų pasitempti, pasižiūrėti įrašą ir atlikimą. Taip pat linkiu sėkmės, užsispyrimo ir drąsos.

Emilijana truputį nukėlė mane į albanų „Euroviziją“. Gal ir gautume taškų, bet tokias dainas ne kartą girdėjome. Paskui gaivus buvo paskutinės grupės pasirodymas, tai tikrai buvo atgaiva ir matėsi, kad jums viskas natūraliai pavyks“, – komentavo Ieva.

Karčios kritikos negailėjo ir žurnalistas Ramūnas Zilnys. Kaip ir kitiems komisijos nariams, taip ir jam pačiam užkliuvo Cosmic Bride daina.

„Tai buvo vienas iš keisčiausių dalykų, bet ne dėl balso, ar kažką, bet bandžiau klausytis dainos. Ten lyrinė herojė, kuri įsimylėjo ispaną. Man būtų keista siųsti į „Euroviziją“, nes dainuoja apie kitą šalį. O Viktorijai pasakysiu drąsos, tuo komentarą ir noriu užbaigti. Emilijanos tokia kaip moldovų daina, bet ji atrodė man išsigandusi. O Justin daina skamba smagiai“, – savo nuomonę išreiškė R.Zilnys.

Devintoji į sceną žengė jau „Eurovizijoje“ dalyvavusi ir Lietuvai atstovavusi Ieva Zasimauskaitė. Tą kartą ji Europą bandė sužavėti su daina „When we`re old“, o šįkart bandys pakerėti su kūriniu „I`ll be There“.

„Šitą dainą parašiau po vos neįvykusios nelaimės. Prisėdau prie pianino ir gimė priedainis. Apie ką galvojau? Apie tai kaip kartais lieki visiškai vienas. Kai kuriame betkokius santykius įsivaizduojame, kad ar gera ar sunku, visada kažkas bus šalia ir mus supras. Bet kiek kartų esate pasijutę vieni prieš visą pasaulį? Vieni su savo skausmu? Vieni su savo priklausomybe? Vieni su depresija? Vieni su skirybomis? Viena motinystėje? Vieni santykiuose?

Kartais net neįmanoma paaiškinti to savo vidinio pasaulio kitam, bet vis tiek kuriame lūkesčius, kad kažkas mus išgelbės. Kažkas išgirs ir supras. Ir taip, yra toks žmogus, kuris gali mane išgelbėti. Kas? Aš pats“, – kiek anksčiau apie dainos gimimą kalbėjo Ieva.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Ieva Zasimauskaitė
Justino Stacevičiaus nuotr. /Ieva Zasimauskaitė

Po Ievos į sceną žengė grupės „Moosu X“ nariai su kūriniu „Love that Hurts“. Kai kam jų pasirodymas galėjo priminti ir kitus „Eurovizijos“ dalyvius, tačiau ir čia buvo galima išgirsti naujus skambesius.

Justino Stacevičiaus nuotr. /Moosu X
Justino Stacevičiaus nuotr. /Moosu X

Šįkart paskutinės pasirodė grupės „Queens of Roses“ merginos su daina „Washing Machine“. Ir kūrinys toks pat žaismingas kaip ir pavadinimas – apie nesusišnekėjimą.

„Kai lyg ir kalbame viena kalba, bet vienas kito jau nebesuprantame. Kai lyg ir kalbame viena kalba, bet vienas kito jau nebesuprantame. O santykiuose būna visko – kol sutinki tikrąją meilę ne visada nueitas kelias būna toks lengvas – kartais įsimylime plevėsas, džiaugiamės paviršutiniškais santykiais, ir ne visada skaudančia širdimi juos nutraukiame. Šį kartą apie nesėkmingai susiklosčiusius santykius dainuojame su lengva ironija ir šypsena, kuri ir gyvenime į viską leidžia pažvelgti lengviau.“

Justino Stacevičiaus nuotr. /„Queens of Roses“
Justino Stacevičiaus nuotr. /„Queens of Roses“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius