Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

16 metų Kalėdų Senelį įkūnijantis R.Žiogas: „Nepriteklius vaikystėje paskatino skleisti gerumą“

Gerai žinomam renginių organizatoriui ir jų vedėjui Remigijui Žiogui žiemos sezonas – tikras darbymetis. Artėjančių kalėdinių švenčių metu neretai jam tenka sunki užduotis – įsikūnyti į vaikų numylėtą ir labai laukiamą Kalėdų Senelį. Žinomas vyras atskleidžia, kad jam svarbiau ne suvaidinti Kalėdų Senelio skleidžiamą gėrį, o iš tikrųjų jį skleisti.
Remigijus Žiogas
Remigijus Žiogas / Asmeninio albumo nuotr.

Artėjant gražiausioms metų šventėms renginių vedėjas R.Žiogas pripažįsta, kad tai nelengvas etapas, mat beveik kasdien tenka skubėti iš vieno renginio į kitą. Tiek įmonių, tiek vaikų renginiuose Kalėdų Senelio personažas vyrui – ne naujiena, tačiau pagrindinis siekis, kuriant šį veikėją, anot R.Žiogo, ne apsimesti, o iš tikrųjų juo patapti.

„Kalėdų senį įkūniju nuo 2002 metų, tačiau jau kokie 5 ar 6 metai nebe apsimetinėju juo, o iš tiesų būnu. Specialiai tam auginu barzdą, noriu būti fainas senis, o ne tas, kuriam patempus už barzdos, vaikai šauks „Netikras!“. Tampyk netampęs – tikras Senelis“, – juokiasi žinomas renginių vedėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas
Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas

R.Žiogas pasakoja, jog vizija, koks turėtų būti tas tikrasis Kalėdų Senelis, kyla iš gyvenimiškos patirties ir nelengvos vaikystės. Užaugęs bažnytkaimyje, kentęs nepriteklių šeimoje, šiandien R.Žiogas sako suprantantis, jog tai jam išugdė norą kurti gėrį ir dalintis juo su kitais.

„Įkvėpimo, koks gi turėtų būti tas Kalėdų senis, semiuosi iš tikėjimo, šeimos, gyvenimiškos patirties. Mano vaikystė nebuvo lengva, teko patirti nepriteklių ir tai, kaip aš gyvenau, mane paskatino stengtis būti geru žmogumi, todėl tokį įsivaizduoju ir Kalėdų Senelį – labai gerą ir norintį padėti, dalintis, nešti gėrį“, – sako R.Žiogas.

Tačiau vieno mylimiausių visų laikų personažo įkūnijimas kartais būna ir labai netradicinis. Socialiniuose tinkluose plinta nuotaikingas ir smagus video klipas, kuriame R.Žiogo įkūnijamas Kalėdų Senelis ne tik dalina dovanas, bet ir po dovanų dalinimo maratono ilsisi... SPA centre!

„Juk ir Kalėdų Seneliui reikia pailsėti! Pasaulyje – daugybė gerų žmonių, kol juos visus aplanko, Senelis tikrai pavargsta“, – šypsosi renginių organizatorius bei vedėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas
Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas

R.Žiogas pasakoja, kad kalėdinių darbų maratonas jam – nemažai streso ir nuovargio sukeliantis metas. Anot renginių organizatoriaus ir vedėjo, kalėdiniai renginiai prasideda dar lapkričio gale, o pasibaigia net vasario mėnesio antroje pusėje, nes įmonės neretai prailgina šventinį laikotarpį. Todėl poilsis ir galimybė laiką praleisti su šeima R.Žiogui yra be galo svarbus.

„Pasibaigus darbų maratonui dažnai su šeima išvažiuojam į užsienį, tačiau visuomet stengiuosi pailsėti ir prieš sezoną, kartais ir sezono įkarštyje pavyksta vieną kitą poilsio akimirką atrasti. Tuomet su žmona Rovena vykstame į mūsų pamėgtą grožio ir SPA centrą Palangoje „CUTi CUTi“, kurio klipe ir nusifilmavau“, – šypsosi pajūryje gyvenantis R.Žiogas, rašome pranešime spaudai.

Vyras atskleidžia ir kokiais SPA teikiamas malonumais jis mėgaujasi dažniausiai. „Labai mėgstu jų garinės pirties su sūkurine vonia oazę, įvairius masažus. Beje, kai jau atvažiuojam su žmona, tai užsibūnam kelias valandas, nes vieno seanso tikrai neužtenka“, – pasakoja renginių vedėjas.

R.Žiogas pasakoja, kad Kalėdų Senelio įkūnijimas ir jam pačiam yra padovanojęs ne vieną svarbią pamoką ir daug gražių atsiminimų.

„Puikiai pamenu, kuomet kaip Kalėdų Senelis pirmą kartą nešiau vaikams dovanas. Viskas vyko Viekšniuose, Mažeikių rajone. Vaikų buvo apie 100, o dovanų – tik 80, nes nesitikėjau, kad tiek daug jų bus. Tačiau kai kurie vyresni vaikai, pamatę, kad Kalėdų Seneliui trūksta dovanų, dėjo atgal jas į maišą, sakydami, jog jas derėtų atiduoti mažiesiems. Tada supratau, jog gerumas ateina per gerumą“, – prisimena renginių vedėjas.

Kalėdų Senelio personažas – svečias ne tik užsakytuose renginiuose, bet ir pačio R.Žiogo šeimoje. Trijų atžalų tėtis neslepia – jo vaikai per daug atidūs, jog nepastebėtų, kad už kostiumo slepiasi jisai pats.

„Šeimoje paskutinį kartą persirengęs Kalėdų seniu buvau prieš 6 metus dukros darželyje, bet tada ji mane, deja, atpažino. Tačiau namuose vis tiek kiekvienais metais apsilanko Kalėdų Senelis. Ir nebūtinai tai būnu aš, nes juk ateina ir tas tikrasis“, – merkia akį žinomas vyras.

O kaip Žiogų šeima švenčia Šv.Kalėdas? „Švęsdami Kalėdas namuose laikomės tradicijų, Kūčių vakarą einame į bažnyčią, mums svarbus adventas. Norisi kurti tuos mažus kalėdinius stebuklus, patirti laukimo malonumą, šeimoje labai džiaugiamės tuo tikruoju Kalėdų rytu“, - apie šventines tradicijas namuose pasakoje R.Žiogas.

TAIP PAT SKAITYKITE: R.Žiogas – Kalėdų Senis su 15 metų stažu: „Yra du pasirinkimai, arba tu juo tiki, arba tampi pats“

Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas
Asmeninio albumo nuotr./Remigijus Žiogas
VIDEO: CUTi CUTi kalėdos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius