Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

65-ąjį jubiliejų švenčianti Regina Jokubauskaitė: „Svarbiausia – paprastuose dalykuose atrasti džiaugsmą“

Ilgametė Lietuvos radijo ir televizijos diktorė, filmų garsintoja ir „Sveikinimų koncerto“ vedėja Regina Jokubauskaitė sausio 2-ąją švenčia garbingą 65-erių metų jubiliejų. Moteris tikino, kad jaučiasi laiminga, o pagrindinis jos „varikliukas“ – mėgstamas darbas.
Diktorė Regina Jokubauskaitė
Diktorė Regina Jokubauskaitė / „Scanpix“ nuotr.

„Jaučiuosi laiminga tada, kai dirbu. Nesvarbu, koks tai darbas – televizija, filmų garsinimas ar koks paprastas žemės darbas. Džiaugiuosi, kad dirbdama nepatiriu gimdymo kančių“, – šypsodamasi pasakojo R.Jokubauskaitė.

Moteris teigė, kad darbe ją visą dieną dėmesiu ir gėlėmis lepino kolegos, todėl diena buvo puiki ir kupina geros energijos.

„Ši diena man išties labai gera, jaučiuosi laiminga. Namo grįžau su daugybe gėlių, dauguma iš jų – vazoninės, todėl ilgai žydės ir kels nuotaiką. Televizijoje visą dieną kolegos labai šiltai sveikino, linkčiojo, dalijo apkabinimus, lydėjo gerais žvilgsniais“, – džiaugėsi jubiliatė.

Tiesa, ji prisipažino, kad jokio jubiliejaus šventimo neorganizavo, nes švęsti tiesiog nemokanti ir nemėgstanti: „Iškilmių savo jubiliejaus proga jokių neruošiau – esu Ožiaragis, todėl nemėgstu linksmybių, nenoriu gaišinti kitų žmonių laiko dėl savęs. Juk tam, kad surengtum iškilmes, visus reikia įpareigoti skirti tam laiko, ieškoti dovanos... Viso to man tikrai nereikia. Man svarbūs kiti dalykai – ramybė, šiluma, jautrumas, įvertinimas. Visa tai aš šiandien turiu, todėl esu labai laiminga.“

Jaunatviškumo paslaptys

65-erių R.Jokubauskaitė visuomet spinduliuoja gera nuotaika, energija ir jaunatviškumu. Viso to paslaptis, anot moters, labai paprasta – jokios kosmetikos ir galvą „atjungiantys“ darbai, padedantys atsipalaiduoti.

„Kalbant apie išorę, galiu pasakyti, kad kosmetikos aš išvis nenaudoju. Neturiu jokių kremų, nesilankau pas kosmetologes, netampau, nemasažuoju ir nebotoksuoju odos, man pakanka tiesiog muilo. Na, o prieš kameras mane nugrimuoja. Iškart pasijaučiu trisdešimčia metų jaunesnė!“, – juokdamasi sakė Regina.

LRT archyvo nuotr./Regina Jokubauskaitė
LRT archyvo nuotr./Regina Jokubauskaitė

„Grimuotojai mane, galima sakyti, myli, nes šiandien irgi niekieno neverčiami sveikino, bučiavo, apkabino. Buvau iki ašarų sujaudinta“, – pridūrė laiminga jubiliatė.

Moteris teigė, kad gerą nuotaiką ir optimizmą padeda išlaikyti paprasti darbai, kurie padeda atsipalaiduoti: „Mėgstu dirbti tokius darbus, kurie „atjungia“ mąstymą. Tarkim, nuvažiavus į kaimą padaryti tvarką malkinėje. Kol gražiai dėlioju malkas, galvoje būna tuščia – nieko negalvoju. Mėgstu kurti puokštes, kurios kartais nelabai gražios išeina, bet juk ne tame esmė. Svarbiausia mokėti paprastuose dalykuose atrasti džiaugsmą.“

Ateis tokia diena, kuomet teks susitaikyti su tuo, kad man pasakys ačiū, viskas.

Paklausta, ar nebijo netekti darbo eteryje, daugiau kaip tris dešimtmečius televizijoje dirbanti R.Jokubauskaitė tikino, kad ta diena neišvengiamai ateis ir ji toli gražu nebus pati geriausia jos gyvenime. Mamą prie šios minties bandė „pripratinti“ ir jos dukra, pasveikinusi su jubiliejumi ir užsiminusi apie tai, kad nieko nėra amžino, o pokyčiai televizijoje vyksta labai sparčiai, todėl ir „Sveikinimų koncerto“ kada nors eteryje gali nebelikti.

„Su jubiliejumi mane pasveikinusi dukra sako – mama, ar tu atkreipei dėmesį, kad dabar televizijoje atsiranda labai daug naujų stiprių projektų, laidų, todėl pamažu pabandyk susitaikyti su tuo, kad tu su sveikinimų koncertu po truputį tolsti, nes eteryje atsiranda vis daugiau naujovių“, – dukros žodžius citavo Regina.

Anot jos, ji puikiai suvokianti, kad tokia diena išaus, tačiau teigė tikinti, kad vienai veiklai pasibaigus, atsiras kitų: „Ateis tokia diena, kuomet teks susitaikyti su tuo, kad man pasakys ačiū, viskas. Ta diena tikrai nebus pati linksmiausia mano gyvenime, bet nemanau, kad tądien pulsiu į giliausią depresiją. Tikiu, kad sugebėsiu savyje atrasti kokių nors kitų išraiškos būdų.“

LRT archyvo nuotr./Regina Jokubauskaitė ir Juozas Baranauskas
LRT archyvo nuotr./Regina Jokubauskaitė ir Juozas Baranauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius