Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

48-erių Jurga Anusauskienė stebina tobulomis kūno linijomis: „Atrodau taip, kaip jaučiuosi“

Fotomenininkė, trijų vaikų mama Jurga Anusauskienė (48) dėl pasitikėjimo savimi, nedingstančios šypsenos ir savo kūno linijų kaskart priverčia iš nuostabos aiktelėti. Privertė ir šįkart, kai pasidalijo atostogų iš Kosta Rikos nuotraukomis.
Jurga Anusauskienė Kosta Rikoje
Jurga Anusauskienė Kosta Rikoje / Asmeninio albumo nuotr.

Neseniai Kosta Rikoje su bičiulėmis atostogavusi 48-erių fotomenininkė, socialiniuose tinkluose pasidalino itin žaviais kadrais. Įsiamžinusi su maudymosi kostiumėliu, trijų vaikų mama tikrai nustebino ne vieną – kokia figūra!

„Atrodau taip, kaip jaučiuosi, o jaučiuosi taip, kaip atrodau – mano mėgstamas posakis. Tam yra labai paprasta, bet kartu ir labai sudėtinga formulė – reikia mokėti susitarti su savimi. Gyvenime mes turime daugybę iššūkių, problemų, uždavinių, ir tik nuo mūsų požiūrio priklauso, kaip mes visa tai priimame – ar kaip krūvį, ar kaip galimybę. Reikia mokėti į viską žiūrėti ramiai – kas benutiktų, viskas yra patirtis. Man šis požiūris labai padeda gerai jaustis, o tai daro įtaką ir išorei“, – 15min šypsodamasi apie savo šviesų požiūrį į gyvenimą pasakojo Jurga Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Tiesa, to pasiekti nebuvo lengva – reikėjo padirbėti su savimi. Tačiau dėl tokios savijautos buvo tikrai verta, todėl fotomenininkė primygtinai siūlo tai išbandyti visiems.

„Aš visada savo vaikams akcentuoju, kad jie pabendrautų su savimi – reikia suprasti, ką tu čia darai, kas esi. Negalima būtų inertiškam, negalima bėgti kaip voveriukui rate. Kai turi stuburą, savo kryptį, tada daugelis dalykų susidėlioja savaime. Mane gyvenimas ne kartą bandė malti į faršą, bet vis dar neiškepė kotleto. Iš tikrųjų toji samprata, kad reikia būti pozityviam, džiaugtis ir mėgautis tuo, kas yra aplink, yra vienas prasmingiausių dalykų“, – tikino ji.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

O kai viduje ramu, tai išorė priverčia šypsotis. Tiesa, čia kaltas dar ir itin aktyvus gyvenimo būdas. Fotografija Jurgai nėra tik darbas, tai – gyvenimo būdas, kuris prisideda palaikydamas puikias kūno formas.

„Turiu prabangą daryti tai, ką mėgstu. Darbų turiu daug, mano režimas yra absoliutus bardakas, aš ir maitinuosi, ir miegu netvarkingai – sveikos gyvensenos atstovai turėtų mane prie stulpo prikalti... Bet kai man patinka tai, ką aš darau, visa kita manęs nežaloja. Žinoma, jei neturiu didelių darbų, sau leidžiu ilgiau pamiegoti, pailsėti ir dieną pagulėti. Gerai, kad mano organizmas labai greitai adaptuojasi“, – šypsojosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Tačiau tokiam gyvenimo būdui sveikatos ir stiprybės tikrai reikia – jūs įsivaizduokite šią, iš pirmo žvilgsnio, gležną, liekną moterį, kuri kiekvieną dieną turi lakstyti su itin sunkia fotografės kuprine...

„Oro uoste sugalvojau ją pasverti... Tie didieji lagaminai, kuriuos vežamės atostogoms, gali daugiausia sverti 23 kg. Mano fototechnika sveria 21,5 kg... Taigi su tuo dideliu lagaminu aš kaip bitutė bėgioju kiekvieną dieną!“ – pasakojo ji.

Šiaip ar taip, sportas jai nėra svetimas, jis Jurgą lydi visą gyvenimą. Vaikystėje pradėjus lankyti muzikos mokyklą, groti jai labai nepatiko. O atradusi ryšį, kad sportas lygu traumai, o trauma reiškia, kad galima negroti, ji pajautė labai stiprią motyvaciją sportuoti.

„Intensyviai sportuoju visus metus, išskyrus vasarą. Vasarą darbuose ir taip turiu didelį krūvį, mano organizmui reikia tik poilsio. O visą kitą laiką su jaunėliu lankome kovų menus. Mums ten labai patinka – ir krūvis geras, ir psichologiškai labai išsikrauname. Atrodo, esu labai teigiamas žmogus, bet kai atsistoju prie kriaušės, kapoju kaip reikiant“, – juokėsi Jurga.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Žinoma, sportas – dar ne viskas. Pavydėti galima ir jos genų, po paauglystės organizmas nekaupia nereikalingų kilogramų...

„Turiu tikrai neblogus genus, – juokėsi J.Anusauskienė. – Mano mamytė labai guvi, liekna, puikios figūros. Ir sesė tokia pati. Mūsų greita medžiagų apykaita, o ir aš pati nesu ramaus būdo. Kažkuriuo metu mėginau save paauklėti, kad turėčiau būti ramesnė, bet man taip neišeina. Dabar galvoju, kad turiu teisę būti tokia, kokia esu, man taip patinka ir nesikeisiu. Aš esu labai smalsus žmogus. Kaip juokauju, esu noreika – aš visko noriu, man visko reikia, turiu spėti per tas 24 valandas paroje, todėl sukuosi gana greitai.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Fotomenininkė tikina, kad per visą savo gyvenimą ji nė karto nebuvo susirūpinusi dėl per didelio svorio – anaiptol, visą laiką norėjo jo daugiau priaugti, tačiau nesėkmingai.

„Man visą laiką yra šalta. Todėl nė kiek nesidžiaugiu tuo kaulų rinkiniu, – juokėsi ji. – Kažkada ėmiausi rimtų priemonių sustorėti, turėjau gerą trenerį, kuris man sudėliojo visą sporto ir mitybos programą. Aš net pirkau papildus, kuriuos vartoja kultūristai... Bet po to viską išmečiau, nes vis tiek nepadėjo – nė gramo nepriaugau. Galiausiai supratau, kad neveikia manęs nei trys vaikai, nei rimtos programos.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Jurga juokiasi – dėl tokio, kartais nelabai moteriško, gyvenimo būdo, ji net neranda laiko suknelėmis papildyti savo spintos: „Vieni mėgsta „Dolce & Gabbana“, o man labiau patinka „Armijai ir civiliams“.

„Su savo kuprine galiu praeiti 20 km per džiungles ir pelkes, per jas ne kiekvienas vyras praeitų. Bet kai šokių projekte man užvilko suknelę ir aukštakulnius, maniau, kad man galas. Tada supratau, kad peržengiau balanso ribą ir tai nėra gerai. Todėl kai tik yra galimybė man jaustis moterimi, aš būtinai ja pasinaudoju. Graži, puošni suknelė, aukštakulniai, prabangi aplinka trumpam sustabdo tą mano bėgimą ir tempą. Kai atostogavome Kosta Rikoje, mane puošė „Minimi“ ir „Maniakė“ salonai, nes mano drabužinėje nėra daug tokio tipo drabužių, teko prašyti pagalbos“, – šypsojosi Jurga Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

O jei kas sakytų, kad savo moteriškumo ir it nulietų formų viešai demonstruoti nereiktų, J.Anusauskienė atkerta – jei yra kuo džiaugtis ir ką demonstruoti, kodėl gi ne?

„Aš gyvenu dėl savęs, o ne dėl kitų. Suprantu ir gerbiu visokias nuomones. Žmonės, kuriems tai nepatinka, tikrai gali nesivarginti ir nežiūrėti. Aš juk nesiunčiu naujienlaiškių su savo nuotraukomis, – juokėsi ji. – Ir manau, kad savo paskyrose galiu dėti, ką noriu. Juk visiškai normalu mano amžiaus moteriai būti su maudymosi kostiumėliu gamtoje, tai net ne figūros ir ne amžiaus klausimas. Kiek man yra tekę keliauti, lietuviai dažnai didžiuojasi, kad yra be galo darbštūs, o kaliforniečiai didžiuojasi, kad yra labai tolerantiški. Manau, kad šio bruožo galėtumėm pasimokyti – daugiau džiaugsmo gyvenimui ir daugiau tolerancijos.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Kaikarienės atostogos su draugėmis: ranka pasiekiami Kosta Rikos gyvūnai ir įkvėpę mokslai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius