Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos garbę „Eurovizijoje“ gins Loreen nugalėjęs Robinas Bengtssonas: išgirskite būsimą hitą

Po įnirtingos dešimties dainininkų kovos, savo atstovą „Eurovizijoje“ išsirinko ir Švedija. Švedai nusprendė, kad šalies garbę Kijeve skambėsiančiame konkurse turi ginti Robinas Bengtssonas, atliekantis dainą „I Can‘t Go On“.
Robinas Bengtssonas
Robinas Bengtssonas / Stina Stjernkvist/SVT nuotr.

Žinia, kad nacionalinės Švedijos atrankos finalas kasmet itin aktualus visiems „Eurovizijos“ gerbėjams.

Metai iš metų šalis į konkursą deleguoja dainininkus, kurie namo parveža itin aukštus pasiekimus, o pastarųjų metų patirtis byloja, kad ir laimi švedai dažnai. Pavyzdžiui, pastaraisiais metais pergalę nuskynė ir 2012-aisiais, kai dalyvavo Loreen, ir 2015-aisiais, kai laimėjo Mansas Zelmerlowas.

Vieša paslaptis ir tai, kad švedai „Eurovizijoje“ diktuoja muzikines tendencijas: konkurso užkulisiuose nuolat kalbama, kad švedai scenoje pirmieji parodo tai, ką dauguma stengsis pakartoti ateinančiais metais.

VIDEO: Robin Bengtsson - I Can't Go On (Sweden) Eurovision 2017 - Official Music Video

Šįmet savo atstovą „Eurovizijoje“ švedai išrinko tą pačią dieną, kaip ir Lietuva – šeštadienį, kovo 11-ąją. Jie nusprendė, kad Švedijos garbę „Eurovizijoje“ turi ginti Robinas Bengtssonas, atliekantis dainą „I Can‘t Go On“.

Nacionalinės atrankos finale šis dainininkas nugalėjo net 11 varžovų. Įdomu tai, kad šįmet Švedijos atrankoje varžėsi ir dainininkė Loreen, kuri 2012-aisiais laimėjo „Euroviziją“ su daina „Euphoria“. Tiesa, šįkart dainininkė nė nepateko į nacionalinės atrankos finalą.

Stina Stjernkvist/SVT nuotr./Robinas Bengtssonas
Stina Stjernkvist/SVT nuotr./Robinas Bengtssonas

Pats R.Bengtssonas Švedijoje išgarsėjo 2008-aisiais, kai dalyvavo televizijos talentų konkurse „Švedijos dievaitis“ (angl. „Idol“). Ten jis užėmė trečią vietą.

Nors šou tąsyk ir nelaimėjo, pamatus muzikinei karjerai turėjo rimtus. Iki 2014-ųjų atlikėjas išleido kelis singlus, o po to – ir debiutinį albumą.

Atrankoje į „Euroviziją“ dainininkas debiutavo pernai, ir nors tada laimėti jam nepavyko, jėgas ryžosi išbandyti ir šįmet. Teisę atstovauti Švedijai „Eurovizijoje“ R.Bengtssonas laimėjo iš antro karto. Įrodyti, ko yra vertas, jis bandys pirmojo pusfinalio metu, gegužės 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius