Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistė Paškevičiūtė: „Kodėl mes stengiamės atsikratyti savo kūno plaukų, jei gamta mums juos davė?“

Buvusi televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė neretai mėgsta viešai iškelti diskusinius klausimus. Įvairios probleminės aktualijos, skirtingas nuomones provokuojančios temos – kalbėti apie dalykus iš įvairių pusių, pasverti juos, visa tai labai įdomu.
Aistė Paškevičiūtė
Aistė Paškevičiūtė / Stop kadras

Sekmadienio popietę savo socialinio tinklo paskyroje Aistė paviešino įrašą, kuriame retoriškai svarstė ar reikia žmonėms eiti prieš tai, ką davė gamta, Konkrečiau – ar reikia kirptis, depiliuotis plaukus, jei tokiu būdu organizmas stengiasi apsisaugoti, jei tai – natūralu ir mums, taip sakant, Dievo duota.

Remdamasi internetiniame puslapyje „Higher Perspectives“ publikuotu tekstu, Aistė iškėlė klausimą – dėl kokių priežasčių šiandien daugelis pasiduoda visuomenės spaudimui šalinti kūno plaukus, o taip pat – kam to reikia. „Kodėl mes taip stengiamės atsikratyti savo kūno plaukų, jei gamta mums juos davė?“ – retoriškai svarstė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aistė Paškevičiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aistė Paškevičiūtė

Feisbuke Aistė rašė:

„Vakar perskaičiau, jog plaukai yra mūsų nervinės sistemos pratęsimas išorėje. Savotiškas radaras. Kompasas, padedantis orientuotis subtiliuose dalykuose. Žodžiu, dar vienas, papildomas, jutimo organas.

Sako, kad indėnai vyrai augindavo kasas, nes jos padėdavo medžioklėje susekti grobį, išvengti grėsmių ir pan. Pateikiamas pavyzdys, kad Vietnamo karo metu buvo atrasta, jog ilgaplaukiai kariai intuityviai pajunta pavojų ir išsigelbėja, palyginus su plikai skustais rekrutais.

Nežinau, kiek čia yra tiesos, nes ne viskuo ką perskaitai galima šventai tikėti. Tačiau mane jau kuris laikas trikdė klausimas, kodėl mes taip stengiamės atsikratyti savo kūno plaukų, jei gamta mums juos davė? Omeny turimi visi kūno plaukai, ne tik tie, kurie ant galvos auga.

Kas ir kada pasakė, kad tai yra negražu, gėdinga, šalintina? Ar mes manome, kad gamta suklydo mums juos duodama ir todėl atsikratome? Ar tiesiog nežinome, kokią funkciją jie atlieka ir todėl mums atrodo nereikalingi?
Gal ne be reikalo gyvuoja posakis, kad pajutus grėsmę „net plaukai ant kūno pasišiaušė“? Galbūt, jie tikrai yra mūsų intuicija?“

15min susisiekė su Aiste ir pasiteiravo, ką ji pati mano, koks atsakymas sukasi jos galvoje. „Nežinau. Todėl ir užduodu šį klausimą, nes toks klausimas kyla – kodėl yra taip ir ne kitaip. Norma, kad plaukai turi būti šalinami anksčiau galiojo tik moterims, tačiau dabar ji gana stipriai palietė ir vyrus – jie taip pat depiliuoja plaukus nuo kūno“, – kalbėjo ji.

Pasak Aistės, ar šalinti kūno plaukus, ar ne, kiekvieno asmeninis ir gana intymus reikalas, todėl kiekvienas į šį klausimą turėtų atsakyti pats – kodėl jis tą daro?

Galbūt tai tiesiog mados reikalas? „Galbūt. Tačiau tuomet kyla klausimas, kas yra ta mada? Mano nuomone, masinė mada, kurią seka dauguma žmonių, tėra dirbtinai sukurtas poreikis tenkinti tam tikrus verslo interesus“, – svarstė Aistė.

Pasak jos, jei, pavyzdžiui, vyrams prieš 10 metų atrodė, kad auginti barzdą yra šlykštu, o dabar tapo labai gražu, tuomet vyras turėtų pats sau atsakyti į klausimą, kas nutiko, kad jo požiūris staiga kardinaliai pasikeitė? Kokios to priežastys?

Aistė sako, kad paanalizuoti panašius klausimus jai jau seniai įdomu. „Jei toks dalykai kaip plaukai yra ant tavo kūno, tuomet kyla klausimas, kam jie reikalingi? O jei nereikalingi, kodėl tuomet mes juos turime? Ar gamta daro tokias klaidas“, – retoriškai svarstė pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Zoologijos sodui įsigijus naują žirafą Aistė Paškevičiūtė rėžė: „Ši vieta turi būti uždaryta“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius