Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila ir Monika Linkytė parodė eurovizinės repeticijos užkulisius: žiūrėkite vaizdo klipą

Netrukus į Austrijos sostinę Vieną išskrisiantis eurovizinis duetas – Vaidas Baumila ir Monika Linkytė – atskleidė paskutines pasiruošimo „Eurovizijai“ detales: pakvietė į atvirą dainavimo repeticiją, kurios metu parodė, kaip vyksta pasiruošimas konkursui.
Repeticijos akimirka
Repeticijos akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Ketvirtadienio rytą M.Linkytė ir V.Baumila pakvietė žiniasklaidos atstovus į atvirą savo dainavimo repeticiją, kurios metu ne tik padainavo, bet ir papasakojo apie pasiruošimą gegužės viduryje skambėsiančiam „Eurovizijos“ konkursui. 

Į studiją „Hey!“ duetas atskubėjo tiesiai iš kitos – šokio – repeticijos. Jau kelis mėnesius duetas lavina ir balsus, ir šokio judesius, idant pasirodymas Vienoje būtų nepriekaištingas.

VIDEO: https://youtube.com/devicesupport

Diriguojami vokalo mokytojos Viktorijos Kalpokaitės atlikėjai parodė, kaip vyksta tradicinė eurovizinė vokalo repeticija. Ji prasidėjo nuo prasidainavimo: akylai stebimi žiniasklaidos atstovų Vaidas ir Monika atliko kelis vokalinius pratimus.

Kai abiejų balsai apšilo, atėjo metas padainuoti ir eurovizinę dainą „This Time“ – ją dainininkai atliko pritariami pianinu skambinusios vadovės, akustiškai. O vėliau parodė tikrą šou: darsyk dainuodami eurovizinį kūrinį jie darė pritūpimus ir bėgiojo. Tokiu būdu atlikėjai mokosi dainuodami judėti ir nepavargti.

V.Kalpokaitės teigimu, tokių repeticijų per savaitę būna po tris, viena repeticija trunka valandą. „Tikrai ariame... Dirbame intensyviai“, – sakė vadovė. Vaidui ir Monikai ji negailėjo pagyrų: abu spėja ne tik repetuoti, bet ir užsiimti asmenine koncertine veikla. 

Vienoje miegos atskirai

Padainavę V.Baumila ir M.Linkytė sutiko atsakyti į žiniasklaidos atstovų klausimus: papasakojo apie repeticijas, savijautą artėjant koncertui.

Anot V.Baumilos, per repeticijas nei jis, nei Monika neskaičiuoja vienas kito klaidų. „Neskaičiuojame, kas daugiau klysta. Patys žinome, kiek klaidų padarome. Be to, turime pedagogus, kurie dirba su mumis ir tas klaidas pasako. Juk jei vienas kitam imsime vardinti klaidas, to dueto galėtų ir nebelikti“, – svarstė jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Repeticijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Repeticijos akimirka

„Negerai būtų psichologiškai, jei skaičiuotume partnerio klaidas“, – antrino Monika.

Iki pasirodymo „Eurovizijoje“ liko vos dvi savaitės. Ar jaudulys prieš konkursą auga? „Man atrodo, kad gana daug laiko praleidžiame repeticijose, ir tai neleidžia jaudintis“, – svarstė M.Linkytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su Vaidu ir Monika Vienoje dainuosianti Rūta Žibaitytė: „Mes galime būti geriausiųjų penketuke“

Ką duetas mano apie savo pasirodymo numerį? Jiems patikėta pradėti antrąjį pusfinalį... „Didžiulė garbė yra atidaryti antrąjį pusfinalyje. Jau su daugeliu diskutavome, kad mūsų daina ne veltui pasirinkta kaip pirmoji. Tame pusfinalyje skambės labai daug baladžių“, – svarstė V.Baumila.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Repeticijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Repeticijos akimirka

Pakalbėję apie darbą ir stresą atlikėjai sulaukė ir nuotaikingesnių klausimų. Pavyzdžiui, ar Vienoje užsisakė du, ar vieną kambarį – ar žada miegoti kartu? „Ten visi turės po savo kambarį“, – tučtuojau kelią intrigoms užkirto M.Linkytė. 

Dainuos gegužės 21-ąją

Į jubiliejinę, 60-ąją „Euroviziją“, kuri šįmet vyks Austrijos sostinėje Vienoje, duetas ir visa Lietuvos delegacija išskris jau antradienį, gegužės 12-ąją. 

Lietuvos atstovai konkurse atliks kompozitoriaus Vytauto Bikaus parašytą kantri stiliaus dainą „This Time“, jie dainuos antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu – gegužės 21-ąją.

V.Baumila ir M.Linkytė šiame pusfinalyje dainuos patys pirmi, iš viso pusfinalyje pasirodys 17 šalių atstovai. Į „Eurovizijos“ finalą pateks 10 iš jų. 

VIDEO: Monika Linkytė and Vaidas Baumila - This Time (Lithuania) 2015 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius