Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Agnė Jagelavičiūtė su italų šefu surengė maisto gaminimo šou: „Viduržemio jūros virtuvė man – artimiausia“

„La Dolce Vita“ dienų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr. / „La Dolce Vita“ dienų akimirka
Šaltinis: 15min
2
A A

Savaitgalį sostinėje šurmuliuoja italų mados, namų ir maisto mugė „La Dolce Vita“, kurioje pristatomi aukščiausios kokybės itališki gaminiai. Mugėje pasirodė ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė. Ji su italų šefu Gian Luca Demarco surengė maisto gaminimo šou.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Žmonės.lt A.Jagelavičiūtė pasakojo, kad itališko maisto mugėje dalyvauja ne atsitiktinai – savo mitybos be šios šalies patiekalų ji neįsivaizduoja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„La Dolce Vita“ dienų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė

„Itališkas maistas man – kasdieninis. Gaminame makaronus, brusketas, įvairius dalykus su mocarela. Turbūt Viduržemio jūros virtuvė man yra apskritai artimiausia, kai nori laikytis sveikos mitybos principų“, – pasakojo A.Jagelavičiūtė.

Stilistė teigė, kad įkvėpimo virtuvėje semiasi ne tik iš receptų knygų ar restoranų Lietuvoje, bet ir iš kelionių, kurių metu išmoksta skirtingų virtuvių paslapčių.

„Keliaudama po įvairias pasaulio šalis, skiriu daug dėmesio maistui. Leidžiu sau atsipalaiduoti, viską ragauti ir, be jokios abejonės, tai suteikia įkvėpimo kažką naujo gaminti ir grįžus į Lietuvą“, – teigė A.Jagelavičiūtė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„La Dolce Vita“ dienų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė ir Gian Luca Demarco

Šeštadienį vykusioje itališkoje mugėje A.Jagelavičiūtė pasirodė kartu su šefu Gian Luca Demarco. Surengto maisto gaminimo šou metu A.Jagelavičiūtė stengėsi suderinti lietuviškos ir viduržemio jūros virtuvių maistą.

„Kadangi šiame maisto gaminimo šou teks būti šalia tikro italo, tai itališko maisto gaminti nenorėjau...“, – juokėsi A.Jagelavičiūtė.

A.Jagelavičiūtė susirinkusiems gurmanams paruošė du patiekalus. „Iš pradžių gaminau rūkytos skumbrės užtepėlę. Nemanau, kad skumbrė labai tinka lietuviškai virtuvei, bet nenorėjau ir labai nacionalinio maisto ruošti. Taip pat, paruošiau brusketą su figomis ir brokoliais. Brusketą ir figas pasirinkau dėl itališkos dvasios, tačiau norėjau ir lietuviško akcento, todėl panaudojau ir brokolį, kuris suteiks gražių spalvų“, – Žmonės.lt pasakojo A.Jagelavičiūtė.

Italų mados, namų ir maisto mugė „La Dolce Vita“ sostinės „Litexpo“ parodų rūmuose šurmuliuos ir sekmadienį, spalio 23-iąją dieną.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką