Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

64-ąjį gimtadienį švenčianti Birutė Petrikytė: „Mūsų trumpas gyvenimas yra labai puikus“

Lietuviškos estrados primadona Birutė Petrikytė penktadienį švenčia 64-ąjį gimtadienį. Neblėstančia energija spinduliuojanti dainininkė džiaugiasi kiekviena gyvenimo akimirka ir laikosi taisyklės, kad nėra ko sėdėti sudėjus rankų, tad ji pati turi grandiozinių planų.
Birutė Petrikytė
Birutė Petrikytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

B.Petrikytė 15min sakė, kad šiemet per savo gimtadienį aplankys Jurbarke gyvenančią 91-erių mamą, kartu prisimins gražiausius gyvenimo momentus. Tačiau šventinio torto juodvi nerieks – Birutė gimtadienių nešvenčia nuo pat jaunystės.

„Kai man buvo 16–18 metų, švęsdavome su draugais, o dabar, kai jau esame subrendę, suprantame, dėl ko ir kam gyvename. Maloniau yra ką nors padaryti tame brandžiame kūrybos procese, ką nors naujo sukurti, ką nors palikti po savęs“, – kalbėjo B.Petrikytė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė

Ponia Birutė teigė, kad daug mieliau gimtadienius švęsti scenoje, todėl jau dabar ruošiasi dideliam renginiui. O kitąmet progų švęsti bus net dvi – 45 metai scenoje ir 65-erių asmeninis jubiliejus.

„Klaipėdos arenoje darysime su draugais didžiulį ir gražų koncertą, tai bus geriausias progų paminėjimas“, – šypsojosi B.Petrikytė.

Birutė teigė, kad ateities planuose – daugybė darbų. Ji nori išleisti kompaktinę plokštelę, pervažiuoti visą Lietuvą ir savo gerbėjams parodyti, kad dar turi jėgų kūrybai ir koncertams, kurių su nekantrumu laukia.

„Aš labai norėčiau būti ilgaamžė, nes dar daug yra nepadarytų darbų. Norėčiau juos užbaigti, o tada ramiai nueiti į žemę“, – sakė B.Petrikytė.

Kalbėdama apie praėjusius metus, Birutė teigė, kad savo gyvenimu yra be galo patenkinta ir ji džiaugiasi kiekviena nugyventa diena.

„Aš galiu pasakyti, kad tie metai, kurie prabėgo, yra fortūnos šypsenos metai. Fortūnos šypsenos tikrai gyvenimas nepašykštėjo ir jeigu kokios būdavo problemos, jų nesureikšminu. Ne kažkokie materialiniai gėriai rūpi, bet dvasiniai dalykai gyvenime yra svarbesni“, – pasakojo B.Petrikytė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė

Birutė nesureikšmina ir muzikinės karjeros. Pasak jos, svarbiausi yra ją supantys žmonės.

„Aš nemanau, kad karjera ar įvertinimai, kad ir kokie jie malonūs, yra svarbiausi gyvenime. Man svarbiau žmonės, tikri draugai. Kai turi draugų, tada norisi gyventi, nes tu gali su jais bendrauti, pasitarti, jie tampa bendraminčiais. Su amžiumi norisi, kad išliktų tie tikrieji draugai. Labai svarbu, kad mus suptų nesuvaidinti bičiuliai“, – pasakojo B.Petrikytė.

Šiuo metu B.Petrikytės galvoje sukasi mintys apie artėjantį tarptautinį šlagerių festivalį Palangoje. Vietoje nenustygstanti atlikėja teigė, kad jai itin malonu svetur rasti talentų, kuriuos gali parodyti Lietuvos publikai.

„Dabar aš ir dieną, ir naktį gyvenu tik šituo – kad festivalis pasisektų. Kadangi važinėju po konkursus, kur esu žiūri narė, matau labai daug talentingų dainininkų. Aš juos kalbinu, kad jie atvažiuotų į Palangą ir taip mes pamatysim daug talentingų, gražių žmonių iš kokių 16 šalių“, – sakė B.Petrikytė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andželika Petrikytė ir Birutė Petrikytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andželika Petrikytė ir Birutė Petrikytė

Iš kur tiek entuziazmo ir energijos veiklai?

„Energija kyla iš vidaus. Gyvenimas tau duotas vienas. Ir kiekvieną dieną tu turi pragyventi taip, kad liktų gražus prisiminimas, turi džiaugtis kita, ateinančia diena. Mūsų trumpas gyvenimas yra visoks, bet jis yra labai fainas!“ – pasakojo B.Petrikytė.

Birutė pridūrė, kad prie šio požiūrio prisideda ir jos 91 metų mama. Tiek už energiją ir už neblėstantį išorinį grožį ji dėkoja brangiausiam žmogui.

O gydytojas kartoja: „Išsiimkite tuos savo dantis“. Mama nesupratusi stebėjosi, kaip juos išsiimti, jeigu tie dantys tikri...

„Manau, čia yra genai. Ir pats supratimas, ir visa esmė, dėl ko mes gyvename, kad mes esame tik svečiai šioje žemėje. Dėl to turime kažką gero padaryti kitam žmogui, draugui, bičiuliui. Mano kredo yra padėti vieni kitiems. O kalbant apie ilgaamžiškumą ir jaunatvišką išvaizdą, turiu labai gerą pavyzdį.

Štai mano mama iki šiol turi visus dantis (šypsosi). Kai jai darė operaciją, gydytojas liepė mamai išsiimti protezus. Ji ir galvoja, kokius čia protezus reikia išsiimti. O gydytojas kartoja: „Išsiimkite tuos savo dantis“. Mama nesupratusi stebėjosi, kaip juos išsiimti, jeigu tai tikri dantys...“, – juokėsi B.Petrikytė.

B.Petrikytė neslepia, kad džiaugiasi ir savo šeimyniniu gyvenimu su vyru Igoriu Karžickiu. „Mes iki šiol esame geriausi draugai, vienas kitą mylime ir džiaugiamės gyvenimu“, – sakė ji.

2013-aisiais vienturtė Birutės dukra Andželika Petrikytė Palangoje susituokė su savo išrinktuoju Michaeliu Münstedtu ir po tuoktuvių persikėlė gyventi su vyru į Vokietijoje įsikūrusį miestą Kylį.

Palangoje gyvenanti B.Petrikytė prisimena, kad jautė nerimą išleisti dukrą gyventi svetur, nes jųdviejų ryšys – kaip seserų. „Kaipgi dabar gyvensiu be savo dukros?“ – svarstė Birutė. Tačiau dukrą ir mamą skiriančio atstumo B.Petrikytė teigė nejaučianti.

„Ir pas mane atvyksta, ir aš nukeliauju. Be to, dabar tokios komunikacijos, kad patys suprantate. Pripratome ir nuotolis nesijaučia“, – šypsosi B.Petrikytė.

O gimtadienio proga Birutė sau, gerbėjams ir visai Lietuvai linki mylėti ir būti mylimiems, nes būtent meilė yra visa ko pagrindas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius