Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Pogrebnojus ir V. Simonavičiūtė. Treningai vėl madingi?

Dizainerių Aleksandro Pogrebnojaus ir Vidos Simanavičiūtės A&V naujoji rudens-žiemos kolekcija japonus ir lietuvius nustebino sportine elegancija.
Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simanavičiūtė
Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simanavičiūtė / Jono Staselio nuotr.

Keletas faktų

Vida Simonavičiūtė

Veikla: dizainerė. Kartu su A. Pogrebnojumi kuria savito, originalaus, kartais net šokiruojamo stiliaus drabužių kolekcijas, taip pat drabužius spektakliams ir kt. Iš kitų dizainerių darbų išsiskiria netikėtais sprendimais ir stilių samplaika. 

Aleksandras Pogrebnojus

Gimė 1968 m. sausio 20 d.
Veikla: dizaineris. Jo drabužių kolekcijos išsiskiria originalumu. Yra išleidęs „Virtuvės kauko receptus“ ir poezijos knygų.

Naujausią rudens-žiemos drabužių kolekciją pristatėte net Japonijoje?..

Aleksandras: Buvome pakviesti dalyvauti Tokijuje vykusioje Europos mados dizaino mugėje „Weareurope 2010“. Būtų neprotinga nepasinaudoti proga ir nepademonstruoti savo kolekcijos. Japonai ilgai svarsto, bet, manau, sulauksime gerų rezultatų. 
Vida: Japonams seniai patinka mūsų prekių ženklo A&V kuriamų drabužių stilius. Jiems jis gana artimas, nes japonai moka subtiliai derinti laisvą stilių, tarkim, su prabangiais aksesuarais (rankinėmis ir pan.). Japonijoje labai išskiriami madų stiliai pagal amžių. Mes pristatėme jaunimo mados tendencijas, kurios, manau, sulauks atgarsio Azijos rinkoje.

Jūsų kolekcija apibūdinama kaip šokiruojanti, nestandartinė. Kaip patys ją pristatytumėte?

Aleksandras: Norėjosi maišyti laisvalaikio ir klasikinius drabužius. Mums visada buvo įdomu pabandyti suderinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus. Rezultatas, mano galva, visai vykęs. Ši mūsų rudens–žiemos 2010 metų drabužių kolekcija yra bendras projektas su AB „Audimas“. Beje, pats jos nenoriu komentuoti, tegul tai daro kiti. Iš šalies geriau matyti. Mes kuriame tai, ką norime, kas mums gražu. Jeigu dar atsiranda žmonių, kuriems patinka mūsų drabužiai, šaunu.
Vida: Sportinį stilių derinome su klasikiniu. Mūsų kolekcija – tarsi demokratijos ir konservatyvumo mišinys. Toks derinys suteikia laisvumo pojūtį. Be to, patogu ir praktiška, nes, tarkim, su šilkine suknute ir tamprėmis, priderinus sportinio stiliaus švarkelį ir prabangesnes, net blizgias basutes, galima eiti ir į darbą, ir į vakarėlį. Vien nuglaistyta klasika, kur siūlė į siūlę, yra pernelyg nuobodi. Kalbu apie gatvės stilių, ne biuro, kur privalomi griežto modelio kostiumėliai ir pan.   

Vėl grįžta į madą treningai?

Vida: Ne visai. Siūlome sportinę eleganciją. Sportinius drabužius transformavome originaliomis konstrukcijomis ir susiejome su klasikinio stiliaus elementais. Skirtingos faktūros ir audinių storis, aksesuarų gausa ir stilių mišinys suteikia žaismingumo bei laisvumo. Pavyzdžiui, puikus derinys – kombinezonas su petnešomis ir marškinėliai, daug papuošalų (šiemet madingi masyvūs arba jų turi būti daug) ir blizgios prabangios basutės. Taip apsirengus galima eiti ir į vakarėlį.

Nestandartinei kolekcijai pasirinkote nestandartinę vietą – Sereikiškių parko teniso aikštyną. Kaip kilo tokia mintis?

Aleksandras: Eini pro šalį, pamatai kažką įdomaus ir spontaniškai kyla idėja. Nereikia bijoti net kvailiausių sumanymų. Teniso aikštyną pasirinkome dar ir todėl, kad čia pats centras. Be to, pats mėgstu žaisti tenisą...  

Kokios vyrauja vasaros ir rudens mados tendencijos?

Vida: Mada tuo ir žavi, kad nuolat kinta, nepaiso taisyklių ir jas laužo. Siūlyčiau aklai nesekti  naujausiomis mados tendencijomis. Svarbiausia – išsaugoti individualumą, savitą stilių. Stilinga – nebūtinai madinga. O tai, kas madinga, nebūtinai stilinga. Stilius yra tai, kaip sugebame išreikšti save. Drabužiai turi pabrėžti asmenybę. Madinga gali būti ir viena detalė: kulniukas, diržas ar spalva.   
Aleksandras: Nenoriu brukti jokių mados tendencijų. Patarčiau žmonėms kuo mažiau kreipti į jas dėmesį ir rengtis taip, kaip jiems patinka. 

Kur bus galima įsigyti drabužių iš jūsų naujosios kolekcijos?

Vida: „Audimo“ parduotuvėse.
Aleksandras: Ir internetu, bet maždaug nuo liepos vidurio. Juk kolekcija rudens–žiemos, o dar tik prasidėjo vasara. Ankstoka.   
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius