-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaidas Baumila ir Monika Linkytė eurovizinės kelionės išvakarėse atskleidė paskutines detales

Netrukus didžiąją eurovizinę kelionę pradėsiantys Vaidas Baumila ir Monika Linkytė pirmadienio rytą pakvietė atsisveikinti. Antradienį į Austrijos sostinę Vieną išvyksiantys dainininkai prieš kelionę susitiko su žiniasklaidos atstovais ir papasakojo paskutines pasiruošimo konkursui detales.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje V.Baumila ir M.Linkytė pakvietė žurnalistus stebėti savo vokalo repeticiją, o šįkart žiniasklaidos atstovų laukė LRT klube.

Spaudos konferencijoje dalyvavo beveik visa Lietuvos delegacija konkurse: duetas, pritariantieji vokalistai Justė Kraujelytė, Rūta Žibaitytė, Dainotas Varnas ir Jurijus Veklenko, delegacijos vadovas Audrius Giržadas, Martynas Tyla. 

Į jubiliejinę, 60-ąją „Euroviziją“, kuri šįmet vyks Austrijos sostinėje Vienoje, duetas ir visa Lietuvos delegacija išskris jau antradienį, gegužės 12-ąją. Išvyksta besijausdami saugūs: duetą ir visą šalies delegaciją juos remianti draudimo bendrovė apdraudė didesne nei 1,5 mln eurų suma. 

Lietuvos atstovai konkurse atliks kompozitoriaus Vytauto Bikaus parašytą kantri stiliaus dainą „This Time“, jie dainuos antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu – gegužės 21-ąją.

V.Baumila ir M.Linkytė šiame pusfinalyje dainuos patys pirmi, iš viso pusfinalyje pasirodys 17 šalių atstovai. Į „Eurovizijos“ finalą pateks 10 iš jų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė

Važiuodami į konkursą atlikėjai negalvoja, kaip nustebinti „Eurovizijoje“ dirbsiančius tūkstančius žurnalistų, – koncentruojasi tik į savo pasirodymą. Sako, dėmesį pelnyti bandys nuoširdumu ir geranoriškumu. 

„Manau, kad ypač stengtis atkreipti dėmesį, kaip portugalams, jiems net nereikia. Būnant Amsterdame, kur vyksta mažoji „Eurovizija“, jie sulaukė bene didžiausio žurnalistų dėmesio. Iš patirties sakau“, – kalbėjo delegacijos vadovas A.Giržadas. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Paklaustas, ar į konkursą duetas važiuoja su pagalbininkais – vizažistais, stilistais, choreografais, A.Giržadas tikino, kad konkurse bus apsieita be jų: „Režisieriai ir choreografai savo darbą jau padarė. Visi jau padarė savo namų darbus... Vietoje tiesiog paieškosime ramaus kampo, kur darkart galėsime parepetuoti. Ten viską atliksime be jų.“

Jokių specialiųjų efektų dueto pasirodymo metu nėra numatoma. „Su dūmais, pianinais ir fejerverkais paprastai išsprendėme – nieko neužsakinėjome. Turėjome mintį, bet to neleidžia taisyklės – negalima virš publikos nieko kabinti... Pradžioje norėjome, kad scenoje byrėtų konfeti, bet to negalima dėl LED ekranų. Tada norėjome, kad jie byrėtų į publiką, bet negalima kabinti tų konstrukcijų...“ – sakė A.Giržadas. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė

Tiesa, delegacijos vadovas neslėpė – jei anksčiau, važiuojant pasirodyti į Skandinavijos šalis, susitarti su konkurso režisieriais būdavo paprasta, tai dabar vyrauja griežta austriška tvarka – režisieriai sunkiai leidžiasi į kalbas ir diktuoja savo sąlygas.

Be pasirodymo eurovizinėje scenoje duetas numatęs ir daugiau veiklos Vienoje: vos atvykę plauks garlaiviu Dunojumi, dalyvaus skirtinguose euroviziniuose renginiuose, susitiks su lietuvių bendruomene, duos interviu BBC, kuris bus parodytas pirmojo pusfinalio metu.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Rekordinė suknelė

Iki pasirodymo „Eurovizijoje“ liko mažiau nei dvi savaitės, o kaip atlikėjai atrodys scenoje dar neatskleista – žiūrovai pamatys konkurso metu. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

„Viso šio pasirodymo pagrindinė idėja – išlaikyti nuoširdumą, laisvumą. Drabužiai tas idėjas įprasmina. Tai pavasariška, jaunatviška ir klasiška. Scena reikalauja tokio įvaizdžio, kad neatrodytum, kaip iš gatvės atėjęs... Tai išlaikėme“, – sakė M.Linkytė. 

Ji pasidžiaugė, kad suknelė, kurią vilkėdama dainuos konkurse, yra rekordinė – išpuošta daugybe žiedlapių, kuriuos iškirpti padėjo gerbėjai. „Esame pateikę paraišką, kad tai būtų užregistruota Lietuvos rekordų knygoje“, – sakė M.Tyla. 

Tuo tarpu V.Baumilos kostiumą kūrė tie patys kūrėjai, kurie pernai rengė ir pasaulinę garsenybę – aktorių Jude'ą Law. Jo drabužis bus melsvas. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius