-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Kulitaitė: stilingosios lietuvaitės, kurias verta sekti instagrame

Buvo laikai, kai smarkiai nepasitikėjau savimi, o žiūrėdama į kitų merginų nuotraukas socialiniuose tinkluose tematydavau konkurentes. Joms pavydėdavau smagių vakarėlių, didelio draugų rato ar prabangaus bei, žinoma, stilingo spintos turinio.
Julija Steponavičiūtė, Karolina Meschino, Irina Cybina, Ieva Stasiulevičiūtė
Julija Steponavičiūtė, Karolina Meschino, Irina Cybina, Ieva Stasiulevičiūtė / 15min nuotr.

Vis tik bėgant laikui nustojau save lyginti su kitomis. O tada nutiko nuostabus dalykas – pamačiau, kiek aplink yra žavių, šaunių ir įkvepiančių moterų. Todėl šiandien stiliaus gudrybių ir įkvėpimų dažnai ieškau ne mados žurnaluose, o kitų merginų paskyrose. Ir dalinuosi savo lankomiausių lietuviškų fashionistų profiliais – gal juose ką nors artimo sau rasite ir jūs!

Inidė Jasnauskaitė. Kai pirmą kartą pamačiau jos paskyrą, negalėjau atsistebėti, iki kokio lygio kokybiškos absoliučiai visos šios merginos nuotraukos ir vaizdo įrašai. O dar visi jos aprangos deriniai – ypač stilingi ir pataikantys tiesiai į dešimtuką.

Emilija Knyzelytė-Jočionė. Jos stilius visuomet patraukia akį puikiai derančiu minimalizmu, o nuotraukų sraute rasi visko – nuo kūdikio auginimo kasdienybės iki mados must have’ų.

Gintarė Pietutytė-Stalmokienė. Gintarė su savo sekėjais dalijasi ne tik stilingomis eilutėmis, bet ir savo kasdienybės akimirkomis bei naudingais grožio patarimais.

Julijos Steponavičiūtės instagramas man labiausiai primena kokybišką skandinavišką gyvenimo būdo žurnalą. Tiek Julijos aprangos deriniai, tiek ir fiksuojamos interjero detalės absoliučiai „nerėkiančios“, tačiau prikaustančios dėmesį.

Irina Cybina. Viena lietuviškų stiliaus paskyrų, kur verta užsukti prieš einant apsipirkinėti sezonui – sužinosite, kas dabar madingiausia. Be to, Irinos paskyroje gausu naudingų stiliaus patarimų. O dar labai mėgstu pažiūrėti jos unboxing’ų video, kuriuose stilistė išpakuoja bei parodo įsigytus drabužius ar aksesuarus.

Reda Mickevičiūtė. Labai talentinga jauna fotografė, savo asmeninės paskyros fotografijose žaidžianti su įvairiausiais įvaizdžiais. Kažkaip tobulai jai pavyksta įsikūnyti į visus amplua – nuo griežtos juodos klasikos iki spalvingų ir nėriniuotų mergaitiškų įvaizdžių.

Kamilė Dambrauskaitė. Mano akimis, vienas stilingiausių lietuviškų profilių. Čia galima rasti ne tik sezono topus jiems dar nespėjus atsirasti kiekvienoje parduotuvėje, bet ir paganyti akis į meistriškai pagautus estetiškus kasdienybės kadrus.

Rūta Žakė. Mados tinklaraštininkė, dizainerė ir dažnai mados ikona žurnalistų pavadinama Rūta labai mane įkvepia. Tiek Rūtos aprangos deriniai, tiek makiažas visuomet nepriekaištingi, bet labiausiai man patinka tai, kad ji tiesiog iš vidaus spinduliuoja gerumu bei moteriška elegancija. O dar, Rūta su mylimuoju ir neseniai gimusiu sūneliu gyvena Niujorke – viename stilingiausių pasaulio miestų.

Santa Mišenytė. Šiaip jau labai džiaugiuosi, kad mados stilistė Santa siūlo stiliaus konsultacijas ir fotosesijų stilizavimo paslaugas – jos feed‘as toks gražus, kad gal vieną dieną pati kreipsiuosi į ją pagalbos. Kažkaip stebuklingai ji moka visiškai paprastus drabužių derinius perteikti taip, kad jie „dainuotų“.

Justina Jarutė. Neseniai per „Nepatogius klausimus“ Rolandui prisipažinau, kad man Justina tokia nuostabi, jog neabejotinai patenka į sąrašą Lietuvos įžymybių, su kuriomis norėčiau permiegoti. O kalbant rimtai, kažkokiu jai vienai žinomu būdu ši moteris pritrenkiančiai atrodo tiek aptempta vakarine suknele, tiek ir sportiniu kostiumu. Seku ją ir laukiu, kada atskleis paslaptį, kaip jai tai pavyksta.

Gabija Varnaitė. Dar viena mano girl crush. Mados ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė, iš kurios pasimokyti galima ne tik kaip rengtis (jos profilyje atradau ne vieną dar mažai žinomą, bet visiškai bombinį prekės ženklą), bet ir kaip savo instagramo feed‘ui nufotografuoti „skanių“ kadrų.

Almantė Pociūtė. Ši mergina – visiškas chameleonas ir, atrodo, per keletą minučių iš oversize džinsuose skęstančio tomboy‘iško stiliaus moka persikūnyti į aukštakulniais „žudikais“ žingsniuojančią femme fatale. Kai pritrūksta minčių naujų nuotraukų kadrams, idėjų dažnai užsuku paieškoti pas ją.

Ieva Daugirdaitė. Ievai tikrai nepritaikytum frazės „batsiuvys be batų“. Ši labiau modelį savo išvaizda primenanti dizainerė, kurios darbais džiaugiasi moterys visame pasaulyje, išties atrodo superstilingai. Be to, man labai artimas ir Ievos aprangos stilius – sluoksniuodama drabužius ir dažniausiai besirinkdama visiškai basic siluetus, visuomet sukuria akį traukiančią eilutę.

Emilija Dagytė. Šiaip jau nesu iš tų moterų, kurios tirptų nuo vaikų, bet ši stilistė savo pavyzdžiu įrodo, kad vaikų turėjimas visai nereiškia savęs užmiršimo ar nuolatinio pervargimo. Akį traukia ne tik Emilijos mokėjimas tobulai žaisti su skirtingomis tekstūromis ir drabužių sluoksniavimu, bet ir visas jos estetikos pajautimas man labai žavus bei artimas.

Deimantė Kazėnaitė. Deimantė – viena tų merginų, kurios turbūt net bulvių maišą sugebėtų apsivilkti ir aksesuarais padabinti taip, jog šis atrodytų tarsi nuo podiumo. Vis tik kol kas to pamatyti dar neteko, nes ši mergina visuomet apsirengusi madingiausiais sezono deriniais.

Karolina Meschino. Karolinos pristatinėti turbūt nereikia – ji viena garsiausių ir neabejotinai stilingiausių merginų šalyje. Be to, mane visuomet žavėjo jos talentas puoštis kiekvienos piniginei prieinamų prekių ženklų drabužiais ar aksesuarais ir atrodyti „vertai milijono“. Beje, neseniai Karolina pradėjo labai gražią iniciatyvą – kiekvieną penktadienį organizuoja vieno prabangaus savo drabužio aukcioną, o gautus pinigus paaukoja sergantiems vaikams.

Ieva Mackevičienė. Dar viena superstilinga mamytė, kuri, atrodo, tiek daug veiklų turi, bet vis vien kažkokiu magišku būdu viską suspėja. Įskaitant ir puikiai atrodyti. Kasdieniu Ievos stiliumi labai žaviuosi ir vis randu, ko čia iš jos pasimokyti.

Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė. Man asmeniškai viena stilingiausių šalies moterų. Be to, jos brand’as MAS 924 – ne tik vestuvinių suknelių madas, bet ir kasdienės aprangos must have‘us jau ne pirmus metus iš eilės diktuoja. O ir šiaip, Monikos instagramas – puikus meno, stiliaus ir gražaus gyvenimo būdo derinys.

Aistė Kabašinskaite. Būna žmonių, kurie būdami gražūs tiek vidumi, tiek ir išoriškai, tuo pat metu geba išlikti visiškai paprasti ir žemiški. Aistė, mano nuomone, būtent tokia – nors jos aprangos deriniai ir kasdienybės nuotraukos atrodo it paruoštos profesionalų komandos, nuo jų tiesiog sklinda mielumas bei jaukumas.

Ieva Stasiulevičiūtė. Man Ieva – viena tų moterų, kurios, regis, tam, kad atrodytų puikiai, neprivalo įdėti jokių pastangų. Ar vesdama grandiozinę televizijos laidą, ar skriedama per senamiestį elektriniu paspirtuku, ji visuomet elegantiška, savita ir labai stilinga.

Kristina Kulbušauskaitė. Kristina – turbūt viena veikliausių mano pažįstamų jaunų moterų. Ji dirba ryškiausių lietuviškųjų influencerių asistente, bet spindėti nepamiršta pati. Nuo sporto iki kelionių, nuo architektūros iki maisto bei, žinoma, mados, visa Kristinos paskyra išlaiko jos unikalų stilių bei spinduliuoja asmenybės ryškumą.

Eglė Babunašvili. Eglės aprangos deriniai paprasti, bet kartu genialūs. Ji savo pavyzdžiu įrodo, kad nebūtina dėvėti didžiulių iškirpčių ar aptemptų suknelių, jog spinduliuotum moteriškumu ir elegancija. Į jos anketą užsuku, kai noriu sužinoti apie mados pasaulyje jau užgimusius trendus, kurie dar masiškai nepaplito Lietuvoje.

Vilija Rušinskaitė. Visas stilistės ir mados žurnalistės Vilijos feed’as labai primena Berlyno ar Amsterdamo menininkų paskyras. Jos nuotraukos super originalios ir dažnai šmaikščios. Jei ne stiliaus pasimokyti, tai bent nusišypsoti pas ją užeinu.

Matant visas šias nuostabias moteris tiesiog dainuoja širdis. Visos jos skirtingos, tačiau kiekviena nereali savaip. Nors mūsų šalis nepriklausomybę atkovojo tik prieš tris dešimtmečius, šiandien žvelgiant į lietuvaites, akys raibsta nuo drąsių bei išskirtinių asmenybių. Ir tiesiog negali tuo nesižavėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius