Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Jakutytės ir M.Kriščiūno vestuvės: „Išmokome kurti verslą, būdami pora“

Prekės ženklo šunims „ZENOO“ įkūrėja Agota Jakutytė ištekėjo už savo bendražygio Mindaugo Kriščiūno. Poros susipažinimo istorija ir pirmieji pasimatymai – išskirtiniai ir įkvepiantys, o savo draugyste jie įrodė, jog kurti santykius ir verslą kartu yra įmanoma. Vestuves jie atšoko Trakų Vokės dvare, jose netrūko dvasinių praktikų, kadangi abu yra neabejingi sąmoningumui ir meditacijoms.
Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka / Asmeninio albumo ir Pauliaus Peleckio nuotr.

Porą sujungė startuoliai

Agota Jakutytė sutiko pasidalyti savo meilės istorija su 15min skaitytojais. Nors ir pokalbis vyko telefonu, buvo galima suprasti, jog mergina šypsosi. Be to, kalbėdama apie mylimąjį Mindaugą, jaučiasi lyg ant sparnų.

Visų pirma, Agota savo išrinktąjį sutiko prieš beveik ketverius metus startuolių konferencijoje „The Founders Day“. Mindaugas tuo metu dirbo kompanijoje, kurios pagrindiniai įkūrėjai buvo jos draugai.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvės
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvės

„Jie man sakė, kad Mindaugas yra labai svarbus žmogus, atnešęs daug naujų idėjų, viską labai gerai išmanantis. Nusprendžiau nueiti jo pasiklausyti, o vėliau padėkojau už paskaitą ir už tai, kad taip padėjo mano draugams. Tai padariau, kai jis nulipo nuo scenos.

Mindaugas ėjo valgyti keksiukų, o aš tuo metu laikiausi Keto dietos, kuri draudžia valgyti saldumynus. Sakiau jam, kad nesveika valgyti tokius dalykus, o jis žiūrėdamas man į akis suvalgė dar ir antrą keksiuką. Tada supratome, kad jau kažkas gali tarp mūsų pavykti, nes turime savo nuomones ir požiūrį į pasaulį“, – kalbėdama su 15min juokėsi A.Jakutytė.

Po šio pokalbio jiedu ėmė bendrauti, o verslininkė papasakojo savo būsimam vyrui apie idėją turėti šuniukų maisto prenumeratą. Taip pamažu jie tapo draugais ir verslo partneriais, o vėliau viskas peraugo į santykį, ryšį, meilę.

„Ne kas kitas, o startuoliai vis dėlto mus sujungė ir supažindino“, – pripažino Agota.

Paklausus, ar tarp jų buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, pašnekovė teigė, jog jų meilė prasidėjo nuo iššūkių, kadangi jiedu buvo ir kolegos.

„Būna, kad, kai žmonės įsimyli, pilve jaučia drugelius, ta meilė – tokia aistringa. O pas mus meilė iškart prasidėjo nuo gyvenimiškų pamokų, kadangi pradėjome kartu dirbti. Mes nuo pat pradžių dirbome ir dėl santykių.

Nebuvo jokių drugelių, iškart ėjome link meilės, paremtos vienas kito pagarba, priėmimu su visais mūsų pliusais ir minusais. Ta meilė buvo kitokia, nei kada nors esu jautusi. Nežinau, ar ji buvo iš pirmo žvilgsnio, ar nulemta Dievo, kad turime susitikti ir išsispręsti savo dalykus“, – samprotavo A.Jakutytė.

Jungia ne tik meilė, bet ir bendras verslas

Jaunieji abu yra šuniukų prekinio ženklo „ZENOO“ įkūrėjai ir jau antri metai vysto šį verslą. Kaip teigė pašnekovė, jiems reikėjo daug ko išmokti ir apie verslą, ir apie santykius, ir apie tai, kaip kurti verslą, būdami pora.

Mes žinome, jog verslo kūrimas bei stiprių santykių vystymas pareikalauja pastangų. Yra labai labai sudėtinga, nes atsiduri tokioje vietoje, kur turi vienas kitam pavadovauti, tad sunku nepriimti pastabų asmeniškai, nesileisti vedamam puikybės.

Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka

Tikrai yra sunku, tų iššūkių, kaip pora, turime daug. Bet, perėję tuos visus sunkius momentus, sustiprėjome kaip pora dar labiau. Čia kaip ir kiekvienoje šeimoje. Nors ir sudėtinga, esame dėkingi“, – 15min teigė mergina.

Antrojo pasimatymo metu meditavo gongų apsupty

Ir vis dėlto tas pirmasis pasimatymas, į kurį Agota pasikvietė Mindaugą, buvo ne paskutinis. Tada jie ėjo į kiną, o jau kai susitarė susitikti antrą kartą – vyras ją nusivedė į gongų meditaciją.

„Meditacija truko apie valandą, man buvo labai įdomu. Dar nebuvau atradusi nei meditacijų, nei dvasinio kelio. Jaučiau didelį poreikį tam, nes mano gyvenimo stilius yra gan aktyvus, tad jaunam žmogui lengva pasiklysti tarp visų socialinės medijos pančių ir įnikti į depresiją.

Mindaugas buvo tas žmogus, parodęs dvasinį, tikrąjį kelią, kuriuo galima eiti. Kaip iš tikrųjų svarbu yra pažiūrėti į savo vidų. Kaip kiekvieną dieną valomės dantis, taip labai svarbu yra pravalyti ir vidų – pamedituoti, pasimelsti, pasportuoti ar savanoriauti“, – atviravo ji.

Susižadėjo ankstų Rasų rytą Santakoje, o po dvejų metų savo santuokos ceremoniją pavadino jungtuvėmis

Na ir išaušo birželio 24-oji, kai Mindaugas ir Agota susižadėjo. Viskas vyko gamtoje, Santakoje, kur suteka dvi upės – Neris ir Nemunas.

„Turėjome nuoširdžią ir gilią meditaciją, po kurios keliavome į Santaką. Buvo Rasos, ankstus rytas. Visi kartu, su visais bendražygiais, ėjome, dainavome, Mindaugas pasikvietė mane pašokti ir bešokant ėmė tarti meilės kupinus žodžius. Buvo labai labai romantiška. Šis susižadėjimas mums buvo kaip dviejų upių susiliejimas“, – prisiminė pašnekovė.

Po dvejų metų, šiemet, įvyko jųdviejų vestuvės. Pirmaisiais metais negalėjo jų rengti, nes buvo pandemija, tad nukėlė.

„Šiais metais tik kovo mėnesį susigriebėme, kad reiktų organizuoti vestuves. Daug dėmesio skiriame verslui ir kitoms praktikoms. Dėl to jas reikėjo suorganizuoti labai greitai.“

Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka

Organizuoti vestuves, kaip teigė, lengva nebuvo, nors ir dirba kartu. Kadangi verslas toks dalykas, kuris kartais reikalauja dirbti ir visą parą, ne tik nuo 9 iki 18 val., tai jie stengėsi pasidalyti atsakomybėmis.

„Aš labiau prisidėjau prie vestuvių, o Mindaugas perėmė tam tikrus su verslu susijusius darbus. Aišku, buvo visokių sudėtingų momentų, pavyzdžiui, kai viskas degė versle, bet reikėjo priimti kažkokį sprendimą dėl vestuvių, nors tuo metu visai to nesinorėjo. Bet šiaip ne taip, padedant draugams ir mūsų šeimai, suorganizavome šventę.

Pati dirbu su renginiais, žinojau, kad bus visko, šventės metu jaudinausi ir kaip dauguma nuotakų pergyvenau, ar viskas pavyks sėkmingai. Tačiau vestuvės buvo kupinos širdį virpinančių akimirkų, kurios atpirko viską, kas nebuvo sklandu“, – 15min pasakojo jaunoji.

Pirmasis širdį glostantis momentas buvo Agotos ir tėčio važiavimas į ceremoniją ir jaunosios lydėjimas link altoriaus. Visą ceremoniją jie vadino ne santuoka, o jungtuvėmis, nes norėjo suburti savo šeimas ir draugus.

„Ėjimas su tėčiu iki altoriaus buvo labai jaudinantis. Kalbėti apie verslą renginiuose yra žymiai lengviau. Važiuodami link ceremonijos vietos, klausėme vaikystės dainų, kalbėjome apie gyvenimą bei prisiminėme nuostabias akimirkas. Kartu su tėčiu drebėjome iš jaudulio, tad ėjome stipriai įsikabinę vienas į kitą.

Ceremonija buvo nuostabi, ją vedė mūsų dvasiniai vedliai, su kuriais mokomės gyvenimiškų pamokų. Nesame prisirišę prie vienos religijos, tikime į Dievą tiesiogiai, ne per kokią nors instituciją. Mums buvo labai svarbu, kad mus sutuoktų žmonės, esantys su mumis toje kelionėje.

Mums abiem labai jaudinanti akimirka, kuri paliks įspaudą gyvenime – tai įžadai, kuriuos davėme vienas kitam. O bučinys... Kai Mindaugas mane pabučiavo, galvojau ištirpsiu.

Buvo smagu kartu ir šokti. Tėčio ir dukros šokis buvo toks nuoširdus, jog negalėjau sustabdyti ašarų. Dėkojau tėčiui ir savo mamai, kad jų dėka galėjau ateiti į šį pasaulį. Kad turiu nuostabius, rūpestingus tėvelius, kurių meilė mane užaugino ir leido pažinti savo vyrą“, – neslėpdama džiaugsmo kalbėjo ji.

Ketvirtadienį civilinė santuoka buvo įregistruota Vilniaus santuokų rūmuose, o penktadienį, Trakų Vokės dvare, vyko ceremonija ir vakarėlis. Svečių buvo apie 60-imt. Tarp jų – šeima, dvasinė šeima ir draugai.

„Nors ir tik patys artimiausi, vis tiek jų buvo daug. Labai nuostabu pamatyti, kiek iš tikrųjų mus supa mylinčių žmonių“, – neslėpė Agota.

Vestuvinis įvaizdis buvo pasirinktas klasikinis – Mindaugas vilkėjo juodą smokingą, o Agota – savo pačios kurtą suknelę, kurią pasiuvo jos teta:

„Nuo pat mažens man teta žadėjo, kad kai bus mano vestuvės, siūsime man suknelę. Kai jau prasidėjo vestuvių maratonas, buvo smagus momentas, kad ją kūrė šeima, o dar kai tai yra išlaukta ilgai, nuo pat vaikystės.“

Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka

Vestuviniai žiedai buvo balto aukso, į detales daug dėmesio pora, kaip teigė, nekreipė. Juos vienas kitam užmovė, kai tuokėsi Trakų Vokės dvare.

„Turėjome tokią žiedų ceremoniją. Jie buvo padėti ant lelijos žiedų, o prieš juos maunant ant pirštų, nuplovėme šventintu vandeniu iš šaltinėlio. Ir ceremonijoje buvo svečių apiprausimas vandeniu, jie galėjo apsiprausti rankas, veiduką. Ir per Rasas yra ši tradicija, mes ją norėjome prijungti. Apskritai, mums svarbiausia jausti meilę, tvirtumą, stiprumą, o visi vestuviniai atributai, kaip vieta, gėlės, šventė, mums jau buvo kaip didžiulė dovana, už kurią esame labai dėkingi“, – sakė A.Jakutytė.

Dovanų pora neprašė. Jiems norėjosi, kad šventė būtų ir kukli, ir kartu klasiška:

„Man, kaip moteriai, norėjosi pabūti princese. Labai myliu baltas lelijas, tad norėjosi, kad jos puoštų mūsų šventę. Kai pamačiau papuoštą erdvę, iškart apsiverkiau ir apsikabinau dekoratorę Simoną. Esu be galo dėkinga jai ir visai komandai, kuri darė viską, kad ta diena būtų kuo gražesnė ir sklandesnė.“

Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka

Medaus mėnesio kol kas neplanuojame, nes laukia daug darbų. Bet jie neatmeta galimybės išvažiuoti rudenį.

„Būtų labai nuostabu, bet dabar pradedame naują finansavimo etapą, tai stipriai grįžtame į darbus, bet pasijuokiame, kad toks yra neprognozuojamas startuolių gyvenimas, kai kartais atostogų reikia palaukti. Džiaugiamės, kad turėjome galimybę pabūti ir pašvęsti su savo šeima bei draugais. O dabar reiks šiek tiek padirbėti, bet gal rudeniop jau pavyktų pakopinėti medų.

Mes su Mindaugu dar niekada nesame turėję atostogų. Taigi jau visai tokį poreikį jaučiame. Didelė dovana, kad šiandien atvažiavome į Nidą, kur galime pasimėgauti saule.“

Vedybinis gyvenimas Agotos negąsdina. Ji galvojo, kad kažkas pasikeis, bet jau seniai viskas kaip ir buvo aišku.

„Po ceremonijų atėjo dar didesnis ryšys, meilė ir noras dar labiau stengtis vienam dėl kito, dėl tėvų, dėl giminės. Ne blizgučiai visa tai padaro, bet viduje tas tvirtas jausmas, kad norisi stengtis.“

Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Agotos Jakutytės ir Mindaugo Kriščiūno vestuvių akimirka

Išgirdusi klausimą apie šeimos pagausėjimą, Agota nusijuokė. Vis dėlto galiausiai ištarė, jog jeigu tik Dievulis duos, tikrai jo lauks.

„Pirmiausiai, labai neįsivaizdavau, kaip įmanoma visa tai padaryti, kai yra startuolis ir nėštumas, bet džiaugiuosi, kad „ZENOO“ turime įkvepiančias investuotojas, kurios labai palaiko ir kaskart pasidalija savo patirtimi, kaip jos sugebėjo suderinti vaikučio atėjimą ir karjerą. Jos patarė tiesiog kuo daugiau bendrauti poroje bei verslo komandoje. Nebijoti paprašyti pagalbos, palaikymo ir tiesiog atsiduoti kitokiai tėkmei. O mūsų komanda aš be galo pasitikiu ir džiaugiuosi, tad tuo net neabejoju“, – pokalbį su 15min baigė „ZENOO“ ženklo įkūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius