Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 priežastys, dėl kurių turėtumėte liautis teisintis prieš kitus

Šiais laikais, kai žmonės yra sukte įsukti į krūvas reikalavimų, normų ir taisyklių, kartais tiesiog nepastebime, kaip imame visiems teisintis, kad ne taip atlikome darbą, ne itin gražiai atrodome, paruošėme netobulą vakarienę ar net kad apsiavėme ne itin gražius. Bet juk jie – tokie patogūs!
Jis
Vyras / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Santykiai

Pasiteisinti padarius kažką tikrai netinkamo – sveikintina, tačiau dažnai pasiteisinimai būna visiškai nereikalingi. Žmonės tiesiog besąlygiškai stengiasi visiems ir visada įtikti, neparodyti savo silpnybių ir tikrojo veido, nes liūdnas, nelaimingas ar kažko nesuprantantis asmuo neva darosi niekam neįdomus ir nereikalingas.

Nesistenkite įtikti ir patikti visiems, nes tik būdami natūralūs, neapsimetinėdami ir nesislėpdami po kaukėmis patiksite tiek sau, tiek aplinkiniams, rašoma marcandangel.com.

Jus mylintys žmonės nori, kad būtumėt savimi

Jus tikrai vertinantys ir gerbiantys žmonės jus myli už tai, koks iš tikrųjų esate, o ne dėl to, kuo bandote apsimesti. Artimi žmonės jus pažįsta ir priima bei vertina su visais pliusais ir minusais. Juk geriau tiesiog nesistengti kažkam dirbtinai patikti, nes žinoti, kad jus myli už savybes, kurių iš tiesų neturite ir tik apsimetate – kur kas blogiau, negu atsisakyti bendravimo su žmonėmis, kurie nenori ar nesugeba jūsų priimti tokių, kokie esate.

Tik jūs pats žinote, kas jums geriausia

Niekas kitas geriau už jus patį nežino, kas jums geriausia, todėl drąsiai siekite užsibrėžtų tikslų, nesidairykite į šalis ir neleiskite kitiems žmonėms priimti jums svarbių sprendimų. Tik jūs pats žinote, ko iš tikrųjų norite ir siekiate, kitų žmonių bandymas nurodinėti ar primesti jums savo požiūrį gali tik suklaidinti ir nutolinti jūsų pačių trokštamas ambicijas.

Kitų vertybės – nebūtinai jūsų vertybės

Kitų žmonių vertybės, gyvenimo būdas ir apskritai požiūris į gyvenimą nebūtinai turi būti jūsų siekiamybė. Nesate blogesnis jeigu neturite tam tikrų dalykų, kuriuos turi kiti. Galbūt tie dalykai paprasčiausiai net nėra jums reikalingi? Nesistenkite aklai bėgti iš paskos kitiems žmonėms  bandydami gauti tai, ką turi jie, nes tai, kas vienam teikia džiaugsmą, kitam galbūt visiškai nesvarbu ir nereikalinga.

Belenktyniaudami su gyvenimu – pamirštate juo mėgautis

Šiais laikais žmonės nuolat stengiasi įrodyti kitiems kiek daug jie pasiekė, kiek daug pamatė, kiek daug sugebėjo nuveikti, tačiau dažnai išdegusiomis akimis lėkdami link siekiamybių jie visiškai pamiršta mėgautis pačiu procesu, nes vieninteliu tikslu tampa noras parodyti kitiems, koks esate nuostabus ir patyręs. Liaukitės tarnauti kitiems ir nuolat stengtis parodyti, koks esate nuostabus. Mėgaukitės kiekvienu pasiektu tikslu, kiekviena nauja patirtimi ir kiti žmonės patys savaime tai pamatys ir įvertins.

Klysti – žmogiška

Tik nieko nedarantis žmogus neklysta. Tik bandydami, klysdami, klupdami ir vėl atsitiesdami mes atrandame tikrąjį kelią, pasisemiame patirties, padarome išvadas, pasimokome. Naujas darbas, nauji santykiai, nauji tikslai – viso to tiesiog neįmanoma išgyventi visiškai nedarant jokių klaidų. Todėl nustokite teisintis prieš kitus, kai gyvenime ne viskas pasiseka iš pirmo karto. Tokiais atvejais reikia ne teisintis, o tvirtinti, kad kitas kartas – bus sėkmingas, nes dabar jau žinote, ką padarėte blogai ir kur suklydote.

Taigi liaukitės nuolat stengtis įtikti kitiems, nesiteisinkite jeigu suklydote ir jeigu jūsų gyvenimas gerokai skiriasi nuo kitų. Juk tai jūs sprendžiate, ko iš tikrųjų norite ir koks gyvenimo modelis tinka būtent jums.  Liovęsi krimstis ir teisintis suprasite, kad iš tikrųjų nesate jau toks blogas, o aplinkiniai jus pradės vertinti už tai, koks esate dabar, o ne už tai, koks galbūt galėtumėte būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius