Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vėl varžytis atrankoje „The Roop“ gali neprireikti: yra tikimybė, kad „On Fire“ kitąmet skambės

Antradienį LRT paskelbus, kad šiemet nacionalinę atranką laimėjusiems „The Roop“ kitąmet keliauti be kovos į didžiąją „Euroviziją“ nebus leista, tačiau išimtine teise garantuota vieta atrankos finale, grupė vis dar nėra apsisprendusi, ar pasinaudos šiuo pasiūlymu. Tačiau pasirodo, kad gerbėjai dar neturėtų skubėti liūdėti – įmanomas variantas, kad „On Fire“ kitų metų „Eurovizijos“ scenoje vis dėlto skambės, mat dalis kompozitorių prašo rengėjų pakeisti sprendimą ir leisti pasirodyti su tais pačiais kūriniais.
„The Roop“ ir Lauras Lučiūnas
„The Roop“ ir Lauras Lučiūnas / 15min nuotr.

Kaip jau skelbta anksčiau, LRT antradienį paviešino pranešimą, kuriuo skelbiama, kad šiemet dėl koronaviruso pandemijos galimybės pasirodyti didžiajame konkurse netekusi grupė „The Roop“ kitais metais turės vėl kovoti „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje, tiesa bus perkelta tiesiai į jos finalą. Vis dėlto dar neaišku, ar muzikantai šia proga pasinaudos – dėl dalyvavimo kol kas nėra tikri.

„The Roop“ nariai yra susipažinę su LRT pozicija. Suprantame, kad buvo ieškomas variantas, kuris tenkintų LRT ir grupę. Ar mes dalyvausime atrankoje, kad ir išskirtinėmis teisėmis? Dar nežinome. Praėjo tik mėnuo su puse nuo laimėjimo su daina „On Fire“. Viskas vyksta labai greitai. Per greitai. Turime apgalvoti ir sprendimą priimsime tik žymiai vėliau“, – išplatintame pranešime spaudai sakė grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Pauliaus Zaborsko nuotr./„The Roop“
Pauliaus Zaborsko nuotr./„The Roop“

15min susisiekti su pačiu Vaidotu antradienio popietę nepavyko, tačiau situaciją sutiko pakomentuoti „The Roop“ vadybininkas Lauras Lučiūnas. Ir nors anksčiau V.Valiukevičius yra teigęs, kad pasiūlymą kitąmet į „Euroviziją“ važiuoti be atrankos nedvejodamas priimtų, L.Lučiūnas patikino, kad apmaudo dėl pastarojo LRT pasirinkimo grupė nejaučia – labiau liūdi dėl EBU (Europos transliuotojų sąjungos) sprendimo neleisti kitąmet dalyvauti su šiųmetinėmis dainomis.

„Jau ne kartą esame pabrėžę, kad visų pirma tai yra televizijos šou, kuriame dalyvaujame. Aišku, laimėti ir atstovauti šaliai smagu ir labai svarbu, neslėpkim, to ir tikėjomės. Bet sprendimas priklauso ne nuo mūsų ir mes jį gerbiame tokį, koks jis yra.

Kadangi šiandieninė EBU pozicija yra tokia, kad kitais metais tos pas pačios dainos neskambės, o juk tai yra dainų, bet ne grupių konkursas, tai kaip ir logiška, kad nacionalinė atranka ir vyksta iš naujo“, –15min komentavo L.Lučiūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas

Nepaisant to, pokalbio metu Lauras atskleidė, kad viskas dar gali pasikeisti. Nors jau buvo išplatintas oficialus pranešimas, kad konkurso organizatoriai taisyklių nekeis ir kitąmet jame skambės tik naujos dainos, vis dar įmanomas variantas, kad šį savo sprendimą EBU persvarstys, mat užkulisiuose vyksta sujudimas.

„Yra kilusi tarptautinė iniciatyva tarp dainų autorių – prašoma EBU leisti dalyvauti su tomis pačiomis dainomis. Tada viskas keistųsi, – sakė L.Lučiūnas. – Dabartiniam EBU sprendimui nepritaria Austrijos, Bulgarijos, Vokietijos, Anglijos, Šveicarijos dainų autoriai. Ir aš pats sulaukiau skambučių iš kompozitorių.“

Yra kilusi tarptautinė iniciatyva tarp dainų autorių – prašoma EBU leisti dalyvauti su tomis pačiomis dainomis.

Prodiuseris pridūrė, kad yra netgi tokių autorių, kurie dainas parašė kelioms šalims. Pavyzdžiui, jis bendravo su Borislavu Milanovu, kurio kūrinius „Eurovizijos“ scenoje šiemet turėjo atlikti Bulgarijos, Vokietijos ir Maltos atstovai.

„Žinoma, kad jam yra liūdna. Ir čia didesnis klausimas ne apie sprendimus ir atrankas, bet apie tai, kad kai „Eurovizija“ neįvyksta, autoriai patiria didžiules finansines netektis“, – teigė Lauras, patikinęs, kad dėl susidariusio spaudimo tikrai įmanomas toks variantas, jog EBU savo nuomonę dar pakeis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“

Vis dėlto jeigu taip neatsitiktų, „The Roop“ dar nėra tikri, ar varžytųsi kitų metų nacionalinės atrankos finale. Grupės vadybininkas teigia, kad tai priklausys nuo kūrybinių sprendimų, o ruoštis „Eurovizijai“ kol kas tikrai neskuba – sako, kad gerbėjams rengia dar ne vieną su konkursu nesusijusią staigmeną.

„Jeigu kitiems metams bus kokia gera daina, žinoma, kodėl gi ne, bet dabar labai daug dirbsime su tais darbais, kurie suplanuoti. Grupė sulaukė keleto pasiūlymų iš pasaulinių muzikos gigantų, kurių dar kol kas neatskleidinėjame, turime didelių planų, tai manau, kad dar iššoksime“, – užtikrino L.Lučiūnas.

Jis neslėpė, kad tiems planams įgyvendinti reikės ir didelių investicijų. Tiesa, nors LRT perduos grupei priklausančias lėšas už žiūrovų skambučius, apgailestavo, kad „The Roop“ dėl neįvykusios „Eurovizijos netenka dalies rėmėjų lėšų.

Vis dėlto, kad ir kaip bebūtų, L.Lučiūnas akcentavo, kad daina „On Fire“ dar tik pradeda savo gyvenimą. Ją skleisdama grupė ir toliau laikysis plano, kurį užsibrėžė prieš žinią apie atšauktą „Euroviziją“, pasiduoti tikrai neketina.

„Daromi remiksai, kuriamos kitos versijos, tarptautiniu mastu dirba didelė komanda. Dainą vis tiek planuojame reklamuoti, viską darysime taip, tarsi „Eurovizija“ vyktų – filmuosime specialius klipus, kurie buvo numatyti, yra sutarta dėl labai daug interviu ir, tiesą sakant, nei vienas nebuvo atšauktas, nes, kaip matėte, su šia daina „The Roop“ realiai galėjo atvežti „Euroviziją“ į Lietuvą – buvo labai didžiulis šansas, dar tokio niekada nebuvo.

Pamenu, laidoje su Martynu Tyla sėdėdami kalbėjome, kad reikia aštuonerių metų, jog mūsų šalies daina taip iššautų, kai pradėjome keisti atrankos formatus, kai LRT pradėjo diskusijas su prodiuseriais. Dabar, man atrodo, yra septinti, tai labai džiugu, kad pataikėm. Atrankos lygis šiemet buvo labai aukštas, neabejoju, kad kitais metais gali būti dar aukštesnis – „The Roop“ uždėjo tam tikrą kokybės standartą“, – grupės sėkme pasidžiaugė vadybininkas.

15min primena, kad kai kurios šalys kitąmet išvis nusprendė nerengti naujos nacionalinės atrankos. Skaityti daugiau apie tai galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius