12 metų modeliu dirbanti Simona Starkutė: „Fotografai jau nebeaiškina, kaip reikia pozuoti“

Modelis Simona Starkutė (28) pastaruoju metu gyvena tarsi kino filme: nauja meilė, gausybė fotosesijų, prabangūs vakarėliai ir nesibaigiantys skrydžiai... Nors kiekviena diena, galima sakyti, suskaičiuota minutėmis, Simona savo gyvenimo keisti nenorėtų, o visi modelio darbo minusai, anot jos, nusibraukia, jeigu tikrai tiki tuo, ką darai.
Simona Starkutė
Simona Starkutė / N.Palucko nuotr.

„Šiuo metu gyvenu labai darbingomis nuotaikomis. Vos tik grįžtu į Lietuvą, o jau tenka vėl išskristi. Man tai patinka – judėjimas į priekį, žinojimas, kad esu nepriklausoma“, – Žmonės.lt sakė Simona.

Ne vienerius metus modeliu dirbanti mergina jau turi tokį įdirbį, kad dažniausiai bendradarbiauja su pažįstamais užsakovais, o viešbučiai jau seniai tapę merginos antraisiais namais.

„Juose jaučiuosi kaip sugrįžusi į antruosius namus. Labai malonu, kai pusryčių metu viešbutyje darbuotojai jau kreipiasi į mane vardu ir niekam nebereikia sakyti, kokią arbatą norėsiu geri“, – šypsosi S.Starkutė.

Simona džiaugiasi, kad bėgant metams įgavo tiek modelio darbo patirties, kad dabar visas procesas būna kur kas malonesnis ir užtikrintesnis.

„Prasidėjus fotosesijai fotografai nebeaiškina, kokio pozavimo iš manęs tikisi, nes visi žinome, kaip profesionaliai atlikti savo darbą. Tiesa, krūviai didėja, bet kol kas susitvarkome“, – teigė optimistiškai nusiteikusi Simona.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė

Per kančias – į žvaigždes

S.Starkutės teigimu, fotosesijos būna panašios, bent jau visas darbo procesas kaskart vyksta tokiu pačiu principu: mergina keliasi visada tuo pačiu laiku, papusryčiauja, nuvykus į studiją vyksta drabužių primatavimai, po jų – makiažas ir šukuosena. Po valandos pietų pertraukos vėl pakoreguojamas makiažas, šukuosena ir darbai tęsiami.

„Pasibaigus tokiai darbo dienai grįžtu į viešbutį, nueinu pasportuoti, pavakarieniauju ir tada – ilsėtis. Ir toks grafikas – kiekvieną dieną, kol galutinai pabaigiam fotosesiją“, – pasakoja Simona.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė

Paprašyta įvardyti savo darbo pliusus, Simona ilgai negalvoja: „Keliavimas po pasaulį, naujų kultūrų pažinimas, anglų kalbos žinios, gera praktika dirbant kolektyve, anksčiausiai sužinai ateinančio sezono mados tendencijas...“

Galvojančioms, kad modelio darbas labai lengvas, Simona pasiruošusi išvardinti ir nemažai minusų, tačiau, anot jos, viskas įmanoma labai to norint.

„Modelio darbas yra sunkus: reikia derinti keliones ir asmeninį gyvenimą, dažniausiai visur keliauji viena, todėl sunku išbūti be artimųjų, o ilgalaikis skraidymas dar niekam nepridavė sveikatos. Darbas dažniausiai stovimas, o bateliai neretai būna keliais dydžiais mažesni, tad apie 8 valandas pozuoti avint tokius batelius reikia ištvermės. Dažnos fotoaparatų blykstės gali sukelti migreną... Bet, kaip sakoma, per kančias – į žvaigždes!“ – neabejoja pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė

Tobuliausia – vaikystės nuotrauka

Pačių įvairiausių užsakymų turinčią Simoną labiausiai džiugina fotosesijos žurnalams. „Jos dažniausiai būna daug įdomesnės negu paprastos fotosesijos – pradedant išvaizda, drabužiais ir baigiant fotografo pasirinktomis šviesomis. Jose daugiau laisvės, tavęs pačios“, – teigė ji.

Simona turi tiek savo pačios nuotraukų, kad vargu ar pavyktų jas visas sudėti į nuotraukų albumus. Vis dėlto pačią mieliausią ji jau išsirinkusi ir abejoja, ar kuri nors kita galėtų būti tokia miela širdžiai.

„Turiu labai daug man patinkančių nuotraukų iš fotosesijų, tačiau pati tobuliausia man pačiai – vaikystės nuotrauka, kurioje laikau ant rankų katiną. Ji daryta visai atsitiktinai, vieno nežinomo fotografo...“ – šypsosi į prisiminimus panirusi S.Starkutė.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė (kairėje) vaikystėje
Asmeninio albumo nuotr./Simona Starkutė (kairėje) vaikystėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius