-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė A.Metalnikova šaukiasi pagalbos: pirmagimio laukiančiam broliui – 4 stadijos vėžys, medikai duoda 2 metus

Aktorės Aleksandros Metalnikovos šeima išgyvena itin sunkų etapą – neseniai moters broliui buvo nustatytas ketvirtos stadijos smegenų vėžys. Iki šiol sveikai gyvenęs ir neseniai susituokęs vyras laukia šeimos pagausėjimo, tačiau, negavus reikalingo gydymo, onkologai prognozuoja, kad kūdikiu pasidžiaugti jis galės geriausiu atveju apie metus. Visgi A.Metalnikova nenuleidžia rankų: brolio gyvenimo trukmę šiuo atveju gali prailginti gydymui renkami pinigai.
Aleksandros Metalnikovos brolis / Aleksandra Metalnikova
Aleksandros Metalnikovos brolis Aleksejus / Aleksandra Metalnikova / Asmeninio albumo nuotr.

Socialiniuose tinkluose – jautrus Lietuvos rusų dramos teatro, kino ir televizijos aktorės, projekto „Muzikinė kaukė“ laimėtojos A.Metalnikovos kreipimasis į visuomenę. Moteris tikisi surinkti 150 tūkst. eurų, kuriuos paskirs jaunesniojo brolio Aleksejaus gydymui. Jų žūtbūt reikia, nes 34-erių metų sveikai gyvenančiam vyrui švenčių laikotarpiu netikėtai buvo diagnozuota ketvirtos stadijos glioblastoma – agresyvios formos smegenų vėžys.

15min kalbinta A.Metalnikova sunkiai rinko žodžius, suprasdama, kad tai, ką papasakos, iš esmės gali nulemti brolio gyvybę, o reikalingai sumai surinkti šeima teturi du mėnesius.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandra Metalnikova
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandra Metalnikova

Belaukiant pirmagimio – smūgis naujai šeimai

„Mano brolis neturi jokių žalingų įpročių – nerūko, negeria, yra asmeninis treneris. Lapkričio 28 dieną jis susituokė, jo žmona laukiasi jų pirmagimio... Prabėgus mėnesiui nuo vestuvių, prieš pat Naujuosius metus, brolis pastebėjo, kad jo regėjimas pradėjo labai smarkiai blogėti“, – istoriją pasakoti pradėjo aktorė.

Netrukus Aleksejus apsilankė pas okulistą, kuris jam nustatė regėjimo nervo uždegimą. Tolesniems tyrimams vyras buvo išsiųstas į ligoninę, kurioje jam buvo atliktas MRT tyrimas.

„Tada gydytojai ir pamatė, kad Aleksejaus smegenyse yra apie 4 cm dydžio auglys... Mums buvo didelis šokas, nes brolio gyvenime viskas buvo gerai. Tikrai negalėjome patikėti, kad tokia nelaimė nutiks“, – liūdnas patirtis pasakojo moteris.

Šiuo metu Aleksejus gydosi Didžiojoje Britanijoje, nes dėl nutrauktų skrydžių į Lietuvą grįžti galimybės neturi. Tikėtina, kad būtent čia vyro gydymas ir tęsis, tačiau tik po mėnesio – kai jo organizmas atsigaus ir bus įmanoma vykdyti chemoterapiją. Tiesa, kol kas gydytojai daug vilčių nededa.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus
Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus

„Tą patį vakarą po tyrimo Londone Aleksejui buvo padaryta operacija, pavyko panaikinti apie 80 proc. auglio, bet 20 proc. liko toje zonoje, kur gydytojai pasiekti negali. Medikai pasakė, kad iki galo pagydyti jo negalės, bet ligą galima kontroliuoti su chemoterapija ir radioterapija.

Glioblastoma yra piktybiška ir labai greitai gali išaugti iš naujo, tačiau, pristabdžius jos plitimą, žmogaus gyvenimo trukmė gali prasitęsti“, – vilties dar turi A.Metalnikova.

Baisiausias dalykas, kaip sakė moteris, kad šiuo sunku laikotarpiu brolio aplankyti yra neįmanoma – Didžioji Britanija užsidarė nuo pasaulio. Aleksejaus nėščia žmona taip pat dabar yra atskirai nuo jo – moteris Rusijoje bando gauti vizą.

Visgi šeima nepasiduoda ir savo paramą ketina išreikšti rinkdama aukas tolesniam gydymui, kuris, anot A.Metalnikovos, jau yra padėjęs ne vienam kritiniam pacientui pabūti čia nors kiek ilgėliau.

Paskutinė viltis

„Vokietijoje, Kelne, radome kliniką, kuri atsiuntė atsakymą, jog yra pasiruošusi brolį priimti po chemoterapijos. Taip pat yra tikimybė, kad ir gydytojai Izraelyje padėtų jam gyventi ilgiau“, – sakė moteris.

Suma – nemaža: 150 tūkst. eurų. Tačiau kiek gali kainuoti šeimos valandos, mėnesiai ir metai kartu? A.Metalnikovos širdy dega viltis surinkti reikiamą sumą per du mėnesius.

„Šiuo metu brolis yra surinkęs apie 10 tūkst., o aš surinkau apie 5. Tiesą sakant, nėra tiek daug, pažiūrėjus procentaliai, bet man vis tiek tai atrodo kaip stebuklas“, – tikino pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus
Asmeninio albumo nuotr./Aleksejus

Renkant aukas, ji teigė patyrusi įvairiopų išgyvenimų – ir nepatogumo jausmą, ir nuostabą dėl žmonių gerumo, supratingumo. „Nepaisant to, kad labai daug padedu savo pažįstamiems ar nepažįstamiems, visada stengiuosi atkreipti dėmesį į kitus, man pačiai pagalbos prašyti viešai buvo be galo sunku.

Paviešinti savo šeimos situaciją buvo ypač nelengva. Ir aš labai nustebau, kai žmonės pradėjo aukoti pinigus – kas, kiek gali: tai 5, tai 20, tai 100 eurų. Tada supratau, kad esu ne viena savo bėdoje – yra labai daug nuoširdžių žmonių, kurie tikrai pasiryžę padėti. Pastebėjau, kad tikrai daug aukojo tų, kurių asmeniškai nepažįstu“, – nuostaba dalijosi moteris.

Norite prisidėti prie Aleksejaus gydymo? Tai galite padaryti ČIA.

Taip pat galite aukoti pavedimu į šią banko sąskaitą:

Аleksandra Metalnikova

LT957300010033824865

Paskirtis: Aleksejaus gydymui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius