-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Agnė Kuzmickaitė: vaiko turėjimas praturtina – tai toks geras jausmas!

Dizainerė Agnė Kuzmickaitė, su vyru, grupės „Happyendless“ lyderiu Sauliumi Prūsaičiu, jau keturis mėnesius besidžiaugianti dukrele Leonarda, atrado laiko ir kūrybinei veiklai. Ketvirtadienio vakarą prekybos centre „Europa“ menininkė pristatė pirmąją savo kolekciją mažiems vaikams, į kurią atplasnojo jau firminiu kūrėjos ženklu tapęs drugelis iš moteriškų drabužių kolekcijos, o berniukų rūbelius papuošė arkliukas.
Agnė Kuzmickaitė
Agnė Kuzmickaitė / Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr.

„Į vaikų madą patraukė tai, kad pati turiu mažą dukrytę ir kasdien susiduriu su vaikiškais rūbeliais. Todėl šis pasiūlymas bendradarbiauti man organiškai tiko ir patiko – man smagu pritaikyti savo idėjas vaikučiams“, – šypsodamasi sakė A.Kuzmickaitė, prisipažinusi, kad idėja apie vaikiškų drabužių kolekciją gimė dar laukiantis.

Dizainerė ir jauna mama aiškino, kad jai svarbiausia, jog vaikų drabužiai būtų iš natūralių audinių, turėtų vilnos.

„Lietuvoje žiemą būna pakankamai šalta, todėl svarbu, kad mažyliai nesušaltų. Pagrindinis kolekcijos drabužis – „bodžiukas“ (glaustinukas), kuris labai dažnai naudojamas mažiems vaikams aprengti – bent jau aš dažnai juo rengiu, – savo kolekciją pristatė menininkė. – Rūbai nėra apkrauti detalėmis – ant jų tik vienas akcentas: drugelis arba arkliukas. Man gražiausia, kai dominuoja viena pastelinė spalva, nes ant vaikiško rūbelio dedamas ir nuimamas tai seilinukas, tai kas nors panašaus – gražu, kad drabužis būtų vientisas.“

Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr./Mažasis modelis
Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr./Mažasis modelis

A.Kuzmickaitė pasakojo, kad kūrybinei veikai šiuo metu gali skirti nedaug laiko, nes mažylė labiausiai mėgsta leisti laiką ant rankų.

„Dabar man būtų sunkiau prisėsti ir paišyti kažkokius sudėtingus modelius, todėl daug ką mintyse sugalvoju ir vėliau realizuoju. Smagu, kai viską pavyksta suderinti. Vaiko auginimas nėra toks dalykas, kurio negalėtum su kuo nors derinti – visai organiškai galima dar šį bei tą nuveikti, – tikino žinoma moteris, pridūrusi, kad į aktyvią veiklą grįžti neskuba. – Ruošiuosi toliau kurti, bet nenoriu nieko daryti per jėgą – kaip išeis, taip ir bus. Nieko neforsuosiu, nes noriu pasimėgauti vaiko auginimu – juk tai būna tik keletą kartų gyvenime. Kol dar toks mažas lėliukas, norisi skirti jai daugiau laiko. Vaiko turėjimas praturtina – tai labai geras jausmas!“

Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr./Agnė Kuzmickaitė (kairėje) ir Vaida Dambrauskė
Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr./Agnė Kuzmickaitė (kairėje) ir Vaida Dambrauskė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius