-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Agnė Kulitaitė: vyrai, seksas ir ananasai

Puikiai atsimenu tuos kiemo rajono laikus, kai mes, būdami vaikai ir nesuprasdami politikos, kultūros ar kitų pasaulio aktualijų, pažinties ledus laužydavom iš tėvų ar aplinkos nugirstais juokais. Žinoma, pirmąją vietą neabejotinai gaudavo anekdotai apie blondines, o sidabras priklausė Petriukui. Tik šių bėda ta, kad dažnas jų jau būdavo girdėtas.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / Neringos Rekašiūtės nuotr.

O štai aš turėjau vieną tokį užslėptą ir visada pasididžiuodama jį skeldavau: „Princas sako princesei: „Tekėk už manęs, nes jei nebūsi mano, aš mirsiu.“ Princesė nesutiko. Ir tikrai, po 70 metų princas mirė.“ Visi leipdavo juokais, aš su jais kartu. Tik metams bėgant ir patirčiai augant, supratau, kad mano anekdotas visai ne juokingas pramanas, o gryna tiesa. Vyrai meluoja. Tiksliau, meluojam mes visi.

Visi mes žmonės. Ir visi meluojam. Juk bent kartą į dieną pasitaiko vienas, kad ir nekaltas, melas: nenuoširdus komplimentas kolegai, kuriam tiesiog norisi pakelti ūpą; arba melas draugui, jog atsimeni jo gimtadienį, nors dar prieš minutę tikslinaisi šį faktą jo „Facebook“ profilyje. Bet kartais melu mes norime ne tik duoti, bet, pasitelkę jį, ką nors ir gauti.

Remiantis leidiniu „Journal of Experimental Psichology“, vyrų ir moterų melas bendraujant su priešinga lytimi skiriasi. Štai moterys meluoja tam, kad vyrams atrodytų patrauklios, patiktų ir vėliau užkariautų jų širdis. Tuo tarpu vyrai, kurių dauguma saldžialiežuvauja, kalbomis piešia savo paties geriausią versiją mūsų akyse, kad užkariautų... vaginas. Atsižvelgiant į tą patį tyrimą, labai pykti vienas ant kito ir negalime – mūsų smegenys tai daro už mus pačius, nes bendraujant su potencialiu partneriu protui siunčiami signalai apie numatomą galimybę malonumui gauti ir jis tiesiog verčia mus meluoti.

Melas nėra visuomet blogai – sakyčiau, jis kaip saldžiarūgštis prieskonis, pridedantis mūsų gyvenimams dar įvairesnio skonio. Tačiau neseniai lovoje matydama tas klapsinčias veršiuko akis, prašančias padaryti oralinį, ir girdėdama teiginius, kad bus skanu, nes visą savaitę valgė ananasus, aš nusprendžiau dabar ir visiems laikams išsiaiškinti, kurie vyrų pasakymai visgi yra tiesa, o kurie – melas.

Savo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose, taip pat ir keliose uždarose tik moterims prieinamose grupėse paklausiau apie dažniausiai girdimus vyrų pasakymus, kuriuos jie sako norėdami pasimylėti. Surinkau dažniausiai moterims nutinkančių situacijų 14-uką ir pristatau jums juokingiausias merginų išgyventas scenas. Nesu melo detektorius, todėl sau į pagalbą pasikviečiau JAV gyvenančią, bet Lietuvoje jau gerai žinomą seksologę Juliją Lepiochiną bei savo draugę akušerę/ginekologę Ievą Šiaudinytę, kurios ir atsakys, kas yra melas, tiesa, o kas visgi ir tas, ir tas.

1. „Vaikinas, su kuriuo susitikinėjau ir kuris man buvo pirmas, apkaltino mane melu, nes mano vagina nėra maža, o tai, anot jo, reiškė, kad yra išsitampiusi nuo daug sekso ir didelių penių. Kitą dieną išsiskyrėm“ –Viktorija.

MELAS

Kiekvieno žmogaus anatomija yra labai panaši, bet kartu ir labai skirtinga. Mūsų nosys yra skirtingos: vienos plačios, kitos ilgos, vienos su kuprele, kitos riestos, bet visos jos vis tiek yra nosys. Taip ir makštis – gali būti ilgesnė, platesnė ar siauresnė, trumpesnė. Taip pat ir varpa – ilgesnė, storesnė, trumpesnė, plonesnė. Jaunos, sveikos, o dar ir negimdžiusios moters makštis neturėtų išsitampyti – jos ilgis, plotis ir elastingumas yra jos anatominiai ypatumai.

2. „Mano vaikinas su savo draugais išvyko atostogų, aš vykti negalėjau, nes dirbau. Grįžus jam ir užsimanius mylėtis, supratau, kad kažkas ne taip, ir galiausiai išsiaiškinom, kad jis buvo su kita moterimi. Man pradėjus verkt, jis atsakė: „Bet, mieloji, jeigu su prostitute, preziku ir tik oralinis – nesiskaito kaip išdavystė“ – Neringa.

50/50

Nors mums atrodo, kad yra nerašytos taisyklės (vadinamosios common sense), kas yra ir nėra išdavystė, kiekvienas iš mūsų turi skirtingas patirtis, skirtingas nuomones bei skirtingas ribas santykiuose. Tam, kad santykiuose sumažintume melų ir manipuliacijų kiekį, labai naudinga apsitarti bei apsibrėžti, kas kaip supranta santykius jau pačioje jų pradžioje. Sukūrus savo pačių ribas, nebereikės sukti galvos, kas yra melas, kas tiesa, nes viskas jau bus susitarta.

3. „Būdama 12-oje klasėje draugavau su vaikinu ir buvo metas pradėti lytinį gyvenimą. Labai bijojau, jaudinausi bei prašiau, kad naudotų apsaugą, o jis atsakė: „Jeigu nebijosi pastoti, tai ir nepastosi“ – Milda.

MELAS

Baimė ar drąsa neturi įtakos šansams pastoti.

4. „Paskutinį nėštumo mėnesį kenčiau baisiausius skausmus ir buvau tragiškai pavargusi, o mano mylimasis neatstojo ir vis reikalavo sekso, tikindamas, kad kuo daugiau mylėsimės prieš gimdymą, tuo lengvesnis jis bus“ – Modesta.

50/50

Lytiniai santykiai nėštumo metu nedaro įtakos gimdymo baigčiai.

Spermoje esantys prostaglandinai gali padėti ruoštis gimdos kakleliui gimdymui (gimdos kaklelis taps minkštesnis, trumpesnis), todėl, kai kurių tyrimų duomenimis, lytiniai santykiai gali būti naudingi siekiant pagreitinti gimdymo pradžią, jei nėštumas tęsiasi po numatyto gimdymo termino.

Tačiau visgi trūksta tyrimų, patvirtinančių šio fakto tikrumą, todėl lytiniai santykiai nėštumo metu rekomenduojami tik tada, jei abu dalyviai to nori ir yra tam pasiruošę.

5. „Buvom tūse. Girti nuėjom į kambarį, pradėjom glamžytis. Galiausiai priartėjus prie lytinio akto, pasakiau, kad negaliu, o bičas pradėjo aiškint, kad jei jam neduosiu, tai jam labai skaudės TEN ir visas vakaras dėl skausmo bus sugadintas. Nedaviau, bet tūsino iki ryto“ – Urtė.

TIESA

Dar nepradėtas lytinis aktas skausmo sukelti tikrai neturėtų, bet tikrai gali būti jaučiamas diskomfortas ar maudimas, kuris neturėtų tęstis ilgai.

6. „Ilgą laiką nedrįsau daryti oralinio, nes nežinojau, kaip tiksliai viskas daroma. Galiausiai pabandžiusi sulaukiau prašymų ne tik daryti oralinį, bet ir nuryti... Nuolat atsisakinėjau, nes bijojau, kad galiu paspringti, o vaikinas įtikinėjo, kad spermos dėka mano oda ne tik taps glotnesnė, bet ir dantys sveikesni bei virškinimui padės. Taip, aš patikėjau“ – Laura.

50/50

Nors ir nėra atlikta itin daug tyrimų šia tema, yra žinoma, kad sėklidžių skystis ir spermotozoidai turi naudingų sveikatai medžiagų, tik bėda ta, kad norimam rezultatui pasiekti reikia suvartoti daug litrų. Lengviau būtų ryti dėl malonumo, o ne dėl naudos.

7. „Tai buvo pirmas ir paskutinis deitas. Išgėrėm kelis kokteiliukus, prasidėjo šnekos apie seksą ir vaikinas, kuris buvo visai nieko, skėlė: „Visų vyrų, kurie nuleido tau į vidų, DNR lieka tavyje ir tavo vaikas gali būt panašus į bet kurį, todėl ieškau tokios, kuri nekalta arba mylėjosi tik su prezervatyvu“ – Miglė.

MELAS

Seatle, JAV, 2012 m. buvo atliktas tyrimas, kurio išvados apskriejo pasaulį tik 2017-ųjų vasarą. Jame buvo įrodyta, kad moterys dėl kelių priežasčių išties gali turėti vyrų DNR chromosomų. Tačiau nei viena iš tų priežasčių nėra „nuleidimas į moters vidų“ – moterys vyrų DNR į save nesugeria.

8. „Pamenu, man buvo 17, jam 19 metų. Jis sakė, kad geria vaistus vaisingumui mažinti, todėl galime mylėtis be prezervatyvo. Aš juo tikėjau“ – Augustė.

MELAS

Vaistų, skirtų vyro vaisingumui mažinti, nėra. Kai kurie vaistai gali daryti įtaką pastojimui, tačiau jų vartojimas nėra kontracepcijos metodas.

9. „Didžiausias melas, kurį patyriau jau iš kelių vyrų, tai pasiūlymas pas jį TIK filmo pažiūrėt“ – Vytautė.

50/50

Jei su žmogumi, kuris kviečia tik filmo pažiūrėti, jaučiate dvipusę aistrą, didelė tikimybė, kad prasidėjus filmui jo taip ir nebaigsite. Tokiu atveju geriausia būtų iš anksto konkrečiai aptarti vizito tikslą ir jei numatytas tikslas nėra paisomas – žmogus pradeda manipuliuoti – tai reiškia, jog negerbia jūsų. Visada turite pilną teisę išeiti ir filmą baigti pas save namuose.

10. „Jis neturėjo apsaugos ir beveik maldavo pasimylėti teigdamas, jog jei visą laiką būsiu ant viršaus, net jam ir baigus, tokioje pozoje nepastosiu. Auginam 3 metų sūnų“ – Donata.

MELAS

Lytinių santykių poza neturi įtakos pastojimui. Net nutrauktas lytinis aktas nėra efektyvus kontraceptinis metodas.

11. „Trumpai. Susitikau Tinder pasimatyme. Bičas sako: „Matai, mano nosis tokia didelė, tai, žinok, ir apačioje pas mane didelis“ – Eglė.

MELAS

Nėra koreliacijos tarp varpos dydžio ir jokių kūno ar kitų dalių: batų dydžio, automobilio dydžio ar diplomų skaičiaus.

12. „Maitinančios mamos nepastoja“ – pasakė tėtis mamai ir taip gimiau aš“ – Birutė.

50/50

Jei moteris maitina krūtimi reguliariai, be ilgų pertraukų ir neprimaitina kūdikio, papildoma kontracepcija nereikalinga pirmus 3 mėn. po gimdymo. Vėliau galimos spontaninės ovuliacijos, net jei menstruacinis ciklas dar ir neatsistatė, todėl galimas ir netikėtas pastojimas.

13. „Nesu stora, esu apkūni ir tikrai kartais dėl to kompleksuoju. Mano vaikinas matydavo mano blogas nuotaikas dėl išvaizdos, bet niekada nesitikėjau, kad kažkada tuo ims ir pasinaudos pasakydamas, kad nuo čiulpimo mažėja pagurklis“ – Jurga.

MELAS

Intensyvus seksas tikrai gali padėti deginti kalorijas, be to, padeda gaminti „laimės hormoną“, kuris kai kuriems žmonėms padeda sveikiau gyventi ir daugiau sportuoti. Tačiau oralinio akto metu intensyvumas nėra didelis, taigi sudeginamų kalorijų skaičius yra labai mažas. Pagurklis nuo to nesumažės.

14. „Susitikinėjome kuris laikas. Prieš vieną aktą jis manęs pradėjo prašyti, kad jo „paragaučiau“ ir sakė, kad bus skanu, nes visą savaitę valgė ananasus“ – Agnė.

50/50

Viskas, ką mes vartojame, daro įtaką mūsų natūralioms sultims. Vandens, daržovių ir vaisių kiekio vartojimas bei toksinų išleidimas gali daryti įtaką skoniui. Sėklinis skystis yra šarminis, todėl jis kartus. Ananasas – rūgštus vaisius, todėl gali sumažinti kartumą, o jo sultingumas padeda išsklaidyti skonį.

Nepaisant to, kad 7 iš 14 surinktų pasakymų buvo melagingi, vyrai vis tiek yra svarbi mūsų gyvenimo dalis, kurios nesinorėtų nurašyti su merginų minia traukiant „Mokinukių“ dainą „Tu esi melagis“. Meluokite, vyrai, meluokite, tik žinokite, kad kuo toliau, tuo bus sunkiau tai daryti. Kitą kartą išgirdusi pasakojimus apie spermą ir ananasus nebebūsiu sužavėta jūsų išmonės ir greitai apsirengusi pasiūlysiu užsirašyti į kokius nors kūrybiškumo kursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius