-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Agnė Jagelavičiūtė: „Privalomas šiuolaikinės moters aksesuaras – protas“

Ketvirtadienį Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, dėl geriausiojo vardo susirungs ne vieną apdovanojimą jau pelnę šukuosenų meistrai, kurie iki vakaro vilniečių ir sostinės svečių akyse sukurs daugiau nei 20 komercinio – šiuolaikinio moters ir vyro įvaizdžio modelių. Jų darbus vertinsiančios komisijos sudėtyje – stilistė, kulinarinės knygos autorė ir stiliaus gurmanė Agnė Jagelavičiūtė bei jaunosios Lietuvos kartos stilistė, dizainerė Austėja Jablonskytė.
Agnė Jagelavičiūtė
Agnė Jagelavičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiuolaikinės moters svarbiausias privalomas aksesuaras – protas. Jis – neatsiejamas gražios išvaizdos elementas. Antra, kas privaloma šiuolaikinei moteriai, – elegantiški bateliai, trečia – puikūs plaukai“, – sako „Figaro“ specialistų meistriškumo konkurso komisijos narė Agnė Jagelavičiūtė. Pasak jos, šiuolaikinė moteris yra universali ir labai konkreti, bet tuo pačiu išlieka moteriška. Jos garderobe ir išvaizdoje griežtos formos derinamos su patogiais dalykais. Pavyzdžiui, stilingos šukuosenos turi būti greitai padaromos, nereikalauti didelės priežiūros ir nebūti per daug ekstravagantiškos. 

„Viena ryškiausių problemų tarp šiuolaikinių moterų – išsinuoginimas ne laiku ir ne vietoje. Dalykinėje aplinkoje tai nepateisinama net vasarą – nėra nei vieno argumento, dėl ko reikėtų tai daryti. Žinoma, laisvalaikiu leistinas didesnis laisvumas, bet visada privalu jausti vietą, laiką ir saiką“, – sako A. Jagelavičiūtė. Iš kitos pusės, pasak stilistės, Lietuvos moterims kartais pritrūksta drąsos ir jos per daug galvoja apie tai, ką kaimynai pasakys, ar patiks draugei.

Konkurse kirpėjai stilistai rungsis keturiose kategorijose: komercinio moters ir vyro įvaizdžio bei proginės ir greitos šukuosenos. Į renginio programą taip pat įtraukta visažistės pamoka – žiūrovams scenoje bus demonstruojama, kaip atliekamas vakarinis makiažas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius