Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Roop“ lyderis V.Valiukevičius prašo jaunimo likti namie, LRT – galimybės atstovauti šaliai

Penktadienio popietę Vyriausybėje surengta dar viena diskusija apie koronaviruso mastą Lietuvoje, pasisakyti pakviestas ir netikėtas svečias. „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos nugalėtojų, grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius paprašė jaunimo likti namie, prakalbo ir apie norą atstovauti šaliai.

Po Sveikatos apsaugos viceministro Algirdo Šešelgio, Lazdijų rajono merės, Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentės Ausmos Miškinienės ir Švenčionių rajono mero Rimanto Klipčiaus pasisakymų apie dabartinę situaciją ir pandemijos mastą, pakviestas tarti žodį ir šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų, grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Atlikėjas pripažino, kad dalyvauti tokiame įvykyje jam pačiam yra netikėta, keista, bet esant tokiai situacijai džiaugėsi, kad gali kreiptis į jaunus žmones ir tikėtis, kad bus išgirstas.

„Kalbėsiu iš širdies. Pirmiausia, kreipiuosi į mūsų jaunąją kartą, žmones iki 18 metų ir šiek tiek daugiau. Visų pirma, džiaugiuosi jumis, nes jūs esate ateitis ir esate labai svarbūs. Noriu pasakyti, kad esate tikrai labai ypatingi žmonės.

Suprantu, kad jums labai sunku pabūti namuose, norisi susitikti su draugais, būti lauke, mėgautis oru, bet karantino trukmė priklauso nuo jūsų. Kuo ilgiau bandysite išvengti karantino, tuo ilgiau jis tęsis. Tad kviečiu būti namuose, o jeigu jau labai neišeina ir teks būti lauke – nesiburiuokite, būkite vieni nuo kitų mažiausiai per ištiestos rankos atstumą“, – sąmoningumo prašė atlikėjas.

VIDEO: Komentarai iš Vyriausybės: dalyvauja viceministras A.Šešelgis, savivaldybių merai ir „The Roop lyderis V.Valiukevičius

V.Valiukevičius sako pastebėjęs, kad dvyliktą karantino dieną jauni žmonės nelabai linkę laikytis nurodymų ir rekomendacijų, nevengia artimai bendrauti. O tai kelia išties didelę grėsmę kitiems.

„Jeigu matote vyresnio amžiaus žmogų, aplenkite jį didesniu lanku, laikykitės atstumo. Būti namuose nėra jau taip blogai. Tikiu, kad kiekvienas iš jūsų turi svajonę, galvojat, o jeigu turėčiau laiko, išmokčiau groti gitara ar gal šokti mūsų „On fire“ šokį. Išnaudokite šį laiką savo svajonių pasiekimui. Labai tikiu, kad visi esate kūrybingi“, – skatino V.Valiukevičius.

Dainiaus Putino nuotr./„The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius
Dainiaus Putino nuotr./„The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius

Tiesa, tiesioginėje transliacijoje užsiminta ir išties sudėtinga grupės situacija. BNS žurnalisto paklaustas, ar jis tikisi kitais metais atstovauti šaliai „Eurovizijoje“, V.Valiukevičius neslėpė, kad tai būtų išties didelė garbė.

„Mes norėtume atstovauti ir to tikimės, bet LRT iki balandžio pirmosios turėtų apsispręsti, ką daryti. Standartiniai sprendimai čia negalioja, nes tai yra nestandartinė situacija. Pirmą kartą per daugiau nei 60 metų „Eurovizija“ buvo atšaukta, to dar nėra buvę.

Tikiu, kad LRT leis mums atstovauti Lietuvai. Mes jau laimėjome, bet neturėjome progos atstovauti Lietuvai“, – sakė V.Valiukevičius.

Konferenciją vedęs Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys pridūrė, kad šiųmečiai nacionalinės atrankos nugalėtojai ir jam pačiam yra asmeniniai herojai, pristatydamas atlikėją G.Surplys sakė, kad tai yra ir viso konkurso laimėtojai.

„Man asmeniškai jūs esate vieni iš COVID-19 herojų, kai šiuo metu negalvojate tik apie save, o padedate kovoje, įkvepiate žmones ieškoti, atrasti naujų iššūkių“, – gyrė G.Suplys.

15min primena, kad praėjusį penktadienį paviešintas oficialus „Euroviziją“ organizuojančios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) sprendimas. Nors šiemet dėl koronaviruso pandemijos lauktas dainų konkursas taip ir neįvyks, vis dėlto jo rengėjai nusprendė, kad 2021-aisiais atlikėjai privalės pasirodyti su naujomis dainomis.

Tiesa, kalbant apie atlikėjus šalims palikta apsisprendimo laisvė – jos gali siųsti tuos pačius atstovus, kurie turėjo pasirodyti šiemet, arba rinkti naujus.

Nepaisant to, „Eurovizijos“ organizatorių verdiktas internete sukėlė pasipiktinimo bangą. Ypač karštai sureagavo Lietuvai su daina „On Fire“ turėjusios atstovauti grupės „The Roop“ gerbėjai – kai kurie jų netgi ragino boikotuoti kitų metų „Euroviziją“.

Po tokio sprendimo V.Valiukevičius 15min neslėpė turėjęs šiokios tokios vilties su daina konkurse pasirodyti kitąmet, patikino pykčio ant organizatorių dėl to tikrai nejaučiantis ir juos suprantantis. Anot jo, šioje situacijoje nėra vieno teisingo atsakymo.

„Po metų dainos bus tokios pačios fainos, smagiai klausomos, bet juk viskas pasaulyje juda į priekį. Tad neaišku, kaip sektųsi kitąmet dalyvaujant su tomis pačiomis. Šis sprendimas toks ant ribos. Turbūt nei vienas sprendimas nebūtų iki galo geras – nei šis, kai reikės kurti naujas dainas, nei tas, jei būtų palikę tas pačias“, – svarstė V.Valiukevičius.

Tiesa, dalis šalių jau nusprendė, ką kitąmet siųs į „Euroviziją“. Apie tai skaitykite žemiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dalis šalių jau nusprendė, ką kitąmet siųs į „Euroviziją“: kaip turėtų elgtis Lietuva?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius