Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 metų trukusi bičiulystė išaugo į meilę: naujas V.Bičkutės širdies draugas – poetas M.Valiukas

Aktorė Valda Bičkutė (37) ir poetas, dramaturgas Mindaugas Valiukas (41) pažįstami jau kone dvidešimt metų. Susidraugavę tuomet, kai jai buvo 17, o Mindaugui – 21-eri ir Valdos pirmoji meilė buvo geriausias Mindaugo draugas. Tuomet jie tapo gerais bičiuliais ir jais buvo visus tuos du dešimtmečius. Kol vieną dieną Mindaugas pažvelgė į Valdą kitu žvilgsniu – vyro į moterį žvilgsniu.
Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas
Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas / Asmeninio albumo nuotr.

Ilgametė bičiulystė peraugo į romantiškus jausmus, o vėliau viskas rutuliojosi jau savaime – Mindaugas apie savo jausmus prabilo vėlyvą rudenį, o pastaruosius porą mėnesių jiedu jau gyvena kartu.

„Man ir pačiai kol kas viskas atrodo labai netikėta. Dar nedaug laiko praėjo, o gal ir kiti sakytų, kad laikas turi patikrinti santykius. Tačiau mums gera kartu, noras vystyti tuos santykius – abipusis, todėl ir pusmetis laimės mums jau yra šis tas“, – 15min kalbėjo V.Bičkutė.

Asmeninio albumo nuotr./Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas
Asmeninio albumo nuotr./Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas

Pasak jos, jei kas būtų dar prieš metus pasakęs, kad draugystė su Mindaugu išsirutulios būtent taip ir kad jiedu taps vienas kito antra puse, ji sako veikiausiai gal ir nebūtų patikėjusi. Mindaugą Valda pažįsta dar nuo tų dienų, kai mokėsi mokykloje, niekada sako į jį kaip į gyvenimo partnerį nežiūrėjusi, nepaisant to, kad jiedu buvo artimi – abu siejo bendri interesai, profesinė veikla, net įvairūs bendri projektai.

„Mindaugas turėjo šeimą ir kol neišsiskyrė, aš apie juos nieko neįtariau. Jis tiesiog nieko nesakė, o apie savo jausmus man prabilo tik rudenį“, – kalbėjo V.Bičkutė.

Kaip ji pasakojo, M.Valiukas, kartu su rašytoju, bestselerio „Pietinia kronikas“ autoriumi Rimantu Kmita ir jos pirmąja meile buvo trys geriausi draugai. Kadangi V.Bičkutė pati visa gyvenimą mėgo poeziją, jautė artimą ryšį su literatūra, net išsiskyrus keliams su buvusiu draugu su jo bičiuliais palaikė ryšį.

„Tiek Rimantas, tiek Mindaugas abu buvo rašantys, domėjosi teatru, aš kviesdavau juos į spektaklius. Mindaugas studijavo lietuvių kalbą ir režisūrą, su juo bendravimas visuomet buvo kaip bičiulių, kaip dviejų menininkų, dalindavomės mintimis apie teatrą, gerdavome kavą, kalbėdavomės kaip draugai, jis man savo kūrybą duodavo paskaityti. Jis turėjo šeimą, todėl jokių minčių apie kitokį santykį net nebūdavo“, – atviravo aktorė.

Tačiau dar praėjusiais metais V.Bičkutė ėmėsi statyti spektaklį „Pasikalbėk su manimi eilėmis“, kuriame turėjo vaidinti dvi moterys ir du vyrai. Aktore tapo ir ji pati, kartu dirbti pakalbino Virginija Kochanskytę, Jokūbą Bareikį, tačiau vis suko galvą, kas galėtų būti antrasis vyras.

Asmeninio albumo nuotr./Spektaklio „Pasikalbėk su manim eilėmis“ komanda: Jokūbas Bareikis, Virginija Kochanskytė, Valda Bičkutė, Mindaugas Valiukas
Asmeninio albumo nuotr./Spektaklio „Pasikalbėk su manim eilėmis“ komanda: Jokūbas Bareikis, Virginija Kochanskytė, Valda Bičkutė, Mindaugas Valiukas

„Ilgai laužiau galvą, kas galėtų tikti vaidinti. Reikėjo žmogaus, kuris mėgsta poeziją – norėjosi rasti tokį, kuris ja domėtųsi, išmanytų, gebėtų suprasti poetinę kalbą. Ir tuomet pamaniau – oo, gi yra Mindaugas! Kodėl ne, sakiau? Juk jam ir scena nesvetima, jis yra rengęs autorinių dainų koncertus, albumą išleidęs. Pamaniau, kad nieko tokio, jei vienas iš mūsų keturių nebus aktorius“, – prisiminė V.Bičkutė.

Pasak jos, sulaukęs tokio pasiūlymo M.Valiukas labai nudžiugo, tai buvo ir puiki galimybė poeziją išnešti į platesnius vandenis, parodyti žiūrovams, kokia ji gali būti įdomi, gyva. Esą dalis žmonių nesidomi poezija iš nežinojimo, o ir vietų, kur galima pasiklausyti eilių, išskyrus didžiuosius festivalius nelabai yra.

„Norėjau kiek kitokio spektaklio. Čia yra ir improvizacijos, jis žaismingas, gyvas. O poezija – nuo juodo humoro iki visiškos klasikos. Manau, pavyko labai gražus darbas“, – 15min sakė V.Bičkutė.

Bendri projektai dar labiau suartino aktorę ir poetą. Kol galiausiai jis išdrįso prisipažinti apie savo jausmus ir ėmė subtiliai merginti Valdą. „Jis ėmė į mane žiūrėti kaip vyras į moterį, gražiai, neišgąsdindamas ėmė mane šnekinti, visgi poetas. O nuo to ir manyje ėmė kažkas keistis. Būčiau gal ir toliau žiūrėjusi į jį kaip į draugą, bet jis pakeitė situaciją iš esmės. Tas jo žvilgsnis manyje kažką pažadino“, – šiandien šypsosi V.Bičkutė.

Ji neslepia – tam tikra prasme juodu su Mindaugu suvedė meilė poezijai. Abu jie mėgsta į rankas paimti knygą, skaityti eiles, kurti jas. Ne vieną eilėraštį Mindaugas yra skyręs ir Valdai, dalis jų atsidurs ir naujoje jo poezijos knygoje.

Asmeninio albumo nuotr./Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas
Asmeninio albumo nuotr./Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas

„Kartais juokauju ir jam sakau, kad, va, poezijos galia pasikalbėjome eilėmis – juk taip vadinasi spektaklis. Taip, mes abu skaitome poeziją, poezijos knygų namuose galima rasti ir ant stalų, ir ant palangių. O aš džiaugiuosi, kad pirma galiu susipažinti su jo kūriniais“, – kalbėjo aktorė.

Pora sako šalin nenuvejanti ir kalbų apie vestuves – ši tema jų santykiuose anaiptol nėra tabu, o judviejų pokalbiuose vis dažniau nuskamba mintys apie tai, kad abu norėtų kurti šeimą. „Pakalbam, pakalbam, o kaip bus – matysim. Tačiau noras kurti santykius – abipusis“, – prisipažino V.Bičkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius