Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2011 metų pavasario avalynės tendencijos – lengvumo pažadas

Ateinantis pavasaris džiugina mados ir stiliaus naujienomis. Šio sezono raktažodžiai – patogumas ir paprastumas. Minkštos, lengvos medžiagos padės sukurti nerūpestingą, romantišką ir moteriškumo nestokojantį naujojo sezono įvaizdį.
Artėja pavasarinių batelių metas.
Artėja pavasarinių batelių metas. / „Deichmann“ nuotr.
Temos: 1 Avalynė

Madinga bus viskas, kas pabrėžia savitumą ir nerūpestingumą: lengvi, kiek blukinti audiniai su truputį patrintais kraštais bei drabužių sluoksniavimas. Kad ir kokį šio sezono įvaizdį kurtumėte – militaristinį, jūrinį ar safari, – pagrindinis bet kurio įvaizdžio akcentas yra kelnės ir jų sukirpimas. Šį sezoną rekomenduojama rinktis trumpesnes kelnes su atvartais, kurios leistų be jokių trukdžių grožėtis naujais avalynės modeliais. Kiekvienam įvaizdžiui paryškinti siūlomi įvairiausi aksesuarai: grandinėlės, skarelės, diržai, rankinės bei, aišku, avalynė. Šio pavasario apavas – kaip niekada romantiškas, nerūpestingai žaismingas, patogus ir alsuojantis moteriškumu.

Amžinai gyvas džinsas

Esame pratę prie mini sijonų bei tiesių kelnių iš blukinto, balinto bei trinto džinso. Šio sezono naujiena – džinsų manija pasiekė ir avalynę. Žymusis mėlynasis audinys atgyja batuose – jis derinamas su grandinėlėmis, kniedėmis ir rafijos pluoštu. Džinsų audinio gausu įvairiuose avalynės modeliuose: basutėse, trumpuose aulinukuose bei įvairiausiose klumpaičių variacijose.

„Deichmann“ nuotr./Šio sezono naujiena – džinsų audinys, drąsiai taikomas avalynėje.
Šio sezono naujiena – džinsų audinys, drąsiai taikomas avalynėje.

Medžiagos ir faktūros

Moteriškumas šio sezono drabužiuose ir avalynėje perteikiamas naudojant lengvas, tarsi permatomas medžiagas. Prabangaus šilko, satino pluošto bei blizgios medvilnės detales papildo ne mažiau svarbūs šį sezoną nėriniai. Avalynė, paklusdama šiai tendencijai, džiugina lengvomis detalėmis: lengvomis medžiagomis, raštų faktūra, netikėtais deriniais. Tiek aukštakulnių, tiek balerinos tipo batelių dizainą subtiliai papildo įvairiausi iškirpimai ir perforaciniai raštai.
Šį sezoną ypač madinga vintage stiliaus avalynė, kuriai romantikos suteikia veliūras, klostės bei glamžytos, kiek patrintos medžiagos. Šį vintage įvaizdį paryškina įvairūs papuošimai iš kniedžių ir grandinėlių. Pastarosios daugiausiai tamsesnių spalvų, metalo ir visų pilkos atspalvių. Būtinas šio sezono elementas – įvairiausių formų dirželiai, puošiantys batą.

Nerūpestingumas žengia koja kojon su natūralumu, kurį šiemet pabrėžia avalynėje gausiai taikoma drobė, kamštinės ir rafijos pluošto medžiagos.

„Deichmann“ nuotr./Batelių ir rankinių puošmena – romantiški nėriniai.
Batelių ir rankinių puošmena – romantiški nėriniai.

Sezono naujiena – klumpaitės

Jau įprasta trumpa ir kompaktiška batų forma su užapvalintomis ir pakeltomis noselėmis šį sezoną kinta nežymiai. Dauguma pavasario sezono avalynės modelių atrodo tvirti ir gundančiai grubūs: plati pakulnė, gruoblėtas storas padas bei platūs dirželiai, užtikrinantys stabilumą bei patogumą. Tokio stiliaus avalynę patariama derinti prie lengvų drabužių audinių, taip kuriant romantišką, jaunatvišką ir kiek žaismingą įvaizdį.

Naujiena, kurią privalu įsigyti šį pavasarį, – klumpaitės. Tokio tipo avalynės modeliuose noselės yra itin išraiškingos – užriestos ir aštrios. Klumpaitės bus populiarios tiek pavasarį, tiek vasarą, nesvarbu ar jų forma klasikinė, ar visiškai nauja ir nestandartinė, pavyzdžiui, klumpaičių tipo trumpi aulinukai.

Vieni mėgstamiausių išliks ir balerinos tipo bateliai, kurie šį sezoną gali būti gausiai dekoruoti nėriniais.

„Deichmann“ nuotr./Perforaciniai raštai – akcentas, avalynei suteikiantis lengvumo ir žaismingumo.
Perforaciniai raštai – akcentas, avalynei suteikiantis lengvumo ir žaismingumo.

Įvairiausi pilkos atspalviai

Šį pavasarį mus lydės visi įmanomi pilkos atspalviai: elegantiška ir kasdieniška pilkai ruda, blukintos chaki spalvos bei įvairūs rudi tonai. Jie puikiai dera tarpusavyje ir stiliui suteikia rafinuotumo. Akcentai kuriami iš baltos, taurios konjako rudos bei mėlynos, kai kur naudojamos turkio bei švelnios aviečių spalvos. Gera žinia juodos spalvos gerbėjoms – ji išlaikys stiprias pozicijas visą sezoną.

Patogios ir erdvios rankinės

Nepamirškite kito svarbaus stiliaus aksesuaro – madingos ir stilingos rankinės! Geriausios draugės pavasarį išliks didelės rankinės. Jų medžiagos, gamybos būdas ir papuošimai atspindi naujausias šio sezono tendencijas: rankinės gausiai dekoruotos džinsu, kniedėmis, grandinėlėmis ir net nėriniais – puikiai tinka prie madingų šio sezono avalynės modelių. Raukiniai ir klostės, didelės išorinės kišenės – patogūs, puošnūs ir kaip niekada praktiški didelių rankinių akcentai.

Kaip ir avalynėje veliūras yra dominuojanti medžiaga, o iš spalvinės gamos populiariausios bus balta, pilkai ruda, sodri konjako ir klasikinė juoda. Gyvumo suteiks gana ryški mėlyna bei gėlių ornamentai.

Žaismingumo kuriamam stiliui suteiks mažesnės rankinės su dirželiu. Joms naudojamos spalvingos medžiagos su atspaudais, metalinėmis aplikacijomis ir detalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius