Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnei Grudytei – mylimojo skriaudžiamos merginos vaidmuo

Jau netrukus televizijos TV3 eteryje pasipils vasaros sezono naujienos. Žiūrovų pageidavimu iš filmo serialu tapęs „Inspektorius Mažylis“ prie ekranų kvies su būriu garsių ir žiūrovų mylimų aktorių. Viena serialo žvaigždžių – tarptautinę karjerą daranti aktorė Agnė Grudytė.
Agnė Grudytė
Agnė Grudytė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 TV3 Agnė Grudytė

Agnė neseniai nusifilmavo ukrainiečių televizijos seriale, o šiuo metu aktorė iš gimtųjų Šiaulių važinėja į Vilnių, nes filmuojasi naujausiame TV3 seriale „Inspektorius Mažylis“. Aktorė neslepia, kad džiaugiasi filmo sėkme ir tuo, kad jis tapo serialu: „Labai smagu, kad žiūrovams patiko, kad jie mėgsta žiūrėti lietuviškus serialus. Tikiuosi, televizijos žiūrovai per vasarą pamils ir mano vaidinamą heroję Silviją.“

Į filmavimus Vilniuje A. Grudytė vysta traukiniu, kuriuo važiuoti labai mėgsta. Kelionėje skaito serialo scenarijų ir knygas, apmąsto vaidmenį ar jau atliktus darbus, tad kelios valandos nejučia prabėga. „Esu įpratusi dėl vaidmens daug keliauti. Juk filmavausi ir Gruzijoje, ir Ukrainoje, tad pakeliauti po Lietuvą man vienas malonumas“, – sako šypsodamasi žiūrovų mėgstama aktorė.

A.Grudytė TV3 seriale vaidins Silviją, Arnoldo (akt. Tadas Gryn) merginą, kuri kenčia nuo mylimojo smurto. „Pirmą kartą gavau tokį vaidmenį. Apskritai pirmą kartą vaidinu merginą, įsimylėjusią blogos reputacijos vaikiną. Visi iki šiol kine buvę mano vyrai būdavo tik „geri“, – juokauja aktorė.

Vis dėlto surimtėjusi Agnė susimąsto: „Vaidinti tokią merginą yra ne tik nauja patirtis, bet ir iššūkis. Bandžiau suprasti ir pajusti, ką išgyvena moteris, mylinti smurtautoją. Kodėl ta mergina leidžia taip su ja elgtis? Mano būdo žmogui tai suprasti yra sunku, nesuprantu, kodėl moterys leidžiasi po pirmo karto būti vėl ir vėl žeminamos. Bet neskubėkite mano herojės smerkti – serialo scenarijus nenuspėjamas, dar viskas gali labai pasikeisti.“

A.Grudytės vaidinama Silvija turi kalytę Luną, kuri seriale „Inspektorius Mažylis“ susidraugaus su pagrindinio herojaus policininko Andriaus Mažylio (akt. Marius Jampolskis) tarnybiniu  šunimi Mažyliu, jį net įsimylės. „Su šuniukais labai smagu filmuotis, jie įneša labai daug gyvybės tiek už kadro, tiek kadre. Bet su jais nėra paprasta, juk gyvūnui nepaaiškinsi ką daryti. Šunys filmavimo aikštelėje – mūsų karaliai: Nori – ilsisi pavargę, nori – išsimaudo kokioj kūdroj netoliese. Tada mes jų kantriai laukiam. Galima sakyti, aikštelėje aktoriai yra antrame plane, nes pirmame – šunys“, – sako juokdamasi aktorė.

Beje, šunų TV3 seriale „Inspektorius Mažylis“ filmuojasi net penki. Jiems sunkiau nei žmonėms ištverti visą filmavimo pamainą, tad į darbo pabaigą ir režisieriui Ramūnui Cicėnui, ir aktoriams, ir dresuotojams tenka apsišarvuoti kantrybe. „Vienas šuo kažkodėl nuolat loja ant Ramūno, o šis, filmavimo grupei krizenant dėl tokios „nemeilės“, sutrikęs vis klausinėja šuniuko: „Na, sakyk, ką aš tau tokio padariau, kad tu vis ant manęs loji“? – pasakoja Agnė.

„Kartą filmavom muštynių sceną, šunys turėjo loti, urgzti, bet kadangi jau buvo pavargę, tai tik abejingai stebėjo grumtynes, dresuotojams neriantis iš kailio, bandant juos priversti vaidinti supykusius“, – prisimena A. Grudytė. „Šuniui išlikti darbingam sunku, į filmavimo pabaigą jis pavargsta. Ar pavargsta aktoriai? Įsėdusi į traukinį pajuntu, kad buvo darbo diena, bet juk visi žmonės per dienas kažką dirba – aktoriaus profesija ne išimtis. Nuovargį ir kitokius nepatogumus kompensuoja draugiška ir profesionali filmavimo grupė. Nežinau, ar čia man taip sekasi, ar toje srityje dirbantys žmonės visi yra draugiški, bet man nuolat pasiseka pakliūti į puikią komandą. O tai filmavimo aikštelėje yra svarbiausia“, – džiaugiasi A.Grudytė.

TV3 nuotr./Kadras iš filmavimo
TV3 nuotr./Kadras iš filmavimo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius