Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 orgazmo akimirkų įamžinęs Albertas Pocejus sulaukė tarptautinio dėmesio ir planuoja išleisti knygą

Ši Alberto Pocejaus (42) fotosesija gali sukelti ir šoką... Vieni grožėsis, kiti – bjaurėsis, bet neabejotinai atkreips kiekvieno dėmesį. Fotografas užfiksavo moteris kone intymiausią akimirką – joms pasiekus orgazmą. Provokuojančios, drąsios, tačiau ne vulgarios nuotraukos sulaukė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio.
Fotoprojektas: įamžintos moters orgazmo akimirkos
Fotoprojektas: įamžintos moters orgazmo akimirkos / Albert Pocej nuotr.
Temos: 2 Fotosesija Orgazmas

Fotografas Albertas Pocejus fotografuoja jau 10 metų. Jis ne tik pats rengia įvairiausias fotosesijas, bet ir dirba dėstytoju Anglijoje, Airijoje, Monake, Lietuvoje bei Rusijoje.

„Kai savo studentų paprašiau padaryti ką nors įdomaus, supratau, kad turėčiau ir pats tai parodyti. Taip pradėjo vystytis idėja. Aplinkui yra labai daug vaidybos, melo – filmai suteikia tam tikrą vaizdą, kuris nuo tikrovės dažnai labai skiriasi. Aš norėjau parodyti taip, kaip yra realybėje. Tokia provokuojanti tema buvo pasirinkta vien tam, kad atkreiptų dėmesį, kad žmonės susimąstytų. Mes pripratę prie idealių vaizdų, o aš nenorėjau nieko pagražinti ir rodyti kitaip, nei yra iš tikrųjų“, – Žmonės.lt ​sakė Albertas.

Alberto Pocejaus nuotr./Moters orgazmo akimirka
Alberto Pocejaus nuotr./Moters orgazmo akimirka

Ir jam tai pavyko – fotografas užfiksavo 15 merginų, joms pasiekus aukščiausią ekstazės laipsnį. Modelių Albertas neatrinkinėjo – norėjo kuo didesnės įvairovės, tad dalyvauti galėjo bet kuri mergina.

Fotografas pripažįsta – lengva nebuvo. Iš pradžių A.Pocejus nežinojo, ar jam apskritai pavyks įgyvendinti idėją.

„Ieškoti merginų buvo sunku, nes fotosesija tikrai sudėtinga, o, be to, už tai modeliai negavo atlygio. Visos sutikusios suprato, kad tai yra meninis projektas, ir pasitikėjo, kad bus gražu, nevulgaru ir švaru.

Buvo nemažai merginų, kurios labai norėjo dalyvauti, bet šeimyninė arba darbo padėtis neleido. Kitoms nepakako drąsos. Sutikusių modelių aš kelis kartus perklausiau, ar jos supranta, ką reikės daryti. Ne visada susišnekėdavome – kelis kartu tik atvykusi į fotosesijos vietą mergina suprato, kad čia viskas bus tikra, jokios vaidybos“, – pasakojo fotografas.

Alberto Pocejaus nuotr./Moters orgazmo akimirka
Alberto Pocejaus nuotr./Moters orgazmo akimirka

Šiuo projektu A.Pocejus norėjo keisti visuomenės požiūrį: „Psichologai sako, kad masturbacija yra sveikas dalykas, naudingas žmogui, bet visuomenėje vis dar vyrauja nuomonė, kad tai yra kažkas nešvaraus, gėdingo. Aš su tuo norėjau kovoti, nes pats pagal išsilavinimą esu biologas, domiuosi psichologija, neurologija, tai man buvo svarbu pateikti tokį pranešimą.“

Taigi fotografas su kiekvienu modeliu sėsdavo į automobilį, kelias valandas važinėdavo, ieškodamas tinkamos vietos, kompozicijos, šviesos. „O paskui prasidėdavo merginos darbas.“

„Kai kuriais atvejais aš pasišalindavau, fotoaparatas automatiškai fotografavo, nes merginoms taip buvo lengviau. Aš atsižvelgiau, kaip yra geriau pačiam modeliui, juk svarbiausia rezultatas – ta viena nuotrauka. Kai kuriais atvejais aš spausdavau mygtuką, nes merginos sakė, kad joms įdomiau, kai stoviu šalia. Čia buvo daug psichologinių niuansų, viskas priklausydavo nuo konkrečios merginos. Paprastai fotosesija vykdavo 2–20 minučių“, – sakė A.Pocejus.

Tačiau paties fotografo žmona šia fotosesija nebuvo labai patenkinta: „Nors mūsų su žmona santykiai yra puikūs, ji labai nedžiūgavo dėl šio projekto, bet priėmė labai supratingai ir ramiai.“

Alberto Pocejaus nuotr./Alberto Pocejaus projektas: nufotografavo moteris orgazmo akimirką
Alberto Pocejaus nuotr./Alberto Pocejaus projektas: nufotografavo moteris orgazmo akimirką

Fotografas gyvena tarp Lietuvos ir Monako. Būtent dėl šio projekto jis grįžo į Vilnių, nes sako, kad Monake modelių nebūtų radęs. O ir lietuvės, Alberto manymu, yra pačios gražiausios.

„Lietuvės yra tikrai gražiausios, galiu tai pasakyti nuoširdžiai, nes matau labai daug žmonių įvairiose šalyse. Netgi ir kaimyninės šalys mums nusileidžia, matyt, turim labai gerą genofondą“, – šypsosi jis.

Alberto Pocejaus nuotr./Alberto Pocejaus projektas: nufotografavo moteris orgazmo akimirką
Alberto Pocejaus nuotr./Alberto Pocejaus projektas: nufotografavo moteris orgazmo akimirką

Fotografo nuotraukos sulaukė labai daug dėmesio ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Daugiausia susilaukiau teigiamų komentarų. Žmonėms, kurie sugeba įvertinti, patinka šita fotosesija. Tie, kurie neįvertina ir turi savo kažkokių vidinių baimių, kuriems seksualinio gyvenimo dalykai yra didelis tabu, jie, be abejo, komentuoja neigiamai, bet man labai linksma tai skaityti. Aš nuoširdžiai šypsausi. Visų žmonių nepakeisi, o tokios misijos aš ir neturiu. Aš noriu parodyti tiems, kam yra įdomu, kurie tai gali priimti“, – teigė Albertas.

Tolimesniuose fotografo planuose – visa knyga nuotraukų, kuriose bus įamžinta ir daugiau moterų.

„Ieškosiu dar daugiau modelių, nes noriu išleisti knygą. Manau, kad bus įvairių tautybių merginų“, – Žmonės.lt pasakojo A.Pocejus.

Alberto Pocejaus nuotraukos – užsienio žiniasklaidos akiratyje

Alberto Pocejaus nuotraukos netruko paplisti po internetą ir užsienio žiniasklaidą, kuri jo nuotraukas vadina „tikromis“.

Fotografo nuotraukas publikavęs britų portalas „Daily Mail“ sulaukė daugiau kaip pusės tūkstančio komentarų, kurie buvo dvejopi: vieni gyrė idėją, kiti, kaip ir buvo galima tikėtis, piktinosi ir baiminosi, kad tai gali tapti nauja mada – žmonės ims darytis tokias asmenukes ir mes nė nepastebėsim, kaip panašaus turinio nuotraukos ims puošti žurnalų viršelius. Kai kurie komentatoriai atkreipė dėmesį, kad būtų įdomu pamatyti vyrišką tokio projekto versiją.

Apie lietuvio nuotraukų projektą taip pat parašė ir tokie portalai kaip britų „The Sun“, „Mirror“, „Metro“, amerikiečių „Huffington Post“, „Elite Daily“, vokiečių „Bild“, Škotijos „Daily Record“, Meksikos „Sopitas“, Kolumbijos „Pulzo“, Peru „Peru“, Izraelio „Mako“, Graikijos „Newsbeast“, Lenkijos „Swiatobrazu“, Belgijos „Nieuwsblad“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius