Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečiame „Eurovizijos“ atrankos filmavime – 12-as A.Pilvelytės bandymas ir pokštai apie Kuršių marias

Antradienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje vyko trečiasis šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavimas. Ši laida – paskutinė prieš dalyviams žengiant į pusfinalius. Joje pasirodė, komisiją ir šeštadienį balsuosiančius žiūrovus atliekamomis dainomis bandė sužavėti ir ne vienas gerai žinomas veidas, tarp kurių – dvyliktą kartą savo jėgas mėginanti Aistė Pilvelytė.
KaYra, Aistė Pilvelytė ir Ruslanas
KaYra, Aistė Pilvelytė ir Ruslanas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečioje 2020-ųjų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo“ laidoje, kaip jau tapo įprasta, su žiūrovais sveikinosi Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei Ieva Zasimauskaitė, 2018 metais pati atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

2020-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos trečiosios laidos filmavimo akimirkos – galerijoje:

Trečiosios atrankinės laidos metu pasirodė 12 dalyvių, tarp kurių ir atrankos senbuviai, ir mažesnę sceninę patirtį turintys atlikėjai. Į sceną žengė grupė „The Backs“, Bernardas (Bernardas Garbačiauskas), Justina Žukauskaitė, Rokas Povilius, KaYra (Kristina Radžiukynaitė), Lukas Bartaška, Evgenya Redko, Ruslanas Kirilkinas, Nombeko Augustė, Vitalijus Špokaitis (Dominykas Vaitiekūnas), Aistė Pilvelytė ir grupė „The Roop“.

Juos vertino komisijos nariai, kurių kėdes šįsyk užėmė LRT popmuzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, muzikos agentūros „M.P.3“ vadovas Vaidas Stackevičius, kompozitorius, aranžuotojas, trombonininkas, didžiosios „Eurovizijos“ sceną jau išbandęs su grupe „InCulto“, Jievaras Jasinskis, elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas, prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Monika Linkytė, 2015-aisiais Lietuvai atstovavusi didžiajame konkurse su Vaidu Baumila. Tiesa, šiais metais komisija pasirodymus stebi kitoje, ne atrankos studijoje, be to, jie nekomentuoja kiekvieno kūrinio – laidos metu dalijasi tik apibendrintais komentarais muzikantams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Trečioji „Eurovizijos 2020“ atranka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Trečioji „Eurovizijos 2020“ atranka

Daug dėmesio ir komisijos simpatijų sulaukė Evgenya Redko, pasirodžiusi su daina „What about us“. Kūrinio, pasakojančio apie atvirumo stoką, kuri kenkia tarpusavio santykiams, vienas autorių yra neseniai apie išsiskyrimą paskelbusio dueto „Lilas ir Innomine“ narys Rolandas Venckys (Innomine).

Evgenya neslėpė, kad ilgametė patirtis koncertuojant su duetu išties pasitarnavo atrankoje. Vis dėlto nužengusi nuo scenos prisipažino, kad išgyventos emocijos neprilygsta niekam.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko

Dvyliktą kartą į atranką su daina „Ubreakable“ sugrįžo konkurso senbuvė Aistė Pilvelytė. Tai buvo bene laukiamiausias vakaro pasirodymas, kurio vien pristatymas sukėlė studijoje sėdinčių žiūrovų plojimus.

Aistė teigė, kad į „Euroviziją“ negrįžtų, jei ne žmonių pasitikėjimas. O šį kartą įtakos padarė ir jos dukra – užleidusi mergaitei eksperimentinį kūrinio variantą, Aistė iš jos sulaukė išties teigiamos reakcijos. Dėl to galutinai suprato, kad daina tikrai tinkama konkursui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Po ketverių metų pertraukos į atranką sugrįžo Ruslanas Kirilkinas. Jis patikino, kad šįsyk grįžo sustiprėjęs ir atsparesnis kritikai. Dainą konkursui jam parašė Edgaras Lubys.

Tiesa, vos užgrojus muzikai Ruslanui pasirodymą netrukus teko stabdyti dėl techninių nesklandumų. Juos pataisius, dainą atlikėjas turėjo pradėti iš pradžių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruslanas Kirilkinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruslanas Kirilkinas

Daug emocijų sukėlė iš kitų dalyvių išsiskyręs Vitalijus Špokaitis – Dominyko Vaitiekūno sceninis alter ego. Jo atliekamame kūrinyje „Nemušk savęs“ kalbama apie tai, kad svarbu priimti save tokį, koks esi.

Po pasirodymo Vitalijus nevengė ir pašmaikštauti visuomenei aktualiomis temomis: „Gyvenimas kaip Kuršių marios – faina, bet spalva viską pasako.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Špokaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Špokaitis

Šeštadienio vakarą savo žodį tars ir televizijos žiūrovai, balsuodami už labiausiai patikusius trečiosios laidos pasirodymus. Tuomet, susumavus jų ir komisijos balus, bus atskleista, kurie paskutiniai šeši laimingieji patenka į pusfinalius.

Po šios paskutinės atrankinės laidos laukia dar du atrankos pusfinaliai, o atlikėjas, šiemet atstovausiantis Lietuvai Roterdame, Olandijoje, įvyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse, paaiškės vasario 15 dieną, nacionalinės atrankos finalo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius