„24 valandos“: motina pagrobė savo dukterį dėl išmokų Anglijoje

Ar galima patikėti, kad mamai, likimo valiai palikusiai savo keturias mažametes dukreles, staiga prabustų motiniški jausmai? Į šį ne retorinį klausimą bandys atsakyti LNK laida „24 valandos”.
Kadras iš laidos
Kadras iš laidos / LNK nuotr.

Prieš keletą dienų iš Anglijos į Kauno oro uostą atskridę keleiviai tikriausiai net neįtarė, kokia drama vyksta visai čia pat. Vos praėjusi pasienio kontrolę, buvo sulaikyta ką tik iš orlaivio išlipusi 28-erių metų marijampolietė Ernesta, kuri nuo sausio pabaigos buvo ieškoma kaip įtariamoji savo septynerių metų dukters pagrobėja. Tą  kartą atskraidinta ir pati mergaitė, iki tol gyvenusi su močiute, Ernestos mama. Ji sako nieko blogo neįtarusi, kai jos dukra kartu su anūkėle Liepa (mergaitės vardas pakeistas) ruošėsi važiuoti į svečius. Ne šiaip pas kokią giminaitę, o pas kitą seserį, penkiametę Jolitą, kuri nuo mažens auga pas senelius su savo biologiniu tėvu. „Tą vakarą jaučiausi rami, pridėjau lauktuvių seniai matytai anūkėlei ir laukiau sugrįžtant Liepos su mama“, – pasakoja močiutė. Deja, praėjo keletas valandų, ir močiutės bendravimas trumposiomis žinutėmis su Ernesta nutrūko. Netrukus paaiškėjo, kad ji, niekam nieko nesakiusi, išsivežė savo dukrelę į Angliją…

Ernestos mama ir buvęs moters sutuoktinis neabejoja – taip moteris pasielgė ne prabudusios motiniškos meilės vedama, o siekdama gauti socialinę pašalpą šalyje, kurioje gyvena pastaruosius kelerius metus. 

Po daug nervų ir sveikatos kainavusio laukimo pagaliau Anglijos teisėsauga priėmė močiutei palankų sprendimą ir įpareigojo Ernestą grąžinti dukrą globėjai. Tačiau Marijampolės teisme šiuo metu jau pradėta nagrinėti kita byla – pačios Ernestos iniciatyva. Šioje civilinėje byloje moteris yra ieškovė – ji prašo galimybės vėl vadintis teisėta Liepos mama. Nors mergaitė, grįžusi į Lietuvą, Marijampolės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjai papasakojo, kaip žiauriai tikros mamos buvo baudžiama už menkiausią vaikišką prasižengimą.

Iškalbingas ir tas faktas, kad ketvirtą savo dukterį Ernesta paliko ligoninėje praėjus tik dviem valandoms po gimdymo. Pasakė gydytojai, kad eina nusipirkti kavos ir negrįžo…

„24 valandų“ žurnalistai bendravo ne tik su Ernestos mama, bet ir kitais ją gerai pažinojusiais žmonėmis. Bandėme pakalbinti ir pačią Ernestą, tačiau ji, išvydusi filmavimo kamerą, pasileido bėgti... Atsekėme šios jaunos moters gyvenimą nuo pat mokyklos laikų ne paiko smalsumo vedini, o tam, kad pabandytume suvokti – kas turėjo atsitikti gražiai ir mylimai merginai, kad ji, kaip ta gegutė, taip beširdiškai palikinėtų savo vaikus svetimuose lizduose?

„24 valandos” – ketvirtadienį 17.40 per LNK.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius