Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Širinskienė pirmąkart atvirai: apie savo vyrą, susitaikymą, kad neturės vaikų, ir gyvenimą už Seimo ribų

Penkias dienas per savaitę Seimo narė gyvena sostinėje, o tada sėda į automobilį ir skuba į Dūkštą, kur jos laukia sutuoktinis Arvydas Širinskas. Apie asmeninį gyvenimą A.Širinskienė nekalba viešai, tačiau laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ ji sutiko padaryti išimtį ir praverti privatų gyvenimą gaubiančią paslapties skraistę. Interviu metu ji atskleidė, kaip atrodo jos gyvenimas grįžus iš darbo, papasakojo apie santykius su vyru ir laisvalaikį.

Visas darbo dienas Vilniuje praleidžianti A.Širinskienė penktadienį sėda į automobilį ir važiuoja namo, į Dūkštą. Ji pripažįsta taip laukianti grįžimo pas savo vyrą, kad kartais net padidina greitį.

„Pravažiavusi Ignaliną, aš užsistatau greičio ribojimą, kad automobilis man signalizuotų, nes būna, kai tikrai norisi paspausti greičio pedalą“, – sako Seimo narė.

Namai A.Širinskienei yra privati erdvė, kurioje ji gali būti savimi. Ten ji tikina veikianti tą patį, ką daro visi žmonės, ir neslepia, kad stovi prie viryklės ir savo vyrui gamina maistą. Nors kai kurioms poroms sutuoktinio matymas tik porą dienų per savaitę galėtų tapti tiesiu keliu į skyrybas, Seimo narė mano kitaip.

„Kai nematai žmogaus ir kasdien negali prisiliesti, išgerti kartu kavos, pasiilgsti jo. Žiūrint į visus metus, manau, kad mano sutuoktinio kantrybė, atsidavimas tikrai prisidėjo prie to, jog mes tiek metų esame kartu“, – teigia 20 metų santuokoje esanti A.Širinskienė.

Nors sutuoktiniai kartu laiko praleidžia nedaug, per kelias dienas jie kartais spėja ir susiginčyti. Tačiau tai, anot Seimo narės, yra visiškai natūralu. Jų šeimoje, įvykus kivirčui, nusileisti tenka ne tik A.Širinskienės vyrui, bet ir jai pačiai.

„Kiekvienas gyvenimas turi visų skonių – yra ir cukraus, ir druskos, – sako A.Širinskienė. – Prisimenu, remontavome virtuvę, rinkome baldus ir sakėme, kad per tuos baldus turbūt išsiskirsime. Bet įveiki vieną etapą ir keliauji toliau, jeigu vienas kitu pasitiki bei gerbi.“

Apie bendrą gyvenimą Vilniuje A.Širinskienė tikina niekada nesvarsčiusi, nes gyvenimas regione, anot jos, turi daug privalumų. Dūkšte ji gali ne tik išlaikyti savo privačią erdvę, bet ir turėti sąlytį su gamta – sutuoktiniai yra beveik prisijaukinę genius, o jų namus supa rožynai.

„Laiko rožynams atsiranda tada, kai pradedi naudoti tam tikrą chemiją – ji tikrai šiek tiek palengvina gyvenimą, kai turi 70 krūmų rožių“, – neslepia Seimo narė ir priduria, kad jos idealus savaitgalis turėtų būti su rožėmis ir knyga.

45-erių A.Širinskienė pripažįsta esanti laiminga moteris, džiaugiasi vyro rodomu dėmesiu ir jau sako susitaikiusi su tuo, kad jų šeimoje vaikų nebus.

„Yra taip, kaip yra. Jeigu supranti, kad kitaip nebus, turi gyventi su tuo, kas yra. Reikia save realizuoti kitose veiklose, o jei negebėtum to daryti, tada, be abejo, pradėtum koncentruotis į tai, ko neturi“, – sako A.Širinskienė.

Laisvo laiko Seimo narė turi nedaug ir tikina net negalinti prisiminti, kada turėjo savaitę atostogų, kai per jas galėjo visiškai atitrūkti nuo darbų ir naujienų sekimo.

„Ramesnis laikas, kurį aš labai vertinu, yra tarp Kalėdų ir Naujųjų metų. Dauguma žmonių tuo metu pamiršta telefonus, kompiuterius, grįžta pas savo šeimas“, – sako Seimo narė.

Visą pokalbį su A.Širinskiene žiūrėkite įraše:

VIDEO: „Edvardas Žičkus. Be ribų“: apie asmeninį gyvenimą prabilusi A.Širinskienė: „Jei supranti, kad šeimoje vaikų nebus – turi gyventi su tuo, kaip yra“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius