Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

175 cm ūgio Jolanta Leonavičiūtė sveria 55 kg: „Man jauku savo kūne, nenoriu būti apkūnesnė“

Rubrikoje „Žvaigždės figūra“ šįkart pakalbinome TV projektų dalyvę, fotomodelį Jolantą Leonavičiūtę (32), kurios kūno linijos ne kartą buvo aptarinėjamos tiek žiniasklaidoje, tiek per televizijos projektus. „Kiek save pamenu – visur dalyvaudavau: mokyklos sporto varžybose, bėgiojimuose, šokiuose… Antsvorio neturėjau niekada, atvirkščiai – vaikai tyčiodavosi iš mano lieknumo“, – prisipažįsta J.Leonavičiūtė.
Jolanta Leonavičiūtė
Jolanta Leonavičiūtė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Karolis Buslys ir Jolanta Leonavičiūtė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Karolis Buslys ir Jolanta Leonavičiūtė

175 cm ūgio Jolanta Leonavičiūtė sveria 54–55 kilogramus. Moteris prisipažino, kad vos priaugusi vieną kitą kilogramą tai išsyk pajunta, mat šie „nugula“ ne kur nors kitur, o ant žandų. „Negaliu priaugti papildomų kilogramų, nes jie man iškart pasimato ant žandų, o ne kur nors kitur, o tai man labai nepatinka. Čia tik tėvams gražu, kai jų vaikai – putliais skruostais“, – juokėsi Žmonės.lt kalbinta Jolanta.

Paklausta, kam turėtų dėkoti už dailią figūrą, mergina akcentuoja ir genus, ir pastangas. Ji įsitikinusi, kad turint gerą genetiką, tačiau nesportuojant, nepageidaujamų kilogramų nepavyks išvengti.

„Tokią figūrą turiu ne tik dėl genų, bet ir dėl gyvenimo būdo, juk jeigu vien sėdėčiau namuose ir valgyčiau riebų maistą – genai manęs neišgelbėtų nuo nutukimo. Mano fizinis sudėjimas tarsi iš tėčio pusės – jis visada buvo labai sportiškas, stiprus vyras, o mane jau nuo vaikystės pratino prie sporto, laikė ant rankų, kad ant jų stovėdama išlaikyčiau pusiausvyrą“, – atviravo pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Jolanta Leonavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Jolanta Leonavičiūtė

Ar puiki forma reiškia, kad Jolantai tenka sveikai maitintis ir atsisakyti kaloringo maisto? „Mano organizmas labai sureaguoja į nesveiką maistą: ima skaudėti šoną, atsiranda vangumas ir mieguistumas. Pats kūnas duoda signalus, kokio maisto nevalgyti, nors aš, kaip turbūt daugelis merginų, negaliu atsispirti saldumynams. Ši būsena man nepatinka, todėl jeigu atleidžiu vadeles ir kažko nesveiko prisivalgau, greitai pajuntu pasekmes – tada skubu atstatyti pusiausvyrą: vėl valgau sveikai ir einu sportuoti“, – patikino ji.

J.Leonavičiūtė sparčiai plintančiai madai atsisakyti mėsos teigė nepasidavusi, mat ją mėgsta ir mano, kad sveikai paruošus tai – naudingas maistas. „Niekada nebuvo minčių tapti vegetare, nes mėgstu mėsą. Dažnai ruošiu vištieną, kurią stengiuosi gaminti sveikai – ant garų ar troškinti. Kiaulienos nevalgau jau labai seniai, o štai žuvį – išties mėgstu, tačiau Lietuvoje geros šviežios žuvies gauti gana sudėtinga, todėl viešėdama užsienyje stengiuosi ragauti būtent žuvies patiekalus“, – sakė ji.

Bėgioja, nerūko, beveik nevartoja alkoholio

Koks gi tas Jolantos sportas? Mergina pasakojo, kad dalyvaudama šokių projekte ir „Šuolyje“ labai daug treniravosi, todėl papildomai sportuoti net nebuvo poreikio. Grįžusi į įprastą ritmą ji vėl lanko aerobikos treniruotes, bėgioja.

„Šiltuoju sezonu bėgioju dažnai – kokius penkiskart per savaitę. Nubėgu po 6–8 kilometrus: man tai normalus krūvis, esu taip įpratusi, nes žiemą irgi neapsileidžiu – bėgioju ant bėgimo takelio sporto salėje. Sportuoju ne tik dėl figūros, o ir, žinoma, dėl sveikatos – po sporto jaučiuosi kur kas geriau ir sveikiau, nesuskundžiu jokiais sąnarių ar nugaros skausmais, depresija ir panašiomis bėdomis“, – džiaugėsi Jolanta.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Jolanta Leonavičiūtė ir Matas Kišonas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Jolanta Leonavičiūtė ir Matas Kišonas

„Be to, aš nerūkau ir alkoholio vartoju labai mažai, vos po taurelę ir gana retai“, – suskubo pridurti ji. Be to, Jolanta tikino, kad stengiasi nevalgyti vakarais, maždaug nuo 19 valandos, nebent itin kažko užsinori – tokiu atveju stengiasi alkį numalšinti lengvu, nekaloringu maistu.

Po dalyvavimo TV projektuose Jolantos kūnas itin sutvirtėjo, išryškėjo raumenys. Mergina pasakojo, kad tikslo taip išsiryškinti tikrai neturėjo, mat jai patinka moteriškos bei gundančiai dailios kūno linijos.

„Mano kūnas toks, kuriam užtenka duoti kad ir nedidelį fizinį krūvį, o jau, žiūrėk, ima ryškėti raumenys, nors aš pati tikrai nieko nedarau, kad jie augtų, nekilnoju jokių svarmenų ir nedarau pratimų raumenų masei. Jų auginti aš tikrai nenoriu!“ – šypsojosi J.Leonavičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Jolanta Leonavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Jolanta Leonavičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius