Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100-ajame Operos ir baleto teatro sezono atidaryme – būrys šventiškai nusiteikusių meno gerbėjų

Šį vakarą šventiškai nusiteikę sostinės muzikos ir teatro mylėtojai vėl kopė raudonuoju kilimu į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro fojė. Jubiliejinį sezoną teatras pradėjo nuotaikinga, bet kartu gyvenimiškos ironijos kupina Leonardo Bernsteino operete „Kandidas“.
Simona Paciukonytė ir Valdas Petreikis, Aurelija Tamulytė, Gediminas Kirkilas su žmona Liudmila, Gintaras Rinkevičius su dukra
Sandra Straukaitė, Simona Paciukonytė ir Valdas Petreikis, Aurelija Tamulytė, Gediminas Kirkilas su žmona Liudmila, Gintaras Rinkevičius su dukra / Martyno Aleksos nuotr.

Gausiai susirinkusius svečius pasitiko Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas. O ant raudonojo kilimo pasirodė Seimo narys Vytautas Juozapaitis su žmona Egle, politikė Irena Degutienė su vyru Gediminu, aktorė Aurelija Tamulytė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Romualdas Bakutis su žmona Daiva, dizainerė Jolanta Talaikytė ir daugelis kitų.

Teatro balkone sustoję trombonininkai pakeitė įprastinį spektaklio pradžią skelbiantį gongą. Nuskambėjus LNOBT operos meno vadovo Sesto Quatrini diriguojamai „Kandido“ uvertiūrai, Pasakotojas–Rafailas Karpis, lydintis publiką daugelyje painių „Kandido“ siužeto vingių, pristatė žiūrovams kompozitoriaus L.Bernsteino veikalą ir jo personažus.

Martyno Aleksos nuotr. /Sezono atidarymo svečiai
Martyno Aleksos nuotr. /Sezono atidarymo svečiai
Martyno Aleksos nuotr. /Sezono atidarymo svečiai
Martyno Aleksos nuotr. /Sezono atidarymo svečiai

Režisieriaus Vincent‘o Boussard‘o ir scenografo Vincent‘o Lemaire‘o sumanymu, visi spektaklio veikėjai tampa keisto eksperimento dalyviais: patirdami realybės smūgius, į šipulius daužančius jų infantilias svajones, jie pamažu tampa šilto ir šalto mačiusiais pasaulio piliečiais... Kas vykdo šį utopinį eksperimentą: Dievas ar pati keistų, šabloniškų nuostatų kupina visuomenė? Savąjį atsakymą žiūrovui siūloma išgvildenti pačiam.

Sezono atidarymo premjeroje žiūrovai išvydo solistus Enrico Casari (Italija), Margaritą Levchuk (Baltarusija), Steponą Zonį, Liudą Mikalauską, Rafailą Karpį, Jovitą Vaškevičiūtę, Moniką Pleškytę ir Juozą Janužą.

Kiti artimiausi „Kandido“ spektakliai – rugsėjo 14, 15 ir 17 dienomis.

Raudono kilimo akimirkos – gausioje galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius