Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1992 metais drąsią fotosesiją surengę BIX: „Tada nusifotografuoti nuogam buvo kažkas tokio“

Artėjant BIX 30-mečiui skirtiems koncertams, grupė vis pasidalija prisiminimais. Kandų roką grojanti grupė visada laužė standartus, o 1992 metais Šiaulių kultūros namuose surengta tam laikui itin drąsi fotosesija ir šiandien nepalieka abejingų.
BIX
BIX / Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Nuotraukas iš praeities BIX paviešino feisbuke:

#throwbackthursday
1992 m., Šiaulių kultūros namai
Jeigu reikėtų išrinkti drąsiausią BIX fotosesiją, laimėtoja būtų aiški. 1992 m. Šiaulių kultūros namuose surengta fotosesija ir šiandien nepalieka abejingų. Samas prisimena, kad ši – viena iš pirmųjų rimtų grupės fotosesijų, kuri buvo skirta grupės albumui. „Su BIX‘as niekada nebijojome laužyti standartų, savo muzika kėlėme aštrius klausimus ir skelbdavome laisvės idėjas. Tada nusifotografuoti nuogam buvo kažkas tokio, tokių fotosesijų dar nebūdavo“, – pasakoja Samas.

15min grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas sakė, kad nuogalius nuotraukose – jų legendinis klavišininkas Mindaugas Špokauskas.

„Jis buvo gražiausias, neturėjo jokių plaukų, todėl nereikėjo depiliuoti jo. Norėjosi visiškai nuogo padaro tarp mūsų“, – juokėsi kalbėdamas S.Urbonavičius-Samas.

Rolando Parafinavičiaus nuotr./BIX
Rolando Parafinavičiaus nuotr./BIX

Kaip ir kam kilo tokia drąsi tiems laikams idėja nusifotografuoti nuogam?

„Tai mano, kaip menininko, fantazija. Aš tapytojas, tapydavau nuogus žmones. Rudenį pristatysiu savo darbų parodą, kuriuos sukūriau labai seniai. Tada ir suprasite, iš kur tokios mintys. Mes tada darydavome įvairius meninius iššūkius. Biksai visada laužė standartus, tuo metu – ypač. Dabar gal jau tai ir nieko nebestebina, o tada tai buvo – kažkas tokio. Kadangi čia buvo sugalvota albumo vidinei daliai kažkokia nuotrauka, todėl ieškojome meninio sprendimo. Mes apsinuoginame prieš klausytoją, nieko neslepiame, nemeluojame grodami, nesitaikom prie nieko. Visą laiką tokia biksų dvasia buvo ir ji iki šiol tokia“, – 15min sakė S.Urbonavičius-Samas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji grupės BIX nuotrauka: ar po 30 metų atpažįstate muzikantus?

TAIP PAT SKAITYKITE: BIX pradėjo švęsti 30-mečio jubiliejų: garsius draugus sukvietė prie vaišėmis nukrauto stalo

VIDEO: Koncerto „BIX #XXX“ pristatymas su garsiais draugais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius