-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnės Zacharevičienės grožio paslaptys: „Maisto neriboju, grožio procedūrų nemėgstu, tačiau dievinu sportą“

Iš televizoriaus ekrano besišypsanti moteris ne tik pakeitė darbo vietą (iš BTV perbėgo į LNK), bet ir akivaizdžiai išgražėjo. „Mes visos moterys savotiškai gražios. Manau, kad kažkaip ypatingai tikrai negražėju, galbūt kūno formos keičiasi“, – kukliai šypsosi Agnė.
Agnė Zacharevičienė
Agnė Zacharevičienė / Asmeninio albumo nuotr.

Sportui skiria šešias dienas per savaitę

Pasak žinomos moters, jokių ypatingų gyvenimo pokyčių ar specialių priemonių jos gyvenime tikrai neatsirado, išskyrus tai, kad pastaruoju metu ji labai daug sportuoja. „Intensyvus sportas – vienintelis dalykas, kuris atsirado mano gyvenime, ir tai tęsiasi jau 10 mėnesių. Kuo toliau, tuo aktyviau į jį pasineriu. Nėra jokios grožio paslapties, tiesiog yra šiek tiek pakeistas gyvenimo būdas. Anksčiau irgi mėgau pajudėti – ir pasivaikščioti eidavau, ir dviračiu su sūnumi pasivažinėti, bet tai nebuvo sportas“, – šypsosi Agnė.

Sportas šiai moteriai jokiais būdais nėra laisvalaikis. „Jei noriu praleisti laisvalaikį, tarkim, važiuodama riedučiais su šeima, tuomet niekur nelekiu, galiu sustoti, pailsėti, su vaiku suvalgyti ledų ir vėl važiuoti“, – sako televizijos laidos vedėja.

Aš tiesiog nemėgstu masažų. Man tas valandą trunkantis gulėjimas atrodo tuščias laiko gaišimas.

Žavi moteris sportuoja 5–6 dienas per savaitę. Pertrauka nuo sporto jai galima tik tuo atveju, jei suserga. Sporto klube Agnė lankosi 2–3 kartus per savaitę, nes turi stuburo problemų, o sporto klubo treniruoklių salė tiesiog būtina nugaros raumenų tvirtinimui. Ši moteris jokiais būdais netrokšta išskirtinio raumenų reljefo ir tikrai neketina dalyvauti lengvojo kultūrizmo varžybose, jos tikslas – stangrus kūnas. „Anksčiau sporto klubas man atrodė kančia, bet kai pradėjau matyti, kaip keičiasi kūnas...“ – savo naują aistrą paaiškina Agnė.

Labiausiai jaunai moteriai patinka riedučiai. „Kas antrą dieną riedučiais stengiuosi nuvažiuoti po 7–10 km. Vis dar didinu kilometražą. Tam, kad nenusibostų, vieną dieną einu į sporto klubą, o kitą – važinėju riedučiais“, – sako monotonijos nemėgstanti moteris.

Antras riedučių sezonas

Agnė riedučiais aktyviai sportuoja jau antrą sezoną. Pernai jais važinėjosi tol, kol prisnigo. Kai prisnigo, liko tik sporto klubas. Taip pat žiemą Agnė buvo pradėjusi bėgioti. „Tačiau šis sportas – ne kiekvienam. Man, turinčiai stuburo išvaržą, jis netinka. Nusprendžiau riedučius sporto salėje pakeisti dviračiu. O vos tik atšilo, pratirpo keliukai, iškart ir vėl pradėjau važinėti riedučiais“, – sako moteris.

Tikslumo dėlei reikia pažymėti, jog Agnės pasivažinėjimas riedučiais nėra tik malonumas, kai gali atsipalaiduoti ir tuo mėgautis. Tai pats tikriausias sportas. Ši moteris važiuodama riedučiais stengiasi išlaikyti didelį greitį. Ji visuomet žino, kiek kilometrų nuvažiuoja, turi laikrodį, stebi savo širdies ritmą: „Kontroliuoju tam, kad nebūtų perkrovų, nes jau yra taip buvę. Savęs niekuomet neprievartauju: jei matau, kad šiandien negaliu, esu pervargusi, daug streso, tuomet pamažinu kilometrų skaičių – visuomet įvertinu savo jėgas.“

Agnė, nusprendusi intensyviai sportuoti, pradėjo nuo to, kad įveikdavo vieną ratą Vingio parke. Pirmasis jos rimtas išbandymas buvo trys ratai. „Tai man atrodė siaubingai daug. Jei neklystu, vienas ratas Vingio parke yra 600 metrų. O dabar tų trijų ratų net apšilimu nedrįsčiau pavadinti“, – juokiasi moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Zacharevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Zacharevičienė

Maisto neriboja, masažų ir įvyniojimų išsižada

Savaime aišku, kad norint išlaikyti dailias kūno formas, sportuojant svarbu ir mityba. „Tačiau aš leidžiu sau nusižengti. Maistą riboju minimaliai. Tiesiog  kartais sustabdo tai, kad kai matai, kaip sportuojant ryškėja rezultatai, nesinori netinkama mityba visko sugadinti“, – šypsosi Agnė.

Ši žavi moteris atvirai prisipažįsta, jog labai nemėgsta jokių grožio procedūrų. „Galiu pasakyti, kad šituo klausimu esu labai nemoteriška. Aš tiesiog nemėgstu masažų. Man tas valandą trunkantis gulėjimas atrodo tuščias laiko gaišimas. Aš tikrai niekuomet neisiu į jokius įvyniojimus, nes man jie – tikras peilis. Tie visi gulėjimai, kai tave kažkuo tepa, paskui turi lauki, kol visa tai nuims... Tai vertinu vienareikšmiškai – laiko gaišimas. Tačiau man labai patinka sporto poveikis – užtenka pusvalandį intensyviai pasportuoti ir jauti tonusą visą dieną“, – sako Agnė.

Pasikeitė gyvenimo būdas

Agnės manymu, kai ji pradėjo daugiau dėmesio skirti sportui, pasikeitė ir jos gyvenimo būdas. „Kažkaip automatiškai labai daug kas atkrito. Dabar kai kviečia į vakarėlius, labai gerai pagalvoju: užkandžiausiu ar neužkandžiausiu? Jei vyno taurę išgersiu – kitą dieną nebegalėsiu eiti sportuoti. Štai taip viską apsvarstai ir tenka kažko atsisakyti, tačiau nemanau, kad čia kažkokia auka“, – atvirauja moteris. 

Tačiau per sportą atradusi naują gyvenimo džiaugsmą, žavi moteris sako, kad yra ir svarbesnių veiklų. „Pirmoje vietoje man yra šeima, antroje – darbas, o trečioje –  sportas.  Dar kažkur įsiterpia ir mokslas“, – prisipažįsta Agnė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius