Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

100-metė sekso terapeutė Shirley Zussman pataria, kaip mėgautis seksu net senatvėje

Gydytoja Shirley Zussman yra sekso terapeutė, vis dar dirbanti ir priimanti klientus Niujorke. Svarbu paminėti tai, kad jai neseniai suėjo 100 metų! Moteris savo ilgamete patirtimi ir patarimais dalijasi su savo pacientais ir pabrėžia, kad visaverčiu seksu galima užsiimti nesvarbu, kokio amžiaus bebūtum.
Shirley Zussman
Shirley Zussman / Stop kadras

„Seksualinis pasitenkinimas yra tik vienas iš daugelio dalykų, ko vyrai ir moterys nori vienas iš kito. Jie nori intymumo. Jie taip pat nori artumo, supratingumo, saugumo jausmo. Jie vienas iš kito nori žaismingumo. Jie nori kažko, kam jie rūpėtų, o ne tik atsigulti į lovą. Manau, kad šių dalykų ieško kiekvienos kartos žmonės“, – interviu metu pasakojo gydytoja.

S.Zussman prisipažino, kad apie sekso terapiją pirmą kartą sužinojo 1960 metais, žiūrėdama serialą „Master of Sex“, kuriame buvo nagrinėjami veikėjų santykiai. Tai buvo įkvėpimas jos disertacijai, kurioje ji rašė, kaip keičiasi požiūris ir metodai, susiję su seksualumu teigiamame ir neigiamame kontekste.

„Mane šokiruoja, kad dėl išmaniųjų telefonų dingsta normalus ryšys tarp žmonių. Aš myliu savo „iPhone“, tačiau matau, kad žmonės nebeturi fizinio kontakto vienas su kitu. Šiuolaikinėje visuomenėje išnyko prisilietimai, gyvi pokalbiai ir vienas kito palaikymas“, – sakė gydytoja.

Kokia yra didžiausia problema, su kuria į sekso terapeutę kreipiasi pacientai? Visi jie skundžiasi, kad prarado norą.

„Turite atkreipti dėmesį į savo prioritetus. Turite susidėlioti ir nuspręsti, kas jus verčia pasijusti gerai gyvenime. Taip pat nereikia pamiršti savo partnerio ir tai, kas jį ar ją daro laimingais. Reikia atrasti būdą, kaip užpildyti kiekvieno mūsų norą atrasti artumą su kitu žmogumi“, – sakė Shirley.

Nesvarbu, ar jums 20, ar galbūt jūs perkopėte 100 metų ribą, galbūt susipažinote per „Tinder“ ar švenčiate deimantines vestuves, tai yra patarimas, kurio reikėtų paklausyti.

VIDEO: A 100-Year-Old Sex Therapist on Having Good Sex, Then and Now | Time

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius