Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 18 /13:09

Advokatas A.Bandžius: „Kiek žinau, buvau paskutinis žmogus, kuriam rašė S.Grafinina“

Tris mėnesius Lietuva užgniaužusi kvapą laukia naujausių žinių šiaulietės, buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos dingimo istorijoje. Advokatas Albertas Bandžius teigia manantis, kad jis buvo paskutinis žmogus, bendravęs su moterimi.
Albertas Bandžius, Sandra Grafinina
Albertas Bandžius, Sandra Grafinina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kiek žinau, buvau paskutinis žmogus, kuriam ji rašė“, – antradienio vakarą LNK laidoje KK2 kalbės A.Bandžius.

Sandra prašė advokato pagalbos – norėjo susigrąžinti tarnybų atimtą dukrą.

„Tikrai negalėčiau atskleisti turinio, bet pagrindinis bendravimas mūsų buvo dėl mergaitės, kuri buvo palikta kūdikių namuose“, – sakė A.Bandžius.

Paskutinį kartą Sandra užfiksuota atskridusi į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos. Po skrydžio moteris dingo: „Ji norėjo sužinoti, kaip elgtis. Klausė manęs, ar galėčiau pagelbėti.“

15min susisiekus su advokatu ir paprašius plačiau papasakoti apie pažintį su Sandra, šis tikino su ja bendravęs tik vieną sykį.

Kai birželio 27-ąją gavus pranešimą, kad S.Grafininos dukra yra nesaugioje aplinkoje, atvažiavę vaikų teisių specialistai ir policija mergaitę pasiėmė, moteris kreipėsi į A.Bandžių, prašydama pagalbos.

Pasak advokato, Sandra buvo nuoširdžiai susirūpinusi savo dukra.

„Ji su manimi susisiekė tarp šios datos ir liepos 1-osios, kada buvo paskelbta jos paieška. Sandros aš nepažinojau, ji mane feisbuke pakvietė į draugus. Mes buvome ir susiskambinę. Ji paklausė, kaip elgtis dėl vaikelio, kur jo ieškoti. Aš pasakiau, kad turėtų su gimimo liudijimu eiti į ligoninę arba kūdikių namus. Tada ji pasiteiravo, ar galės vėliau į mane kreiptis, jei prireiks teisininko pagalbos. Kiekvieno advokato pareiga yra padėti, aš sutikau“, – 15min pasakojo advokatas.

Tuo jųdviejų pokalbis ir baigėsi, sako A.Bandžius. Visgi galiausiai spaudoje pasirodžius žiniai, kad moteris dingo, advokatas tikina pats paskambinęs į policiją ir pareigūnus informavęs, kad jam neseniai teko bendrauti su S.Grafinina.

„Buvau apklaustas ikiteisminiame tyrime“, – sakė advokatas.

Paklaustas, kur, jo manymu, šiuo metu yra Sandra Grafinina, Albertas Bandžius nebuvo nusiteikęs optimistiškai.

„Aišku, galbūt esu subjektyvus ir nelabai žinau apie situaciją. Bet galima spręsti iš kai kurių faktų – jei yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, jei jos sutuoktinis buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai, matyt, kažkoks pagrindas įtarti, kad moters nebėra tarp gyvųjų, yra. Labai norėtųsi, kad ji būtų gyva, bet aš galvoju pesimistiškai. Juk mama, kuri važiavo pas vaiką, norėjo jį pasiimti, tikrai būtų ką nors dariusi. O dabar, matyt, kažkas negero atsitiko“, – 15min kalbėjo Albertas Bandžius.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

Šiuo metu nužudymu kaltinamas jos sutuoktinis, britas Nigelas Westas. Nepatvirtintais duomenimis, bute Šiauliuose, kuriame gyveno sutuoktiniai, buvo rasta kraujo žymių ir mėginta naikinti pėdsakus. Iš namų dingęs ir didžiulis kilimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Grafininos ir N.Westo istorija skęsta gandų jūroje, o tiesos – tik trupiniai

Jų kaimynai buvo pripratę prie audringo Sandros ir Nigelo gyvenimo. Kurį laiką daugiabučio kieme stovėjo ir šeimos „Porsche“ markės automobilis išdaužytais langais.

Kad tarp sutuoktinių vyko konfliktas, patvirtina ir Nigelo žinutės, rašytos KK2 žurnalistams. Vyras atsiuntė nuotraukas, kuriose, pasak jo, Sandra siūlo intymias paslaugas. Vyras ne kartą skambino į redakciją ir prašė pagalbos. Pasak Nigelo, Sandra turėjo gerbėją ar meilužį Austrijoje.

Praėjusią savaitę taip pat pasirodė vyro interviu, kuriame jis pasakoja apie Sandros Grafininos veiklą – prekybą žmonėmis bei prostituciją, kuria, pasak jo, Sandra užsiėmė net būdama nėščia.

15min primena, kad birželio 27 dieną buvo gautas pranešimas, kad S.Grafininos dukra yra nesaugioje aplinkoje. Į vietą atvažiavus vaikų teisių specialistams ir policijai, šis pranešimas pasitvirtino.

Tą pačią dieną skubos tvarka mergaitė buvo paimta iš nesaugios aplinkos ir apgyvendinta Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

„Su vaiku buvo palikti keli neblaivūs vyrai, mergaitė neprižiūrėta, apleista“, – sakė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė V.Arnašė.

Tarp tų vyrų buvo ir S.Grafininos sutuoktinis Nigelas Westas.

„Iš pradžių vaiko teisių specialistai ieškojo, kur nuvežti vaikelį, tačiau visi giminaičiai atsisakė pasirūpinti mergaite, kol jos mama grįš į Lietuvą. Todėl mergaitė buvo nuvežta į sutrikusio vystymosi kūdikių namus ir ten yra iki šiol“, – 15min dar anksčiau sakė V.Arnašė.

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Grafininos artimieji pagaliau susirūpino jos kūdikiu: globą gaus tik po kelių mėnesių

Tačiau rugpjūtį galiausiai artimieji susirūpino Sandros Grafininos 7 mėnesių dukra – kreipėsi į Vaikų teisių tarnybą, prašydami mergaitės globos.

Šiuo metu Sandros ir Nigelo dukra yra budinčių globėjų šeimoje Šiauliuose. Per kelis mėnesius atlikę teisines procedūras ir išklausę globėjų ir įtėvių mokymus, moters giminaičiai mergaitę galės pasiimti namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius