-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pažiba tapo vestuvine suknele pasipuošusi Smiltė Bagdžiūnė

Lietuviškos mados padangėje dar neatėjus vasarai jau pučia rudens ir žiemos vėjai – šeštadienio vakarą Vilniaus Vaidilos teatre savo pirmąją asmeninę 2013-2014 m. rudens-žiemos Pret-a-Porter drabužių kolekciją pristatė dizainerė Agnė Kuzmickaitė.
Agnė Kuzmickaitė ir Smiltė Bagdžiūnė
Akimirka iš kolekcijos pristatymo / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Pastebėjau, kad moterys nori kasdien atrodyti gražiai, tačiau dažnai neturi laiko dėl to ilgai sukti galvos arba mąstyti, prie ko čia priderinus vienokį ar kitokį dizainerišką rūbą. Taigi šioje kolekcijoje ir pristatysiu tokius modelius, kuriuos apsivilkus ir gerai atrodai, ir jautiesi patogiai. Žinoma, visada man yra svarbi ir drabužio kokybė“, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo A.Kuzmickaitė.

Jauna, bet jau tarptautiniu mastu pripažinta lietuvių dizainerė toliau improvizavo specialia technika atliktomis trimatėmis aplikacijomis ir savo prekiniu ženklu tapusio drugelio tema. Naujoje kolekcijoje vyravo minimalistiniai  siluetai iš natūralios vilnos, odos ir kailio. 

Podiumu žingsniavo 40 modelių. Kolekcijoje vyravo pastelinių atspalvių ir blizgūs audiniai. Neapsieita ir be elegantiškos juodos ir tamsiai mėlynos spalvos. Visų manekenių plaukai buvo surišti į arklio uodegą, kurią puošė klasikinis juodas kaspinėlis.

Agnė – klasikos gerbėja, kuri ypatingą dėmesį skiria detalėms ir formos išbaigtumui, todėl kiekvienas drabužis atrodė tobulai. Kolekcijoje buvo itin daug suknelių: trumpų, ilgų, juodų, aukso, sidabro, margų. Trumpos suknelės buvo itin atviros, viršutinė suknelių dalis priminė korsetus, atidengiančius modelių pečius. Neapsieita ir be glaustinukes primenančių suknelių viršutinės dalies, kuri itin populiari kiekvienoje Agnės kolekcijoje. 

Kurdama rudens-žiemos Pret-a-Porter Agnė pasistengė, kad rūbai būtų ne tik gražūs, bet ir praktiški. Daugelis kolekcijos modelių buvo daugiafunkciai. Pavyzdžiui, ties palto liemeniu buvo įsiūti užtrauktukai, kurių dėka buvo galima dėvėti apatinę palto dalį kaip sijoną kartu su glaustinuke. Nors kolekcija buvo itin moteriška, tačiau kai kurie paltai turėjo vyriškos aprangos detalių ir priminė frakus.

Skambant grupės „Happyendless“ muzikai podiumu žingsniavo ir gerai žinomi modeliai Monika Račiūnaitė ir Smiltė Bagdžiūnė. Pastaroji, skambant lyriškai muzikai, žengė pasipuošusi rožine trumpa nuotakos suknele ir užbaigė kolekcijos pristatymą. 

Žiūrovai liko sužavėti, o dizainerė sulaukė pagyrų bei garsių plojimų. 

Į Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymą susirinko gausus būrys žinomų pramogų ir verslo pasaulio atstovų. Su gėlėmis dizainerės pasveikinti atvyko Inga Budrienė, Agnė Jagelavičiūtė, Agnė Grigaliūnienė, Egidijus Sidaras, Aleksandras Pogrebnojus, Daina Bosas ir daugelis kitų.

Priminsime, kad pristatymo režisieriumi tapo žinomas teatro kūrėjas Oskaras Koršunovas, o muziką pristatymui kūrė dizainerės vyras, muzikantas Saulius Prūsaitis.

Apie dizainerę:

Nuo 2006-ųjų savo kolekcijas vilnietė dizainerė pristatydavo didžiausiame mados festivalyje Lietuvoje „Mados infekcija“, dalyvavo tarptautiniuose konkursuose. 2008 m. Berlyne (Vokietija) vykusiame konkurse „Createurope“ A.Kuzmickaitė už kolekciją „Shopoholic“ buvo pripažinta Geriausia Europos jaunąja dizainere. 2009 m. žurnalo „Moteris“ rengiamuose „Metų moters“ apdovanojimuose ji pelnė „Metų alternatyvos“ titulą, o šiais metais buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ geriausios kostiumo dailininkės kategorijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius