Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su pritariančiosiomis „Fusedmarc“ vokalistėmis: „Šių keturių perliukų ieškojome ilgai“

Jų balsus gali išgirsti eidamas koridoriumi, viešbučio restorane, gatvėje ar tiesiog atpažinti kažkur minioje. Jų lūpomis dažniausiai skambės daina „Rain of Revolution“, bet pasitaikys ir įspūdingų improvizacijų, kuriose jie visi – kaip viena jėga. Būtent taip Kijeve atrodo šių metų Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „Fusedmarc“ su 4 pritariančiomis vokalistėmis – jie tiesiog dega aistra muzikai. Ir žada savo energetika konkursą pagaliau užkariauti.
Denisas Zujevas, Jekaterina Pranevič, Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė
Denisas Zujevas, Jekaterina Pranevič, Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kad „Eurovizijoje“ prasiveržtų dar didesnė jėga, kad suskambėtų tikra revoliucija, Viktorija Ivanovskaja ir Denisas Zujevas pakvietė prisijungti keturias iš visos širdies dainuojančias merginas. Tai – Vaiva Adomaitytė, Kristina Žaldokaitė, Laura Rakauskaitė ir Jekaterina Pranevič.

Atrodo, pasirinkta buvo teisingai. Vos atvykusios į Kijevą, dainininkės visa gerkle plėšė ne tik scenoje repeticijų metu, bet ir kone kiekvieną laisvą akimirką. Dažniausiai iš jų buvo galima išgirsti acapella ar Denisui talkinant gitara kaskart vis kitaip skambančią eurovizinę dainą.

Jei ne kūrinys „Rain of Revolution“, tai merginos greit rasdavo ir ką kitą sudainuoti – išgirdusios bet kokį žodį, jos kaipmat prisimindavo dainą apie tai, ir tada jau laikykis... Keturi galingi jų balsai skamba 50 metrų spinduliu. Lietuviškai, rusiškai, angliškai – nei kalba, nei dainos sunkumas jos kojos, rodos, negalėtų pakišti.

Tačiau tiek „Fusedmarc“, tiek pritariančios vokalistės pripažįsta viso to nebūtų, jei ne itin stiprus tarpusavio ryšys, kas scenoje ir yra svarbiausia. Puikus vienas kito jautimas, iš vidaus sklindantis visiškas atsidavimas muzikai padeda sprogdinti tikrą bombą ir balsais, ir sklindančia energija.

Žiūrėkite vaizdo įrašą su „Fusedmarc“ ir pritariančiomis vokalistėmis

VIDEO: Kiekviename žingsnyje dainuojantys „Fusedmarc“ ir pritariančios vokalistės

„Fusedmarc“: „Šių keturių perliukų ieškojome ilgai“

Surasti tinkamus pritariančiuosius vokalistus nėra taip paprasta, kaip galėtų iš pradžių pasirodyti. Viktorija pripažįsta, kad jiems teko kiek pavargti, kol rado tokias merginas, su kuriomis scenoje jaustųsi tvirtai. Čia buvo svarbu ne tik vokaliniai sugebėjimai, bet ir žmogiškas ryšys.

„Šių keturių perliukų ieškojome ilgai, paskutinė mergaitė prisijungė išvis prieš pat išvažiuojant. Turėjom tris pritariančiąsias vokalistes ir mūsų sukurtai sienai trūko vienos plytelės. Kai tik kažkas prisijungdavo pabandyti, matydavom, kad plytelė yra, bet vis tiek skersvėjis atsiranda“, – 15min pasakojo V.Ivanovskaja.

Kai tik kažkas prisijungdavo pabandyti, matydavom, kad plytelė yra, bet vis tiek skersvėjis atsiranda

„Šiaip yra nemažai dainuojančių žmonių, bet mes rinkomės labiau pagal žmogiškąjį faktorių, kai jauti, kad su šiuo žmogumi ant scenos viskas bus gerai“, – antrino Denisas.

Pasak Viktorijos, jai svarbu buvo ir tai, kad merginos jau buvo susipažinusios su „Fusedmarc“ muzika: „Jos jau seniai labai palaiko mus kaip grupę. Kai kurios merginos pasakojo, kad jau nuo „Saulės kliošo“ mus žino ir gyvena su mūsų muzika. Jos džiaugėsi, kad pasiūliau dalyvauti „Eurovizijoje“ kartu – sakė, kad buvo visiškoje euforijoje.“

Visiškoje euforijoje paskendusi ir pati Viktorija. „Merginos nesustoja dainuoti. Su jomis visą laiką jaučiuosi kaip koncerte. Joms nesvarbu, kaip sudainuos, joms svarbiausia energija, sukurti gerą nuotaiką kitiems. Ir mane tai užveda. Jos tobulos“, – šypsojosi V.Ivanovskaja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Fusedmarc
Luko Balandžio / 15min nuotr./Fusedmarc

Susipažinkite su perliukais: Vaiva, Laura, Kristina ir Jekaterina

Tarp pritariančiųjų vokalisčių – džiazą dainuojanti Kristina Žaldokaitė, dirbanti ir su gospelo muzika. „Sounds in G“ – buvo viena jos grupių. Beje, Kristina su „Eurovizija“ kaip reikiant susipažinusi – skaičiuoja jau kone 15 metų, kai talkina atrankų dalyviams. Šiemet ji pritarė kiekvienam atlikėjui, dalyvavusiam konkurso atrankose, tačiau „Fusedmarc“ daina buvo jos favoritė.

„Mudvi su Viktorija puikiai susibendravome atrankose, todėl labai nudžiugau, kad mane pasikvietė į konkursą. Man čia labai smagu, – šypsosi ji. – Kai išgirdau šią dainą, mano pirma reakcija buvo – wow! Šioje dainoje tiek energijos! Aš sirgau už alternatyvą. Mes vis bandom pataikyti į tą standartinį eurovizinį kūrinį, nors nežinom, kas tai yra. Todėl labai smagu, kad šįkart dalyvaujam su energinga daina, turinčia labai konkrečią ir gražią mintį. Aš tikiuosi, kad Europa pajaus tą energijos užtaisą, kurį turi Viktorija. Mes kaip į karą eisim – viską darysim, kad laimėtumėme.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė, Jekaterina Pranevič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė, Jekaterina Pranevič

Visgi pirmą kartą atvykus į tokio dydžio konkursą, Kristina pripažįsta, jaudulio buvo: „Pirmą kartą užlipus ant scenos buvo baisoka, o dabar jau ramiau – pripratom prie aplinkos, pradėjome labai gerai jausti vieni kitus. Mes juk visur kartu. Aišku, kartais tenka pailsėti, bet šiaip sukūrėm puikų ryšį. Nesvarbu kur – autobuse, gatvėje – visur su muzika, su dainomis. Merginos mane taip veža! Denisas nuolat groja, galvoje kyla keistos aranžuotės, kurias mes iškart transliuojam. Galvojau, kad vargins, bet iš tiesų labai smagu. Draugystė ir muzika labai jungia mus.“

VIDEO: „Fusedmarc“ sveikinimas pasaulio lietuviams, LRT © 2017

Dar viena mergina, kuri pasiryžusi ketvirtadienio pusfinalyje atiduoti visą save – grupės „Z on A“ vokalistė Laura Rakauskaitė. Ji visada buvo viena iš „Fusedmarc“ gerbėjų – sekė jų veiklą, ėjo į koncertus. Vos tik sužinojus, kad muzikantai dalyvauja ir „Eurovizijos“ konkurso atrankose, laikė kumščius ir balsavo būtent už šią grupę. Ir vieną dieną netikėtai buvo pakviesta prisijungti.

„Kartą viename renginyje dainavome prieš „Fusedmarc“ pasirodymą. Viktorijai labai patiko, ir man nulipus nuo scenos ji paklausė, ar norėčiau prie jų prisijungti. Man buvo šokas! Atrodo, kad likimas mus suvedė“, – kalbėjo Laura.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas, Laura Rakauskaitė, Jekaterina Pranevič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas, Laura Rakauskaitė, Jekaterina Pranevič

Dainininkė džiaugiasi, kad likimas suvedė ir su dar trimis nuostabiomis vokalistėmis: „Radom daug panašumų, kažkaip jaučiamės labai artimi. Tapom kaip šeima.“

Kai ryšys tarpusavio toks stiprus, Laura sako tikinti, kad konkurse tikrai puikiai pasiseks. „Tačiau labai gaila, kad yra tiek daug neigiamos nuomonės apie mūsų išrinktus atstovus. Tie komentarai dėl anglų kalbos... Nė vienas nepasižiūrėjo Viktorijos interviu nuo pradžių iki galo, o jis iš tikrųjų buvo labai nuoširdus. Retas atlikėjas taip iš širdies kalba. Labai liūdna, kad išsityčiojo iš kelių ištraukų“, – sakė L.Rakauskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Fusedmarc“ – apie savo anglų kalbos žinias: „Svarbiausia ne kalba, o tai, ką darai scenoje“

Grupei „Fusedmarc“ taip pat talkinanti Vaiva Adomaitytė – LSMU gyvensenos medicinos studentė, negalinti gyventi be muzikos. Į „Euroviziją“ ji pateko netikėtai – tiesiog rekomendavus. Tačiau pasitaikiusia galimybe Vaiva labai džiaugiasi, nes visuomet buvo aistringa konkurso gerbėja.

Man atrodo, kad „Fusedmarc“ perkėlė konkursą į visai kitą lygį. Popmuzika jau visiems įgrisusi ir nusibodusi

„Jaudulys kartais atsiranda scenoje, kai norim viską gerai ištransliuoti ir atiduoti visą energetiką Viktorijai ir Denisui. Mes esame tie keturi juodieji arkliukai, kurie stumia juos į priekį ir padeda.

Man apskritai atrodo, kad „Fusedmarc“ perkėlė konkursą į visai kitą lygį. Popmuzika jau visiems įgrisusi ir nusibodusi, visi melomanai ne veltui balsavo ir išsiuntė į konkursą būtent juos“, – 15min sakė V.Adomaitytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas, Jekaterina Pranevič, Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas, Jekaterina Pranevič, Vaiva Adomaitytė, Laura Rakauskaitė, Kristina Žaldokaitė

Jekaterina Pranevič, arba kitaip Catrinah, pastaruosius dvejus metus pati bandė patekti į „Euroviziją“. Šiemet vėl nepavykus gauti kelialapio į konkursą, ji čia vis tiek atvažiavo, sulaukus Viktorijos skambučio. Atlikėja šypsosi - tokios galimybės juk negalėjo praleisti.

„Iškart sutikau važiuoti – visada norėjau susipažinti su Viktorija, su ja pabendrauti. Be to, Kijeve jaučiuosi puikiai, mane čia taško energetiškai, matyt, jaučiu ryšį su savo protėviais – mano senelis, prosenelė yra būtent iš šio miesto“, – pasakojo Jekaterina.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas ir Jekaterina Pranevič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Denisas Zujevas ir Jekaterina Pranevič

Proga dalyvauti tokio masto konkurse pasitaiko tikrai ne kiekvienam, tad atvykusi čia ji bando pasiimti viską, ką tik gali. Susipažinusi su visa „Eurovizijos“ virtuve iš vidaus, dainininkė sako, kad jai ypač žavesį kelia aukštas profesionalumo lygis.

„Mes jaučiame labai didelę atsakomybę. Todėl būdami toje scenoje, tik suskambus pirmiems garsams iškart atiduodam visa save. Mes atvažiavome tik laimėti, eiti iki galo, neturim jokių kitų minčių, – tikino J.Pranevič. – O ir šiaip, labai džiugu, kad mums pavyko sukurti nuostabų tarpusavio ryšį. Muzika mums visoms kaip religija.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinės „Fusedmarc“ akimirkos prieš „Euroviziją“: ekskursija po vienuolyną ir nauji talismanai

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ atidarymas: iškilmingoje ceremonijoje raudonu kilimu žengė ir „Fusedmarc“

VIDEO: Prisiminkite: lietuvių dainos, skambėjusios „Eurovizijos“ scenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius